אינדונזיה - צפון סומטרה

crxsmh

New member
אינדונזיה - צפון סומטרה

זוג מעורב ישראלי-אינדונזי החי בצפון סומטרה, אינדונזיה, מארגן טיולים זולים במיוחד (US$ 490) ל-9 ימים 8 לילות בצפון סומטרה. האתר שלהם: http://sumatrautara.googlepages.com

Omiz

New member
איזה יופי ! נראה חבל על הזמן !

אתה יודע מה לגבי ויזות לאינדונזיה? האם עדיין ניתן להשיג בבנגקוק או בסינגפור לבעלי דרכון ישראלי?

crxsmh

New member
ויזות לאינדונזיה

ישראלים שאינם בעלי דרכון זר יכולים להיכנס כיום לאינדונזיה באחת מ-3 הדרכים: 1. Social Visa. בשביל לקבל ויזה זו, עליך לקבל הזמנה מתושב/אזרח אינדונזיה שלוקח אחריות עליך... 2. ויזה עסקית. כדי להשיג אותה אתה צריך לשכנע את פקידי השגרירות האינדונזית באחת מבירות העולם שאתה מעונין ליבא מוצרים מאינדונזיה,או לעשות עסקים עם חברות אינדונזיות. 3. ויזת תיירות, ניתנת רק לקבוצות תיירים מאורגנות של ישראלים. יש לקבלה בסינגפור, אם אחת מהאופציות הללו מענינות אותך, אני יכול להפנות אותך לאנשים שהשתמשו בה,לקבלת פרטים נוספים. כל טוב, רונן

Omiz

New member
תודה רבה

אני שמח שלפחות קיימות אפשרויות להיכנס לאינדונזיה... אפשרויות 1 ו-2 נראות לי די פשוטות... שוב תודה !

crxsmh

New member
נשמח להיפגש...

אם יהיו לך עוד שאלות אתה יכול לשאול אותי בפורום זה, או בדוא"ל: [email protected]. כשתרצה לממש אופציה 1 או 2, תודיע לי, ואקשר אותך עם בעל נסיון. אשמח מאד לפגוש ישראלים כאן, באינדונזיה. רונן

Benkok

New member
אני ממליץ לך ליצור קשר עם משרדים בבנגקוק

שבוע באינדונזיה יכול להיות אחלה תוספת לטיול של חבר'ה אחרי צבא שכבר "תקועים" בתאילנד. אתה יכול ליצור קשר עם "המרכז למטייל" או עם "הקשר הישראלי" ולבנות איתם איזה תוכנית לכמה ימים כולל טיסות וויזות. יש להם הרבה תנועה ואחוז מסויים של המטיילים תמיד מחפשים דברים חדשים שיוצאים מגבולות הטיול הסטנדרטי. אתה יכול גם לפרסם בפורומים "המזרח הרחוק" ו"טיולים וחופשות בחו"ל" בהצלחה

crxsmh

New member
כל בעל יזמה במזרח מוזמן לשתף פעולה

תודה על הטיפ. פניתי כבר לאחד מהם, שהסביר לי שזה מסובך בשבילו להתעסק במיוחד עם ישראלים בעלי דרכון זר. הוא הציע לי לנסות לפנות לכלל התיירים הלא ישראלים. מה לעשות, - אני מעונין לראות פה ישראלים! אשמח לשתף פעולה עם כל בעל-יזמה בדרום מזרח אסיה. תודה שוב, וכל טוב, רונן

אם הבנתי נכון...

מכוון שאני בעל דרכון אירופאי של אחת מ63 המדינות אז אני רשאי לקבל ויזה של 30 יום תמורת 25 דולר,אבל לא רשאי להאריך אותה?אין אפשרות להאריך מעבר ל30 יום? תודה

