אין רומנטיקה בקשר. מה עושים?

iparonvarod

New member
אין רומנטיקה בקשר. מה עושים?

אני נמצאת כרגע בקשר הרציני הראשון שלי, יוצאים שנה וקצת. יש בינינו פער גילאים של 6 שנים. ושנינו מרקע שונה לגמרי, באים מבתים שונים מאוד.שלב ההתאהבות עבר אחרי חודשיים, חודשיים שהיו הכי יפים בחיי ומלאים בהתרגשות...אבל הריבים לא איחרו להגיע, ריבים רציניים , ו2 פרידות קטנות באמצע.מעבר לספקות שעלו לי בנוגע להתאמה שלנו, מאז אותם ריבים, הגדלתי להוסיף והלכתי למיסטיקנית שאמרה דברים נוראיים על בן זוגי, על אופיו, על עברו. לקח לי זמן להשתחרר מהשטויות האלה, כי בסהכ אני איתו כי מצאתי בו רק טוב, וממש מעט "בעיות".הבעיה העיקרית שמציקה לי, ואולי היא ילדותית ואולי היא לגטימית, זה העניין של הרומנטיקה. מסתבר, שאני אוהבת רומנטיקה. משהו שלא ידעתי על עצמי לפני שנכנסתי לקשר. מילים חמות, מחוות רומנטיות. הפתעות. הוא לא כזה, חסר ניסיון לחלוטין ולא מודע למה צריך לעשות. אני גם החברה הרצינית הראשונה שלו. אני כל הזמן אומרת לו כמה זה חשוב. בהתחלה באופן "נעלב", אחכ בהערות, אחכ בצחוק. מדי פעם הוא זורק מילה טובה, מחמאה, וכששאלתי אותו למה זה צריך להיות פעם ב.. אמר שזה יהפוך לבנאלי אם זה יהיה הרבה. כאילו, אני רואה זוגות כאלה דביקים, שפעם הייתי צוחקת עליהם, ומקנאה. אני כל הזמן טורחת לומר לו כמה זה חסר לי, ועדיין אין שינוי מהותי. נכון, הוא מתקרב ל30 ולא ישתנה עכשיו, אבל זה חסר לי. מצד שני, אולי זה צורך ילדותי לרצות לקבל מחמאות, לשמוע "אני אוהב אותך" בתדירות גבוהה. כאילו, זה כזה קשה? אני כבר לא יודעת אם.זו סיבה לגטימית לפרידה, אבל חשובה לי הרומנטיקה. הבחור אוהב אותי, מכבד אותי ומשתדל , וזה עדיין לא מספק אותי. גם מבחינתו, אולי למישהי אחרת הצחוקים הרבים שהוא מעדיף על פני המחוות והמילים החמות יתאימו למישהי אחרת יותר.וכן, אני רוצה שיום אחד הוא יפתיע אותי עם יין ושמיכה על הים, או ישלח פרחים סתם ולא רק באירועים מיוחדים. ויתקשר סתם לומר שהוא אוהב אותי. זה מוגזם? זה לגטימי? אני באמת כבר לא יודעת.חבל לי להפסיד אותו, מיוחד וטוב כזה, על דברים לכאורה בנאליים אבל מסתבר מהותיים עבורי.אשמח לעזרה/עצה...

sweetjane1982

New member
אם באופן כללי הוא משתדל למענך ומכבד אותך אז לדעתי את סתם

נתפסת לשטויות. אין דבר כזה גבר מושלם.
אבל אם מדובר בטיפוס קר ומנוכר שזה נראה כאילו זה עולה לו בבריאות לתת מחמאות ומילה טובה זה כבר משהו אחר.
דיברת באופן כללי ולא נתת דוגמאות.
בקשר לזוגות הדביקים זה שיש זוגות מסויימים שבכל רגע נתון שהם בחוץ צריכים להפגין את האהבה שלהם- זה ממש לא אומר שיש שם משהו אמיתי. לרוב המצב הוא הפוך

רואה 6 6

New member
אם חבל לך להפסיד אותו אז אל תפסידי.

