אינדאו עבר לידיים אחרות ?

erezb1

New member
אינדאו עבר לידיים אחרות ?

ערב טוב שמעתי מלקוח שלי כי הקודק של אינדאו כבר לא בידיים של מייקרוסופט, וזה אוטומטית הופך אותו ללא חינמי. ז"א שאם אני רוצה לרנדר פרוייקט מסחרי באינדאו, אני צריך לקנות זכויות (או לשלם להם משהו). מישהו נתקל בעניין הזה ? ואם כן, איזה קודק מומלץ לרנדור סרטון אנימציה באפטר, שיהיה מספיק איכותי ועדיין חינמי. תודה ארז

גם אם הם מכרו אותו לחברה אחרת

היא לא מקבלת זכויות רטרואקטיביות על פרסום בקודאק הישן של מיקרוסופט. לא נשמע לי הגיוני שבשביל להציג סרט שרינדרתי לפני שלוש שנים אני אצטרך עכשיו לשלם. כל עוד אתה מחזיק את הגרסה הישנה המיקרוסופטית אתה יכול לרנדר בה כאוות נפשך ואתה לא צפוי לתביעות כי יש לך "רשיון" עליו. חוץ מזה שכל העניין שהיה באינדאו לא היה דוקא בגלל היחס של כיווץ\הצגה, אלא שפשוט עד לפחות הגרסאות האחרונות של הXP הוא היה מובנה במערכת ההפעלה ולא היית צריך לשבור את הראש עם התקנה של קודאקים חדשים. אם עכשיו יאלצו לשלם על אינדאו לא תמצא אותו בכל המחשבים וממילא xvid ו sorenson עושים עבודה טובה יותר (לטעמי לפחות).

erezb1

New member
xvid ו sorenson ?

את שניהם (עד כמה שאני יודע), אין על כל מחשב, כך שאדם שירצה לראות את הסרט יצטרך להוריד קודק במיוחד, ואת זה אני רוצה למנוע. אשמח לרעיונות ודיעות בעניין ארז

זאת היתה הכוונה שלי אם כבר אין

את האינדאו אז מלכתחילה לעבוד עם דברים יעילים יותר. בכל מקרה לגבי הסורנסון אני דוקא חושב שהוא מגיע עם כל מערכת הפעלה אפילו של מק, אני לא בטוח במאה אחוז אבל נראה לי שמקרומדיה בחרה בו בשביל import של סרטים לפלש ככה שנראה לי שהוא קיים במערכות XP האחרונות בחינם. בכל מקרה, תמיד אתה יכול להשתמש בCinepack הישן והלא מי יודע מה טוב, אבל מספיק יעיל. ואם כל זה לא עוזר לך אז תמיד תוכל להשתמש ב BINK שיוצר מן self extractor ככה שגם הוא עולה על כל מחשב הקישור לזה פה

3Dead

New member
תתפלא אבל זה אפשרי !

עיין ערך FAT16 - מיקרוסופט יום אחד החליטה שהיא רוצה לגבות כסף על הפטנטשלה . מה שאומר שכל יצרניות ה DISK ON KEY , נגני MP3 וכו' יצטרכו לשלם לה דמי שימוש על כל מוצר שהם ימכרו יעשה שימוש ב FAT16 . אני חושב שבית משפט עצר את המהלך ....

אם בית המשפט עצר את המהלך אז זה

רק מראה כמה זה בלתי אפשרי. ניסו לעשות את זה עם הפורמט של JPG ולא הלך גם מבחינה משפטית וגם מבחינת חרם צרכנים מתוכנן. ככה שמבחינת התקדימים לפחות ברמה המשפטית הצרכנים מסודרים. ובכל מקרה הסיכוי שבית משפט יאשר זכויות רטרואקטיביות על שימוש במוצר קודם, שבית התוכנה החדש לא ייצר הוא כל כך אפסי שאני לא מאמין שזה יקרה.

למעלה