אין פורום מיזוג אויר אז אני שואל פה

ALEF111

New member
אין פורום מיזוג אויר אז אני שואל פה

שלום לכולם, בסלון ביתי יש מזגן עילי 2.5 כ"ס (לא ניכנם לעינין ה -BTU) והוא מחממם את הסלון אפילו יותר מידי. חשבתי להתקין בקיר בין החדרים ונטה אשר תעביר את האויר החם מהסלון לחדר השינה. ובקיץ את האויר הקר. בין הסלון וחדר השינה יש קיר גבס כך שליפתוח פתח לונטה זו לא בעיה. מה דעתכם האם זה יתן את התוצאה המבוקשת (חימום וקירור של חדר השינה) מצורף שירטוט תודה אלון

fireman

New member
בגדול כן אבל בתנאי שתקיים מספר

תנאים כמו בידוד ואטימה של שני החדרים..... כיום במכולות קירור ע"ג משאיות משתמשים בשיטה הזו כאשר מדובר במכולות המחולקות למחיצות בכדי להפריד מוצרים כמו חלב ובשר בהובלה..... הקירור נעשה בתא אחד ועובר אל השאר באמצעות וונטות.

fireman

New member
נ.ב

חשוב שהוונטה תהיה מספיק חזקה ומנגד מספיק שקטה בכדי לא להפריע את מנוחתכם בלילה..... קח בחשבון שמיקום הוונטה גבוה מידי יאט את קירור חדר השינה מאחר ואויר קר יורד למטה ויאיץ את החימום מאחר ואויר חם עולה למעלה....

מאגר

New member
אכן אויר קר יעבור וגם האויר החם אבל

יש לקחת שני דברים חשובים בחשבון 1 יש להשתמש בוונטה שקטה במיוחד וחלזקה לקיר הגבס כך שלא תיצור ויברציה ורעש כתוצאה מזה 2 יש להשאיר את הדלת של החדר פתוחה בכדי לא ליצור דחיסה של אויר קר ללא צירקולציה (החלפת אויר) כי זה יוצר כאבי ראש והפיתרון האולי קצת יותר יקר הוא לקנות מזגן של 3/4 כ"ס 7500 עד 9000 BTU ולהרכיבו בחדר שינה היום מחירי המזגנים האלה הם בסדר גודל של 1200 עד 1400 ש"ח כאשר וונטה כזו מסווג טוב יכולה להגיע לסדר גודל של 700 ש"ח חשוב כמה תחסכוך חשמל בהפעלה של מזגן 3/4 כ"ס לעומת מזגן של 2.5 כח סוס שזה בערך פי 3.5 ובכדי לכבות אותו בלילה יהיה עלך לקום מהמיטה וגםלישון עם דךת פתוחה שיהיה לך יום נעים דורון

שון פרץ

New member
עזוב אותך ונטה!אחי יש לי אחלה רעיון

תעשה בגבס חלון! ונטה תרעיש! תעשה בגבס חלון דקורטיבי יפה כשתרצה לקרר/לחמם- פתח אותו.... וזהו! בלי רעש ובלי בטיח. ונטות יזמזמו לך במוח.!

ALEF111

New member
לפי דעתי גם אם יהיה פתח של מטר על

מטר אויר לא יעבור ללא משהוא שידחוף אותו לחדר השני. לא חשבתי שונטה עולה כל כך יקר. אלון.

למעלה