crxsmh

New member
קיימת אפשרות לויזה עד 60 יום לאינדונזיה

במקרה שלך,אם הגעת לאינדונזיה ללא ויזה מראש, הויזה שתקבל בכניסה לאינדונזיה מוגבלת ל-30 יום ללא אפשרות הארכה, אלא במקרה חירום. אך קיימת אפשרות לבקש ויזה מראש באחת משגרירויות אינדונזיה בעולם. ויזה זו יקרה יותר ( בבריטניה: 25 פאונד) והיא מאפשרת שהיה של עד 60 יום באינדונזיה. אם בחרת בויזה עם ההגעה (Visa on Arrival) תוכל לעזוב את אינדונזיה ליום אחד ולחזור לעוד 30 יום (ללא הגבלה על מספר הפעמים). הנקודות הכי נוחות לביצוע הפעולה הזו הם: מקום מגורי, במידן, שם טיסה של כחצי שעה לאי פננג במלזיה עולה כ-100 דולר הלוך ושוב. אפשרות נוספת היא מעבורת של כ-45 דקות מהאי באטאם האינדונזי הסמוך לסינגפור. אם יש לך עוד שאלות, אשמח לעזור, וכמובן, אשמח להתראות, רונן

crxsmh

New member
... לא קל לקבל ויזה ל-60 יום...

קיימת רשימה של דרישות מיוחדות, ובראש וראשונה, הוכחת תושבות במדינה בה נמצאת השגרירות שבה אתה מבקש ויזה... רשימת דרישות מלאה, מאזרחים בריטיים, למשל, כאן (מנסיוני, בכל שגרירות אינדונזית יש תקנות שונות...): http://www.indonesianembassy.org.uk/consular_visa_type_tourist.html רונן

עוד דבר הוא ש...

בעלי 2 פספורטים כאשר על הישראלי למשל יש את חותמת הכניסה (ובעיקבות זאת גם היציאה) מתאילנד או סינגפור ,הפקיד שבודק את הפספורט באינדונסיה או מלזיה יתחיל לשאול איפה חותמת היציאה ואז מה? מה גם שבפספורט רשום מקום הוצאה ומקום לידה....

crxsmh

New member
אין שום בעיה!

תירגעו, לאינדונזיה אין שום דבר נגד ישראל. יש הרבה חברות ישראליות הסוחרות עם אינדונזיה, וכל המטען שלנו הגיע ישירות מנמל אשדוד לסומטרה... הכל פוליטיקה...לפקידי ההגירה של אינדונזיה ומלזיה ממש לא איכפת שאתם מישראל. הם רק פועלים לפי החוק האינדונזי... מספיק שתראו להם את הפספורט הזר, ויתנו לכם להכנס. אני, במסגרת עבודתי נסעתי למלזיה עשרות פעמים עם דרכון אמריקאי בו כתוב במפורש שנולדתי בישראל. בנוסף גם מילאתי טפסים שכתוב בהם שנולדתי בישראל. ואם זה לא מספיק, שניים מהקולגות שלי בישראל, נכנסו פעמיים למלזיה עם דרכון ישראלי באישור מיוחד של ממשלת מלזיה. באשר לאינדונזיה, כמו שכבר כתבתי, ישראלים יכולים להיכנס עם דרכונים ישראלים, למטרות עסקים, או אם קיבלו הזמנה מחברים אינדונזיים. תהיוו רגועים! בכל מקרה של בעיה בלתי צפויה, למרות שאין קשרים דיפלומטיים, - לי, אישית, יש קשרים מצוינים במשרד החוץ האינדונזי, ועם משפחת הנשיאה לשעבר (ובתו של מייסד אינדונזיה) מגוואטי סוקרנופוטרי. נשמח לראותכם, רונן

crxsmh

New member
אופציה נוספת

אם לא הצלחתי להרגיע, - קיימת אפשרות מרגיעה נוספת, בה השתמשתי בפעמים הראשונות כשהגעתי לאינדונזיה וחששתי כמוך. פשוט נכנסתי לתאילנד או לסינגפור עם הדרכון הזר, ואז הבעיה נפתרת מאליה... ושוב, נשמח לראותך/לראותכם רונן

diegok

New member
אינדונזיה

מה זה? תוכנית ב'?....ויש לך איזה אזרחית אינדונזית שיכולה להזמין אותך לא?

Omiz

New member
כן, תוכנית ב'

למרות שאני בונה על תוכנית א'...

Benkok

New member
שמענו כבר עליך ועל התוכניות שלך...

