אין פה מתנדבי נוער??

רמירז..

New member
אין פה מתנדבי נוער??

אני הזאטוט היחיד כאן??? ועוד שאלה סתם לא קשורה: למה לא מלמדים אותנו במשמר קרב מגע או איזושהי טכניקה של הגנה עצמית? הרי בטוח שיש מצבים שאנחנו נצטרך את זה.....אתם לא חושבים?

Deathatred

New member
לא

גם אני מתנדב נוער. זה באמת היה עוזר אם היו מלמדים טכניקת הגנה עצמית אבל זו הכשרה ארוכה ויקרה שכרגע למשטרה אין תקציב לממן אותה. חוץ מזה, בשביל מה יש לנו קרבין? (בשביל לתקוע זבנג בראש עם הקת אם איזשהו פרחח תוקף אותך).

ofirgaon

New member
אני..... לא יודע

אם אני נחשב מתנדב נוער? אני מעל 18 לפני גיוס עדיין בתיכון

רמירז..

New member
טוב..אני אענה לשניכם...

קודם כל למי שאמר שהוא מתנדב נוער (אני מצטער אני פשוט לא מסוגל לבטא את השם שלך..) מאיפה אתה? ומה יקר כל כך בללמד איזה כמה תרגילים בקרב מגע? יכולים פשוט להביא לנו את מי שמדריך את השוטרים או סתם איזה שוטר שמומחה לזה ומוכן להקדיש זמן...זו לא כזו בעיה לדעתי.. לאופיר-בעיקרון אתה נחשב מתנדב נוער...אתה מתנדב במפקדת נוער או בבסיס רגיל?

רמירז..

New member
אנוכי מראשון לציון...

עיר שספגה שני פיגועים בזמן האחרון ואני הייתי בשני בגן העיר ויש לי עד היום טראומה ממנו....מאיפה אתה?

shai18

New member
אני גם מראשון

הבנתי שאתה מבסיס נוער ימית עדיין המפקדת שם? אני מבסיס מרכז של מנחם

בעיקרון המשטרה מלמדת כן קרבות

מגע בכיתת כוננות שלנו, למדנו תרגילים בסיסים של קרב מגע. ואם שאר החברה היו מעונינים יותר, היה תרגילי קרב מגע כל הזמן. אך מה לעשות, שאנחנו לא לוחמי נינג´ה. התפקיד הוא עזרה, ולא ללכת מכות. את זה יש את היס"מ והימ"מ שיעשו. ננסה לחשוב רגע, למה טוב לדעת קרב מגע בשרות המשטרה? תוקפים אותך? ב"כ אתה לא לבד, אתה עם עוד מתנדב אחד לפחות. תקפו את שניכם? יש על הקשר לחצן מצוקה. (כפתור כתום למעלה) תלחץ עליו, תוך דקה עד שתי דקות יש ניידת שתבוא לסייע לך. אתה בסכנת חיים מוחשית? יש לך נשק להגנה עצמית, כדור באוויר, ואח"כ ברגל של התוקף (רצוי לירות לברך.. הוא נופל, ויזכור אותך לנצח זה פיזוטרפיה, פלטינה...וכו´) והוא מושבת! מעבר לכל זה, אני לא חושב שיש עוד מקרה הגיוני שאפשר להתקל בו. אלא אם אנחנו נכנסו מראש ביודעין לקטטה, וזה לא תפקידינו. ההגנה עצמית לכשעצמה טובה היא, אבל במשטרה בודדים המקרים שאני רואה את עצמי מתחיל ללכת עם מישהו ברחוב מכות קרטה.. לכן המתנדבים אינם צריכים ללמוד את זה. אם כי, אני בעד שכן ילמדו, מסיבה פשוטה, זה מקנה לך פי מאה יותר ביטחון שאתה בא לבדוק אזרח. בחור בן 18 מתנדב חדש שבא לבדוק אדם בן 25 שגבוה ממנו באנערף כמה, ונראה ´בריון´ במידה ואתה יודע תרגילים בסיסים, אתה תגיע לבקש תעודות, בצורה ´גברית´ יותר, מאשר אם אתה פוחד... אבל שוב, התועלת היא אפסית. לכן אין צורך ללמוד זאת.

