על האש כללי וגם לצמחונים
אפשר להכין שיפודי ירקות
כאשר המרכיב העיקרי הוא במיה(ועכשיו העונה)
את משפדת שני תרמילי במיה חתיכת בצל פרוסת עגבניה וכך לאורך כל השיפוד
במיה על האש טעימה במיוחד, לדעתי כאשר אוכלי הבשר יטעמו יגנבו לו את השיפודים,
תבקשי מהבחור אשר מכין על האש להניח חציל בצידי הגרילר מתחת לרשת במגע ישיר עם הגחלים, וכאשר החציל ישחיר להחזיק מהגבעול ולהוריד את קליפת החציל בתנוע מלמעלה למטה כך גם הנוזלים יצאו
להניח בצלחת לפתוח את בשר החציל כמניפה ולשפוך טחינה יוצא נהדר,
את יכולה לקנות המבורגר צמחוני למעוך עד שיראה כמו בשר טחון להוסיף בצל קצוץ פטרוזיליה קצוצה מלח פלפל שחור
ומעט מרגרינה לערבב היטב ולהכין מהעיסה קבבים ולעשת על האש יוצא נהדר
לא לפחד מהמרגרינה היא נמסה ונוזלת לגחילים תפקידה להחזיק את העיסה עד לבישול
כל טוב
ודג על האש
להשרות אמנון במי לימון לפחות שעתיים
להוציא וליבש (לא לשטוף)
למרוח בשמן לבזוק פלפל שחור ומלח
לגלגל בצלחת קמח
להניח על האש ל2 דקות להפוך צד(לא לפחד הדג לא יידבק.
להכין נייר אלומינים להניח את הדג על הנייר להוסיף בצל חתוך דק עגבניות חתוכות דק
מעט כוסברה ופטרוזיליה וענף רוזמרין לסגור הייטב
להניח חזרה על האש כ5 דקות בצד אחד ועוד חמש דקות בצד שני
להגיש בתוך נייר האלומינים
כול זה ניתן לעשות בתנור במצב גריל
ועוד מושט על האש
דג מושט מנוקה שלם
בצל
פטרוזיליה
מעט כמון
מלח
פרוסות עגבניה
עלי רוזמרין
שמן זית
מכניסים את כל התבלינים בבטן הדג
פרוסות הלימון עם הקליפה
מורחים הייטב עם שמן זית ומורחים גם קמח על שמן הזית וכך עור הדג לא יידבק לרשת
להניח על הרשת ל2 דקות להפוך לעוד שני דקות ועכשיו להוריד את הדג להניח על דף אלומיניום (נייר כסף) ולסגור הייטב את הדף להחזיר לאש לעוד כ10 דקות
הדג יוצא בארומה של על האש אבל עסיסי ולא יבש
מגישים לשולחן עטוף ישר מהאש וכל סועד פותח לעצמו את המנה
לוקחים 1/2 כוס מיץ לימון טרי
1/4 כוס שמן זית
1/2 כפית מלח
כף חומץ
1/2 כפית חרדל
1/2 חבילה פטרוזילה קצוצה דק
מי שאוהב מספר גבעולי שמיר קצוצים דק
לבחוש הייטב כמו שמבלבלים ביצה
ולהוסיף לכל ביס
תהנו
פוקסי
ניתן לאחר פתיחת הדג להכניס שיפוד בין עצמות האידרה ובשר הדג מכיוון הראש לכיוון הזנב ולאחר שהפרדנו את הבשר מהעצמות לתפוס את זנב הדג ולהרים בתנועה כלפי מעלה וכל האידרה משתחררת, זה גם סימן שהדג עשוי טוב
ועוד לצמחונים
את יכולה להכין שיפוד של פרוסות בצל ופרוסות ש לפיטריות שמפיניון, בוחרים את הגדולות ביותר וחותכים לפרוסות משפדים על שיפוד ועל הגריל יוצא נהדר.
את יכולה לקנות במיה קפואה להפשיר ולשפד גם יוצא נהדר הבמיה תפתיע אותך בטעם הנהדר
את יכולה להישתמש בצרור אספרגוס למרוח בשמן זית ניתן להוסיף תבלינים לפי הטעם להניח על האש כאשר מתחיל להשחים לסובב, גם כן נהדר .
ניתן להניח עגבניות שלמות כאשר הם מקבלות כתמים חומים להוריד מהאש הטעם נהדר.