מישהו אמר פסנתר?

הייתי שם נחמד, אינדונזים לא סובלים ישראלים.

טיילתי בסומטרה עם דרכון זר. הייתי באגם טובהtoba בדומאיdumai ובבוקיטינגי , 10 ימים. המקום נחמד, אפשר לטייל גם מאורגן וגם עצמאית. רק מה אינדונסים מוסלמים הרבה מהם שונאים את ישראל וארה"ב.

crxsmh

New member
בצפון סומטרה הנוצרית מאד אוהבים את ישראל!

תודה לניצן על התרשמותו כמטייל. האזורים בהם טייל ניצן (חוץ מאגם טובה המרשים) הם Dumai ו- Bukkittingi שנמצאים בפרובינציות ריאו ומערב סומטרה, - שתי פרובינציות שכמעט 100% מתושביהם מוסלמים. מערב סומטרה היא אחד מהמרכזים העיקריים של האיסלם המתחדש באינדונזיה כולה. לעומת זאת, צפון סומטרה היא מולדתם הבלעדית של עם הבאטאק. עם זה רובו המוחלט נוצרי כיום. הם מאד מוקסמים מזה שאני מדבר בשפתו של ישו, שנולדתי במולדתו של ישו, ושאני בן לעמו של ישו... הם מאד מאד פרו ישראלים!!! מסיונרים נורווגים חפים מכל אנטישמיות עבדו פה, והתוצאה נראית בשטח. גם האוכלוסיה הסינית הגדולה, השולטת בכלכלה המקומית, הינה ברובה נוצרית (מיעוטה בודהיסטית), וחפה מכל אנטישמיות... ואילו האוכלוסיה המוסלמית, רובה ככולה, מתיחסת לישראלים (אני כמעט תמיד מזדהה כישראלי) כאל בני עם אקזוטי, ומרתק. הם מעולם לא ראו ישראלים, ומצב זכויות האדם בשטחים מעניין אותם כקליפת השום. אינטלקטואלים אינדונזים בעלי מודעות פוליטית גבוהה לא תמצאו כאן, - כך שאין ממה לחשוש. האוכלוסיה המקומית, כולל זו המוסלמית, תקבל אתכם בזרועות פתוחות. תקבלו יחס הרבה יותר טוב מהמוסלמים כאן, מאשר מזרים יהודים בישראל... דרך אגב, בעיר מידאן, בת 2 מליון התושבים, מצאתי יום אחד בית במרכז ההומה של העיר, שחזיתו מעוטרת בדגל ישראל גדול (בתמונה). התפלאתי לראותו במרכז מידאן, ושמחתי על כך שיש גם קצת יהודים במידאן. הפתעתי גדלה כשהתברר לי שבעל הבית הוא באטאק נוצרי, שפשוט קישט את ביתו בדגל ישראל כדי להביע את אהבתו לישראל, עמו של ישו... בקיצור, צפון סומטרה, היא פנינת טבע יחודית באינדונזיה, שכדאי לבקר בה, במיוחד לישראלים. ובאשר ליהודים, - חוץ ממני והקונסול האמריקאי כאן, אין הרבה יהודים בצפון סומטרה. אני הישראלי היחיד... פרטים נוספים בלינקים המצורפים. נשמח מאד לראותכם, רונן

dmoshea

New member
למה שנביא כסף למדינה שלא מכירה בנו??

את הכסף שלנו נפזר במדינות שמכירות בנו...מה שלא כולל את אינדונזיה ומלזיה . נופים יפים לא חסרים גם בשאר מזרח אסיה לשם כל ישראלי יכול לנסוע באופן חופשי.

crxsmh

New member
רק בצפון סומטרה יש הרי געש, אורנגאוטן...

בשום אזור אחר בו ישראלים מטיילים בדרום מזרח אסיה אין הרי געש, אורנגאוטן, מעינות חמים, אקלים ממוזג, ואוכלוסיה נוצרית ילידית אוהדת ישראל... כמו בצפון סומטרה... אך כמובן, אף אחד לא חייב לבוא לכאן... נשמח לראותכם, רונן

למעלה