את מעריכה אותו,את חושקת בו, את מזהה מה טוב בו,מה ייחודי ויפה בו,אני מציעה שתתרכזי באלה בעיקר. כולנו צריכים קצת חיזוקים ומחמאות פה ושם והוא נותן לך .קצת. לדעתי, לא בגלל חוסר הניסיון שלו אלא כי זה לא באופיו. אולי זה יהיה בעתיד,אולי הוא ישתנה אבל לא בגלל שאת דורשת אלא כי הוא רוצה בכך. מבחינתך זה לקבל אותו כמו שהוא. פרחים זה נורא לא נוח ובקבוק יין על הים את יכולה להזמין בעצמך את שניכם
.את לא פחות אישה ולא פחות אהובה ללא שפע של שמוזינג.

את הורגת את הרומנטיקה בעצמך, אצלו לפחות.

הוא נותן לך מילה טובה ואת נותנת לו בחזרה ביקורת שלילית. את לא תשני אדם אחר, תוותרי על הגישה הזאת.
תעריכי כל מה שהוא כן עושה ואומר, ותעשי מכל פעם כזאת סיפור גדול. תחמיאי, תודי, ותשקי את הרעיון שברווח מהתגובה שלך אצלו. או שתמשיכי לבכות על מה שאין ולתת לו בראש כל פעם שהוא מתקרב בקצת למה שאת רוצה במקום לשמוח...

כתבת: "הבחור אוהב אותי, מכבד אותי ומשתדל"

אם יש לך מישהו שעונה לשלושת הקריטריונים הללו - כל היתר משני.

מעמקים39

New member
אני הייתי עוזבת אותו

אבל אין לי כוח לפרט. אני יודעת שגם את יודעת שמשהו לא בסדר. זה נקרא ״סימן״. ואת עכשיו מתעלמת מהסימן ומנסה להתנהג כאילו לא רומזים לך פה רמז עבה. אוף אנסה בכל זאת להסביר למרות שאני עייפה. בקשר של אהבה יש מקום לבקשות והבהרות ומיד צריכה להיות היענות. את הסברת לו את הצורך שלך באהבה רומנטית והוא ממשיך להתעלם למרות שהבין. זו לא אהבה בעיניי. אני לא יכולה לתאר לעצמי מצב בו אני אומרת לאהובי שהייתי רוצה שיביא לי פרחים והוא היה חוזר בלי פרחים. את אומרת שאין לו ניסיון ואולי הוא לא מבין אבל את מדברת ומסבירה וברור שהוא מבין היטב רק בוחר להמשיך כדרכו ומתעלם מצרכייך. זה עצוב. זה עצוב שאת בזוגיות וחשה קנאה כשרואה גילויי אהבה אצל אנשים אחרים. את בודדה בתוך הקשר הזה. אל תישארי איתו. הוא לא באמת מכבד אותך והוא לא באמת אוהב אותך. את הטובה פה שחבל להפסיד, לא הוא. מקווה שתביני אותי. מקווה שלא תתעלמי ממה שאת מרגישה ומהסימנים הברורים.

או לחילופין,

ייתכן שיש ביניכם הבדלים רגילים כמו שיש בין כל שני אנשים בעולם, ושהוא מבקש ממך לקבל את האהבה שלו והנתינה (האמיתיות) שלו כמו שהן באמת.
ואת מנסה להתאים אותו אלייך, במקום להגיע להבנה הדדית. את דורשת ממנו לעשות את מה שאת חושבת שהוא נכון, לרקוד לפי החליל שלך, ולא קשובה אליו.
&nbsp
כמובן שתמיד יהיה הרבה יותר קל ונעים לנו לחשוב שאנחנו הצודקים, ושהכי טוב תמיד להתנהג כמונו, ושהאחרים טועים, ושאם אנחנו במערכת יחסים אז היא צריכה להתנהל בדיוק כפי שאנחנו רוצים. המציאות, מה לעשות, שונה. אנשים יכולים לאהוב ולהביע אהבה בדרכים רבות ושונות. מי שמתעקש שמערכת היחסים תתנהל אך ורק לפי ספר החוקים שלו - יישאר לבד.
&nbsp
אנשים שנמצאים במערכת יחסים משנים זה את זה - אבל לאט. במערכת יחסים טובה, השינויים חלים בהדרגה ומתוך רצון, ולא בכפייה. אני לא יודע אם את ובן-זוגך נועדתם זה לזו, אבל בין אם תיארו יחדיו ובין אם לא, מערכת היחסים הזו מזמנת לך שיעור חשוב לעצמך - כיצד לקבל ולהכיל, וכיצד לשנות, להשתנות ולתקשר. ייתכן שבעתיד (אם תישארו יחד) הוא ילמד
להיות קצת יותר רומנטי, ואת מצידך תלמדי להעריך מאד את המחוות הרומנטיות שלו. את תביני שבכל פעם שהוא מביא פרחים או אומר "אני אוהב אותך", עוצמת הכוונה שלו במעשים הללו גדולה הרבה יותר משל אדם שמביא פרחים בכל יומיים ומפזר "אני אוהב אותך" על ימין ועל שמאל.
&nbsp
&nbsp