מתנדב

New member
לגבי הלחצן מצוקה שדיברת עליו

הוא כבר מזמן לא עובד, עד כמה שידוע לי הוא כבר כמה שנים טובות לא בשימוש. ניסית פעם להשתמש בו?

dz108

New member
הלחצן מצוקה עובד

עובד בוודאות. זה נרשם במחוז והם ישר שואלים אם זה נלחץ בטעות (אני ממרחב דן - מחוז ת"א). כעיקרון אתה לא אמור ללחוץ על זה על כל דחיפה שדוחפים אותך ואתה לא מצליח לדחוף בחזרה (אז אתה אמור לקרוא לעזרה, לא ללחוץ) - הכפתור נועד למצבי "שוטר במצוקה" (דהיינו יריות, תקיפת חמורה וכו´). אם זה לא נלחץ בטעות מוקפצות הרבה יותר משתי ניידות (הייתי פעם בהקפצה כזאת לפריצה של בית סוחרי סמים ביפו שהוקף בידי המון מוסת, הגיעו יותר מ-10 ניידות מכל הסוגים - היה בלאגן).

רמירז..

New member
תגובה...

נו בטח שהאנחנו לא לוחמי נינג´ה אבל עדיין אנחנו צריכים לדעת משהו קמצוץ של הגנה עצמית כלשהי. עניין הכפתור מצוקה ממש לא מועיל לדעתי.."תוך דקה או שתי דקות יש ניידת שתבוא לסייע לך..", ואתה חושב שהתוקף ימתין בשתי דקות האלה עד לבואה של הניידת? חשבת אולי שהוא פשוט כבר יקפוץ עליי? חוץ מזה הכפתור הזה לפי מה שהבנתי, מזניק לאיזור שלך את כל הניידות בעיר ...ואני לא עד כדי כך צריך שיעזרו לי. וגם על הקרבין לא תמיד ניתן לסמוך, כי שוב, עד שאני אכניס את המחסנית ואדרך כדור ובלה בלה התוקף כבר מזמן יהרוג אותי..חוץ מזה הקרבין ידוע ב"מעצוריו" המעיקים... בקצור אני לא מבקש שילמדו אותנו את תורת הקונג פו או היאבקות סינית או משהו כזה, רק בסיס של הגנה עצמית, או כל מיני לפיתות או הפלות מבלי לפגוע יותר מדי בתוקף... ואתה צודק שלימוד דברים כאלה יעלה את רמת הביטחון העצמי של המתנדבים אני אומנם למדתי קראטה כבר פעמיים, שנה קונג פו, וקצת ג´ודו, אבל כל אלה התגמדו כאשר נגשתי פעם בתחנה המרכזית הפעם הראשונה לבקש תעודת זהות מאדם ערבי שנראה לי חשוד, והוא היה בן איזה 30 והוא היה ממש גבוה , ואני זאטוט בן 16 וקצת גימגמתי בהתחלה שאמרתי לו "ערב טוב אדוני" אז הוא פשוט התכופף אליי וחייך ואמר "כן חמוד"....זה באמת נראה מטופש מהצד...

