אינג'ינרה - סלט קר בולגרי

אינג'ינרה - סלט קר בולגרי

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=744&aId=39909
עוד משהו כמנה ראשונה חגיגית או סתם ליום חמסין -
אינג'ינרה - מנה ראשונה קרה



החומרים

½ כוס מים
2 כפות שמן זית
מיץ מ-1 לימון
1 כפית סוכר
מלח
גרגירי קוריאנדר (כוסברה
1 גבעול פטרוזיליה/גבעול כרפס
1 ק"ג קישואים

אופן ההכנה

רוחצים את הקישואים ופורסים לעיגולים רחבים מעט, (אפשר גם לקלף)
מכניסים לסיר את גרגירי הפלפל והקוריאנדר,גבעולי הפטרוזיליה/כרפס
מוסיפים את הקישואים הפרוסים, מכסים ומבשלים על אש קטנה עד שהם עשויים קמעה (5-7 דקות)

מוציאים את הקישואים בכף מחוררת ועורכים על כלי הגשה.

מסננים את הנוזל ומבשלים על אש קטנה עד שמתאדה כדי מחצית.
יוצקים את הרוטב על הקישואים ובוזקים שמיר קצוץ
מצננים לפני ההגשה.


מתכון קייצי נוסף

מנה ראשונה קייצית מקליפות קישואים


אופן הכנה:

לחתוך את הקליפות לריבועים ולבשל (עד שהם מתרככים) עם מים (לא הרבה הכל ביחס לכמות הקישואים), מלח, לימון ומעט שמן.
אפשר (לא חובה) להוסיף לתוכן הסיר שזיפים קטנים ירוקים (מתלי) ולבשל יחד.
מתקבלת מנה ראשונה קרה קייצית - מעדן!!

הערות:
מהפנים של הקישוא אפשר להכין פשטידת קישואים או ממרח קישואים בטעם כבד.





 
למעלה