אני לא ממהר לקבוע לאנשים

אם בני הזוג שלהם אוהבים אותם "באמת" או רק "כאילו". אם iparonvarod טוענת שבן-הזוג שלה אוהב אותה והיא אותו - מי אני שאחליט אחרת?
אולי יש אנשים שלדידם "להפתיע ביין ושמיכה על הים", הבאת פרחים, ואמירה תכופה של מחמאות הן הדרכים היחידות שבהן לגיטימי להביע אהבה. אני חושב אחרת. אני חושב שאדם ש"אוהב, מכבד ומשתדל" מביע בכך את אהבתו בצורה טובה לא פחות (אם לא יותר) מאשרבמחוות רומנטיות שנלקחות מסרטים הוליוודיים.
&nbsp
אני יודע שאבי, למשל, מעולם לא הפתיע את אמי במחוות רומנטיות מסוג זה - והם נשואים באושר למעלה מארבעים שנה. גם זוגות ותיקים אחרים שאני מכיר הם לא בהכרח מהזן הרומנטי - יש כאלה שכן, ויש כאלה שלא. ומצד שני, כבר ראיתי מספר לא קטן של זוגות שהיו הכי פוציניו-קוציניו, עם המחוות הרומנטיות הכי גדולות (טיסה בשמי הארץ! מסיבה מיוחדת ליומולדת! חופשה בחו"ל בהפתעה, מהעבודה ישר למטוס!) - שבסוף נפרדו, ולעתים אפילו בכעס גדול.
&nbsp
כך שהאני לא בטוח שנטייה למחוות רומנטיות "מהסרטים" היא בכלל אינדיקציה למשהו (טוב או רע). סליחה. בזוגיות האישית שלי, רומנטיקה מתבטאת בצורה שונה למדי. אני יודע שאשתי אוהבת אותי לא בגלל שהיא מלחשת באוזני "אני אוהבת אותך", מבשלת ארוחה רומנטית מיוחדת או לובשת תחתונים סקסיים, אלא כשהיא תומכת בי ומאמינה בי, כשהיא שמחה בי ורוצה להיות איתי, כשהיא מצחיקה אותי, ועוד אלף דברים שאנשים עושים כדי לשמח אנשים אחרים.
&nbsp
אם iparonvarod מאמינה שהחבר שלה אוהב אותה, אז כנראה שהיא צודקת. אני מאמין שעל הפער בין הציפיות שלה לבין דפוס ההתנהגות של החבר שלה הם יוכלו לגשר בסופו של דבר - אם שניהם יקבלו, יכבדו וישתדלו זה למען זה. זאת באמת אהבה.

תגידי

מבלי להעליב...
&nbsp
אבל האם את רוצה גבר רובוט?
שעושה מה שאת אומרת לו?
היה לי ניסיון מר בנושא...
&nbsp
אמרתי לו ''אני רוצה פרחים''
בדוגרי הביא לי פרחים בימים שלמחרת
וזה ממש לא עשה לי את זה

&nbsp
אני אוהבת רומנטיקה מהלב,
כזאת שמפתיעים אותי...
לא איזה רובוט שעושה כל מה שאני אומרת... זו באמת לא אהבה.. זו שליטה מצידנו...
שליטה ורצון לשנות בנאדם מסכן שממש לא מבין רומנטיקה ולא בא לו רומנטיקה.
&nbsp
זה כמו שיכריחו אותך לאכול אוכל שאני שונאת אותו ונגעלת ממנו.
ככה זה רומנטיקה לאדם שלא מבין מה זה.
&nbsp
וגם לא צריך ללמד אותו או לשנות אותו,
זה משהו שלמדתי מניסיון מר משלי.

