בצפון סומטרה הנוצרית מאד אוהבים את ישראל!
תודה לניצן על התרשמותו כמטייל. האזורים בהם טייל ניצן (חוץ מאגם טובה המרשים) הם Dumai ו- Bukkittingi שנמצאים בפרובינציות ריאו ומערב סומטרה, - שתי פרובינציות שכמעט 100% מתושביהם מוסלמים. מערב סומטרה היא אחד מהמרכזים העיקריים של האיסלם המתחדש באינדונזיה כולה. לעומת זאת, צפון סומטרה היא מולדתם הבלעדית של עם הבאטאק. עם זה רובו המוחלט נוצרי כיום. הם מאד מוקסמים מזה שאני מדבר בשפתו של ישו, שנולדתי במולדתו של ישו, ושאני בן לעמו של ישו... הם מאד מאד פרו ישראלים!!! מסיונרים נורווגים חפים מכל אנטישמיות עבדו פה, והתוצאה נראית בשטח. גם האוכלוסיה הסינית הגדולה, השולטת בכלכלה המקומית, הינה ברובה נוצרית (מיעוטה בודהיסטית), וחפה מכל אנטישמיות... ואילו האוכלוסיה המוסלמית, רובה ככולה, מתיחסת לישראלים (אני כמעט תמיד מזדהה כישראלי) כאל בני עם אקזוטי, ומרתק. הם מעולם לא ראו ישראלים, ומצב זכויות האדם בשטחים מעניין אותם כקליפת השום. אינטלקטואלים אינדונזים בעלי מודעות פוליטית גבוהה לא תמצאו כאן, - כך שאין ממה לחשוש. האוכלוסיה המקומית, כולל זו המוסלמית, תקבל אתכם בזרועות פתוחות. תקבלו יחס הרבה יותר טוב מהמוסלמים כאן, מאשר מזרים יהודים בישראל... דרך אגב, בעיר מידאן, בת 2 מליון התושבים, מצאתי יום אחד בית במרכז ההומה של העיר, שחזיתו מעוטרת בדגל ישראל גדול (בתמונה). התפלאתי לראותו במרכז מידאן, ושמחתי על כך שיש גם קצת יהודים במידאן. הפתעתי גדלה כשהתברר לי שבעל הבית הוא באטאק נוצרי, שפשוט קישט את ביתו בדגל ישראל כדי להביע את אהבתו לישראל, עמו של ישו... בקיצור, צפון סומטרה, היא פנינת טבע יחודית באינדונזיה, שכדאי לבקר בה, במיוחד לישראלים. ובאשר ליהודים, - חוץ ממני והקונסול האמריקאי כאן, אין הרבה יהודים בצפון סומטרה. אני הישראלי היחיד... פרטים נוספים בלינקים המצורפים. נשמח מאד לראותכם, רונן