אז ככה

אני אישית לא לחצתי אף פעם על הלחצן מצוקה, תודה לא´ל אני מסתדר עם מה שיש בשטח (יש פנס מגא-לייט ומכשיר קשר, גז מדמיע ונשק) במגא-לייט אפשר להשתמש בתור אלה. ולעניין: אני הייתי כמה רחובות משוטר שהותקף. הוא לחץ על הלחצן מצוקה, והתחיל לצרוח בקשר שתוקפים אותו. הגענו לשם בפחות מדקה!!!!!!! התוקפים נעצרו מיד, והבילוש שהגיע בשניות גם, דפק להם את הצורה! ככה שיש גיבוי, ואם חלילה הזדקקת לחצן מצוקה, יענו לך בשניות! לגבי מה שאמרת שב2 דקות התוקף יחסל אותך. ידידי, אם יש מצב, שאתה לא יכול להתגונן. לא יכול להגיב, והגיבוי שלך לא נתן לך סיוע, משהו דפוק בסיור שיצאתם איתו. אני נותן את כל הגיבוי לצוות שלי, ואני בו זמנית סומך על הצוות שלי בעיניים עצמות, שאם חלילה אקלע לזירת אירוע, ויגיע מצב שיתקפו אותי, הם מיד יחלצו לעזרתי, ויגנו עלי, בדיוק כמו שאני אעשה אם יתקפו מישהו מהצוות שלי. לגבי הקרבין: ב"כ שאתה ניגש לבדוק מישהו, ההוראות היבשות אומרות, שצריך מישהו שיתן לך חיפוי, הוא צריך להיות עם מחסנית ביד במקרה הטוב, במקרה היותר טוב, (מחסומים וכאלו) עם מחסנית בפנים. הזמן תגובה, שמחסנית בפנים, היא גג שניה! דריכה וכניסה למצב ירי, לא אמורה לקחת יותר מזה. ככה שיש לך איך להגן על עצמך בשטח. ובוא נצא מנקודת הנחה שאתה צודק, שיש לך מעצור בקרבין, כדור ראשון ירית? אף אחד לא יתעסק איתך עם משוגע שיורה, אף אחד לא מתעסק. ולגבי זה שניגשת לאדם בן 30 ורעדת, הוא אמר לך חמודי. זה אומר שאנשים מעריכים את הפעולות שלנו, ואין לך ממה לחשוש, יש לך גיבוי ברחוב! אני רוצה לראות שתוקפים מתנדב של המשמר האזרחי, ואף אחד לא יבוא לסייע לו. אני אומר לך, שכולם יעצרו, ויתנו לך גיבוי מוחלט! יש לי חבר, שהותקף בבדיקת אוטובוסים, עצרו שלושה נהגים! השתלטו על התוקף, וחיכו עד לבוא ניידת! ככה שלא תרגיש שאתה מוקף סכנות, ואם מינימום הגנה! יש לך גיבוי, החוק עוזר לך, אנשים עוזרים לך, אנשים מכירים את הפעולות שלנו, ומוקירים אותם! אין לך ממה לחשוב.! ובכל זאת אני חושב שכן צריך ללמד תרגילים בסיסים. אם כי אני לא רואה אותנו משתמשים בזה... המשך יום קסום לכולנו Kיציק

מתנדב

New member
kיציק לוי אתה הסברת את זה בצורה

נכונה, ואתה צודק ב 100% תמיד תמיד יש גיבוי הן למתנדבים והן לשוטרים עצמם, וגם למה שהזכרת שצריך שמישהו יתן לך חיפוי זה בהחלט ככה, אבל לצערי לא מבצעים את זה וחבל, אחרת היינו קצת יותר רגועים. ולגבי הקשר של הלחצן מצוקה היה פעם שלחצתי על זה בטעות ושום דבר לא קרה ואף אחד לא התייחס לזה, אני לא יודע מה שקורה באזור המרכז אולי שם זה כן עובד, אבל מנסיוני האישי זה לא עובד, וזה בדוק.

מתנדב

New member
עוד הערה קטנה

במחסומים אמנם יש כן חיפוי אבל בסיורים רגילים אין חיפוי, וחבל.

תקיפת שוטרים!