E סדר

New member
רומנטיקה או פרקטיקה?

קראתי את מה שכתבת ותאמיני לי שלכמה רגעים החזרת אותי לשנים קודמות של הזוגיות שלי. אספר מהניסיון שלי.
בעלי ממש לא רומנטי. לא כזה שהחמיא ולא פוציניו וקוציניו. ואני? אוהו. כמה שאני רומנטית. זה היה חסך גדול. בשלב הראשון, החלטתי שאני לא מוותרת על הרומנטיקה ולכן יוזמת בעצמי. כי דיבורים על 'כמה אתה לא...' מתסכלים אותו ואותי. אנשים לא משתנים מזה שאומרים להם שהם צריכים להשתנות ובוודאי ובוודאי לא משום שאומרים להם שהם לא (רומנטים/מתחשבים/חכמים /רגישים וכו'). מה לעשות אנחנו לא בתוכנית 'הכל דיבורים'.
אבל, ופה את צריכה לבחון את הזוגיות שלך כי את בשלב של חברות. האם יש בנוסף לרומנטיקה קריטריונים מהותיים לך שנמצאים באיש הזה? למשל, לי היה חשוב להיות עם גבר שגם אחרי שהניצוצות של ההתאהבות יתפוגגו (זה קורה אחרי שנה - שנתיים ) אני אוכל לסמוך עליו, שיהיה רגיש לצרכים שלי (לא במישור של 'נרות' 'מתנות' ורומנטיקה), שארגיש שאנחנו 'צוות לעניין' , שיש לי חיבור רגשי חזק איתו, בקיצור, חיפשתי חבר/ שותף לחיים או אולי לריצת אולטרה מרתון.
אז תראי, היו תקופות שהיעדר הרומנטיקה שגעה אותי. הלכנו על זה אפילו לטיפול זוגי. היה שיפור ויש שיפור. אבל אם תשווי את זה למידת הרומנטיות שלי אז זה לא משתווה.
היום, תאמיני לי, שאני קצת צוחקת על עצמי ומבינה טוב יותר את הבחירה שלי בפרקטיקה -לעומת רומנטיקה. כי הבנתי שמה שבאמת חשוב לי אלו לא המילים המתוקות והמקסימות אלא המעשים, ההתנהגות שהביעו יותר מכל מילה כזו או אחרת את האהבה שלו. לקח לי זמן להפנים את זה. אבל תודה לאל, הצלחתי.
אם חסרה לי רומנטיקה - אני יוזמת !
אני רחוקה מלהיות האשה המושלמת אז אין סיבה שאצפה ממנו להיות הגבר המושלם.
אני כתבתי על סדר העדיפות שלי. את צריכה לחשוב על סדר העדיפות שלך בזוגיות.
נ.ב. כתבת שזה הקשר הראשון שלו. אז גם זו יכולה להיות סיבה. אבל קחי בחשבון שללמוד להיות רומנטי זה תהליך, אם בכלל הוא בראש הזה.
מה שלא יהיה, שיהיה לך בהצלחה!