קלחי תירס שלמים להניח על האש כאשר מתקבלות נקודות שחורות זה אומר שהסוכר בשיניים הופך לקרמל וזה טעים שיגעון פשוט לסובב תתפלאי כמה זה טעים הילדים יהנו מאד
אני מאמין שלחמם למשל שניצל תירס בבית עד כמעט מוכן ולסיים את ההכנה על הגריל שיקבל את הארומה על האש יהיה נהדר
את יכולה למרוח פרוסות חציל(אני לא מקלף) בשמן זית להניח על הגריל משחים להפוך להניח בצלחת להוסיף טחינה עשויה טוב
(כזאת חמצמצה) יוצא נהדר גם
בתחילת הערב כאשר הגחלים לוחשות להניח בין הגחלים תפוח אדמה או שניים
ולהמשיך לעבוד עם האש כרגיל לאחר כחצי שעה להוציא לפתחו לשניים להוסיף מעט חמאה או מרגרינה ושמיר קצוץ יוצא נהדר
וכמובן לילדים לקחת תפוחי עץ בננות אגסים
בסוף הצליה של הבשר
לחתוך לשתיים את הפרות להניח על הרשת בצד החתוך והילדים יהנו
כל טוב
וחג שמח
עוד שאלות אני כאן
פוקסי
ומכינים קבב
קילו בשר טחון
2 בצלים קצוצים במנדולינה (בשנייות)
קוצצים חבילה פטרוזיליה
מוסיפים 1/3 חבילה מרגרינה
1/2 כפית פלפל שחור
כפית מלח
מערבבים הייטב
לוקחין מהבלילה מעט בכפית וטועמים ומתקנים טיבול עם צריך
ומשאירים בצד
חותכים את הפרגיות לקוביות 1/2 1 ס"מ על 1/2 1 ס"מ מניחים בקערה מוסיפים
כף פפריקה אדומה
כפית כמון
כפית מלח
1/4 כפית כורכום
1/2 כפית חרדל
1/4 כוס שמן מערבבים הייטב משפדים את הקוביות על שיפודים
חותכים את גוש השווארמה כמו הפרגיות ומשרים באותה המרינדה ומשפדים
שופכים לגרילר (הפשוט ביותר מנירוסטה) את הפחמים מדליקים את הכוהל המוצק ונותנים לו לבעור
חוזרים למטבח לוקחים ביד את תערובת הבשר ובתנועות סגירה ופתיחה שח כף היד מכינים קבבים קלי קלות
חוזרים לאש לוקח את מייבש השער של אישתי ומלבה את האש דקה שניים והגחלים לוחשים לתפארת
מניח את הבשרים במקביל מכין סלט ירקות טריים
ועוד סלטים שיש תמיד בבית
מניח מספר פיתות על הגרילר שיתחממו
ויש ארוחה
כל תהליך הכנת הבשר לקח לי כ1/2 שעה
ולמה אני מספר לכם?.
כמו תמיד כדי להמחיש לכם שיש דברים אשר נראים קשים לביצוע. כמו להכין על האש, והם למעשה פשוטים והתוצאות נהדרות
אז לא לפחד!!
שבת שלום
פוקסי
בקשר למרגרינה בבלילת הקבב
למרגרינה יש תפקיד של מניעת התפוררות קציצת הקבב בזמן הכנה
כאשר שמים על רשת הגריל את הקציצה, המרגרינה נמסה ונוזלת על הגחילם, אבל בשלב זה הקציצה כבר כמעט מוכנה והיר מוצקה ולא יבשה
מי שפוחדת ממרגרינה: ממליץ מאד להשתמש בשומן ליאה כבש במקרה שלי לא היה בסופר אז השתמשתי במרגרינה.
בכל מקרה הקבב יצא נהדר
ודבר מוסף לא לסחוט את הבצל הקצוץ, להשתמש בו כפי שיצא מוסיף עססיות לקבב
בקשר לכבדים אפשר לשפד ולהניח על הגריל ללא טיבול כלל כאשר מתחיל לקבל צבע חום להפוך לא להשאיר זסמן רב מידיי אחרת נקבל טעם מר.
בקשר לדגים ברוב המקרים מכין מושטים מורח את הדג בשמן זית מקמח מעט גדי שהעור לא ידבק לרשת חורץ חריצים עמוקים אלכסוניים עד האידרה ומניח על הרשת לאחר כ3 דקות הופך לצד שני לעוד 3 דקות.ניתן להניח על הרשת לדקה בצד אחד ועוד דקה בצד שני ואז לעטוף ברדיד אלומיניום ולהניח לעוד 5 דקות בכל צד
אפשר להוסיף בזמן הסגירה ברדיד פרוסות עגבניה ופרוסות בצל 3 פרוסות של לימון כולל הקליפה
בקשר לסטיקים
ממליץ לרכוש בשר אנטריקוט מיושן ולבקש מהקצב שיחתוך בעובי של כ2 ס"מ למרוח בשמן לבזוק פלפל שחור גרוס מלח ומעט כמון להשאיר במקרר כשעה
להניח על הרשת כאשר הגחלים חמים ולאחר כ3 דקות להפוך שוב לא לאפשר לסיק להגיע לצבע חום ממליץ לאחר 3 דקות בכל צד לבצע חתך במרכז הסטיק כאשר במרכז הצבע ורוד אדמדם להוריד מהאש.
פרקיות מוכנות מהר שמים את הפרקיות במרינדה למספר שעות(לא חובה)
מניחים על הרשת ולאחר 2 דקות הופכים מבצעים חתך במרכז כאש כל הגוש בצבע וורוד להוריד מהאש אחרת הבשר מתיבש
לבבות מנקים היטב פותחים את הלב לאורכו ומשחילים על השיפוד כמו פרפר מספר לבבות על שיפוד ממליחים ומפלפלים מניחים על הרשת לכ5 דקות
ממליץ לזרוק על הגחלים מספר ענפי רוזמרין עושה ריח טוב לסביבה
מכוון שבנינו מעשנת בעתיד כאשר נהיה יותר מומחים בעישון אשלח מתכונים ושיטות עבודה
בכל מקרה כאשר עובדים עם מעשנת יש לקחת בחשבון שאת המעשנת מפעילים כאשר הבשר בפנים(תלוי בשוג הבשר וגודלו ) כשעתיים לפני פתיחת השולחם