4 שוטרים הותקפו בידי המון בכפר בית זרזיר השוטרים רדפו אחרי חשודים והותקפו על ידיהם ועל ידי עשרות מתושבי הכפר. המשטרה: כל החשודים ייעצרו עתי"ם ארבעה שוטרים מתחנת מגדל העמק נפצעו לפנות בוקר (יום ה´) לאחר שהותקפו על ידי המון זועם בכפר הבדואי בית זרזיר, בעת שביקשו לעצור שלושה חשודים שנמלטו לכפר. השוטרים קיבלו טיפול רפואי בבית החולים "העמק" בעפולה ושוחחרו לבתיהם. האירוע החל כשארבעה שוטרים בניידת בילוש הבחינו ברכב חשוד נע ללא אורות מנהלל לכיוון נצרת. הבלשים הורו לנהג לעצור אך הוא החל להימלט. במהלך המרדף אחריו ביצע הנהג פניית פרסה, הגביר מהירות והתקדם לכיוון בית זרזיר. השוטרים המשיכו במרדף עד שהרכב הנמלט נעצר כשהגיע לרחוב ללא מוצא. רב פקד יעקב ביטון סיפר כי בשלב זה יצאו נוסעי הרכב והחלו לתקוף את השוטרים. עשרות מתושבי הכפר התגודדו במקום והצטרפו לתוקפים. אחד השוטרים ירה באוויר והארבעה נסוגו לכיוון היציאה משכונת אל-היב שם, לדברי רפ"ק ביטון, המתינו עשרות תושבים נוספים שרגמו את הניידת באבנים. למקום הוזעקה תגבורת של שלוש ניידות נוספות וגם הן ניזוקו. בעקבות זאת עזבו השוטרים את המקום. מפקד תחנת מגדל העמק הסביר כי בשל הנחיתות המספרית הוחלט שלא לנסות לעצור את החשודים במקום וכי כל המעורבים, הן בתקיפה והן החשודים שנמלטו, ייעצרו בהמשך.

כשאני יוצא עם צוות יש חיפוי תמיד!

אין מצב שאני אשלח בתור מפקד צוות מישהו לבדוק רכב/אדם חשוד בלי שאחד מאיתנו יהיה בהיכון לתגובה מידית! ב"כ אנחנו יוצאים שלושה. אחד בודק, אחד מחזיק קשר/ורושם במידה וצריך. והשלישי נותן חיפוי לשניהם. וכמובן שהבודק עם נשק ובמיקרים מסוימים עם מחסנית בפנים! (תלוי באופי הפעילות) כשצא מתוך נקודת הנחה, שאנחנו באים לסייע לשוטרים, וכמו ששוטר יכול להפגע, אנחנו יכולים להפגע, אנחנו נגן על עצמנו, ונשים לב טוב טוב להוראות. אנחנו באים להקנות תחושת ביטחון לציבור, אבל אסור לנו לשכוח את הביטחון שלנו. במד"א למדתי כלל חשוב, ואני מייסם אותו במשטרה גם. הכלל הוא כזה: ביטחון שלך, אח"כ הביטחון של הזולת. וזה אומר, שאם אני צריך לבדוק, משהו, אני אעשה את מרב המאמצים על מנת שהוא לא יפגע בי, ואם הוא החליט כן לפגוע, שיהיה מישהו שיתן תגובה מהירה ומידית! ובמידה, ואני רואה אדם, מראש שיש סיכוי שהוא ישתולל, אני לא אתן למישהו אחר לגשת, אני אגש בעצמי ואבדוק אותו, ואדאג שמישהו אחר יתן לי חיפוי. אם אני פוחד מאדם מסויים, בגלל המבט שלו, בגלל הצורת תגובה שלו, דווקא אותו אבדוק. אם אני אשדר תחושה של פחד, אשפיע על כל הצוות, והבן-אדם יראה שפוחדים ממנו. איך שמעתי פעם מחייל? אני מעדיף שיבוא לבקר אותי בכלא, ויביאו לי סיגריות. מאשר שיבוא לנגב ולנקות לי את המצבה! ושוב, אין לנו ממה לפחד, אין לנו ממה לחשוש! בהצלחה לכולנו ויום שקט Kיציק

Deathatred

New member
אם אני לא טועה

בזמן פעילות אסור להיות עם מחסנית בהכנס (על אחת כמה וכמה כאשר אתה מתנדב נוער), פרט למקרים הבאים: א. אם קבלת פקודה משוטר (או קצין, תקנו אותי בזה). ב. אם מדובר במצב חירום בו יש סיכון לחייך (למשל: מחבל חמוש מסתובב ברחוב). ג. אם אתה חייב לבצע ירי (בהתאם לנהלי פתיחה באש). ד. במחסום. ובכלל, כשאתה בודק מישהו והוא מנסה לתקוף, יותר כדאי לך לדפוק לו את הרובה בראש מאשר לירות בו. זה יותר מהיר וגם יחסוך לך מח"שים ותביעה משפטית.

למעלה