כמה תובנות

הוא ככל הנראה אף פעם לא יהיה רומנטי -פשוט כי רומנטיקה זה לא קשור לניסיון שלו או חוסר ניסיון
רומנטיקה זו אופי של גבר\אישה
אנו יצורים חכמים-אפשר ללמוד המון רומנטיקה מסרטים.. אם הוא לא למד להיות רומנטי, אז פשוט רומנטיקה לא מעניינת אותו
הוא פשוט לא טיפוס רומנטי.
(אי אפשר ולדעתי אסור לשנות אנשים.)
&nbsp
תקבלי אותו כמו שהוא, או שתעזבי אותו.
&nbsp
אם תלמדי אותו להיות רומנטי
(שזה לא כדאי לעשות)
זה יהיה באנלי, משעמם, כמו איזה רובוט...
זה לא יפתיע אותך ויהיה לך מאולץ ומזוייף.
&nbsp
אם יגיד לך אני אוהב אותך
כמעט כל יום-זה ישעמם אותך,
ובסופו של דבר יעצבן אותך (ככה זה כשבזוגיות עם גבר לא רומנטי, נו מדברים כמו חול ואין מה לאכול זה מגדיר זאת מדוייק
יענו רק מילים ואין מעשים)
(לפחות אומרת מניסיון אישי)
&nbsp
מדברת בתור אחת שהייתה בזוגיות ארוכה עם גברים לא רומנטיים
וניסיתי ללמד אותם רומנטיות (בסוף התגברתי והבנתי שאדם לא משנים, ושזה באופי)
ואני לא נפרדתי מהם בגלל חוסר רומנטיות (אלא בגלל דברים אחרים)
&nbsp
מה שנשאר לך לעשות זה לקבל אותו
בדיוק כמו שהוא
את כל החבילה כמו שאומרים
או להפרד ממנו.
&nbsp
((( בסוגריים, חברה שלי יוצאת עם בחור
הוא מדייט ראשון קנה לה פרחים וורדים יפים ואדומים
בדייט שני כשהוא נעדר כי טס לחו'ל לבקר קרובי משפחה
קנה לה מזכרות מחו'ל, וכמובן עוד פעם פרחים יפים

זה גבר רומנטי
ובגיל שלו הוא צעיר...
רומנטי זה באופי! )))

בואי נגיד שהוא אוהד מושבע של כדורגל

אבל נורא לא כייף לו לשבת ולצפות במשחקי הקבוצה שלו לבד (ונגיד שאין לו חברים שיכולים לבוא לצפות איתו) והוא אומר לך "מאמי, בואי תפנקי אותי ותשבי לראות איתי את המשחק" - רק שאותך זה נורא משעמם, אז פעם אחת את יושבת איתו ומתה משיעמום ופעם שניה גם, אבל בפעם השלישית את אומרת לו -"מאמי, אולי במקום לצפות איתך בכדורגל אני אכין לנו ארוחה רומנטית" והוא אומר "לא רוצה ארוחה רומנטית! רוצה שתשבי לצפות איתי במשחק"...
אז ככה גם את: הוא לא נהנה מלעשות מחוות רומנטיות, זה נראה לו אידיוטי כמו שלך נראים 22 דבילים שרצים אחרי כדור. הוא יודע להביע את אהבתו והאיכפתיות שלו למשל בלקחת ולהחזיר אותך תמיד כדי שלא תצטרכי לנסוע באוטובוסים (סתם דוגמא, אני לא יודעת איך את מתניידת), או בלצבוע לך את החדר כל פעם שבא לך לגוון (שוב, אין לי מושג).
אז מה? תפרדי ממנו רק בגלל הפרחים? רוצה שיהיו לך פרחים בבית? - תקני לך. רוצה פיקניק על החוף? - תארגני לכם.
רוצה מחוות רומנטיות? לכי תהיי חברה של אייל גולן - תקבלי שפע מחוות רומטיות שופוני כולל שירים ודמעות... אבל סביר להניח שכאשר תזדקקי לו באמת הוא יהיה עסוק במשהו אחר...

E סדר

New member
את חובטת טובה!

חבל שאצלי בבית אין שטיחים...

אני כל כך מסכימה איתך! כל העסק של הרומנטיקה למרות שזה מה זה כייף ולפעמים צורך מבעבע כשלא מתמלא, מקבל תפנית שונה כאשר נישאים ויש ילדים.
כן, פתאום חשוב לך יותר שהוא ייקח את השטיחים למכבסה יותר מאשר שיכין ארוחה רומנטית....אבל אולי לחלק זה אחרת וכן חשובה להם הארוחה הרומנטית על המסירות היומיומית, המייגעת.
יש לי מסקנה לא בדוקה שמי שטוב ברומנטיקה פחות טוב בפרקטיקה היומיומית. אבל לא הכרתי את כל הגברים שבעולם אז אולי זו סתם מחשבה נואלת שלי...

הוא לא ישתנה

ואם זה חשוב לך מאוד- תמצאי מישהו שיודע לעשות את זה.
&nbsp
לי לדגמא זה לא קריטי. במקרים שאני נורא רוצה משהו אני מבקשת מהילדים שלי או מחברה שיתקשרו לבן זוגי להזכיר לו לקנות לי פרחים
יש תכונות הרבה יותר חשובות לי מזה..

למעלה