אינדו אירופה

Uranium

New member
אינדו אירופה

אני רוצה ללכת קצת יותר אחורה בזמן, אבל לא לתקופת הלטינית או השבטים הגרמניקים, אלה הרבה לפני... לתקופה האינדו אירופאית... מי הם האינדו אירופאים, איך הפם הגיעו לאירופה, האם מהם התפצלו רוב השפות באירופה כיום (כידוע לי)? האם באמת הייתה שפה בשם אידנו אירופאית... כי לי יצא לראות שכן... ומאיפה הם בכלל הגיעו??? איזור הודו? איך אנשים הגיעו לאירופה... עוד קצת לפני שהגיעו... ואם קוראים לזה "אינדו" אירופאית למה אין בכלל קשר בין הודית לשפות האירופאית? המון המון שאלות, אני יודע, אבל הייתי שמח אם מישהו חכם יהיה ממש נדיב ויענה לי על השאלות... תודה מראש

תרשה לי להצטרף לשאלתך

האם הפרסית היא שפה אינדו אירופית? ואם כן האם יש מאפיינים דומים בשפות האירופאיות ובשפה הפסית?

Nomaed Dominus

New member
תשובות של חובב הנושא...

"השפה ההודית" סאנסקריט היא אכן שפה שקשורה ודומה לשפות האירופאיות. גם כן הפרסית (לא הערבית מן הסתם). הסאנסקריט כן שייכת לקבוצת השפות המזרח אירופאיות. למשל, המילה אש, ברוסית היא Ogon' או Огонь, בליטאית Ognis (נראה לי), ובהודית משהו כמו Agnis. אותה הדוגמא עם המילה Bog ברוסית (Бог) שמאוד דומה לאותה המילה בסאנסקריט (הפירוש: אל, או אלוהים). הדמיון האולטימטיבי הוא בד"כ בין המילים Father באנגלית, Vater בהולנדית, Pater בלטינית, Petr בהודית, וכו'. אומרים שהשבטים שהיום מהווים את עמי אירופה למיניהם וההודים, הם באו במקור מאיזור אירן של היום. השם עצמו Iran זה בא מאותו השורש של המילה Aryan שבו משתמשים "הגרמאנית" לכנות את עצמם. Aryan זה השם היותר קדום, שכיום הוא הפך ל-Iran

Uranium

New member
אם יורשה לי לשאול...

איזה שפות דיברו הארים המקוריים מאיראן Aryans? והאם הייתה שפה אמיתית שקרו לה אינדו אירופאית? ולפני כמה שנים זה היה? תודהתודה

Nomaed Dominus

New member
זאת היתה שפה, אשר היום קוראים לה...

פרוטו-אינדו-אירופאית. לא יודעים בדיוק מה היתה השפה, אבל די שחזרו את הבסיס, והרבה שורשים ידועים.

גאך

New member
לא בטוח מתי התקימה

ולא ידוע מה מקורה פרט לעובדה שמדובר ככל הנראה באסיה אולי בדרום רוסיה האסיאתית אולי באנטוליה או ארמניה

Uranium

New member
הפרונטו אידו אירופאית...

מצאתי איך לספור בפרונטו אינדו אירופאית עד 10! Proto-Indo- European - 1. oynos/sem 2. duwo 3. treyes 4. kwetwores 5. penkwe 6. sweks 7. septm 8. okto 9. newn 10. dekm

אריק ל

New member
תהיות נוספות בנושא...

קודם כל, רציתי לתקן את מה שנאמר בשרשור הזה: מקורם של דוברי השפות ההודו-אירופאיות הוא לא מאיראן, אלא מאזור מזרח הים השחור וצפון הים הכספי. דבר נוסף, לא נכון לכנות את דוברי השפות הקדם-הודו-אירופאיות כ"ארים". זוהי השקפה של המאה ה-19 שנובעת מבלבול בין גנאולוגיה של שפות ודתות מזרחיות שונות. הארים הם העמים הדוברים שפות הודו-אריות, שהן ענף מתוך השפות ההודו-ארופאיות. היסטורית, אך ורק העמים הפרסים וההודים זיהו עצמם כארים. השפה הכי קרובה לסנסקריט מכל השפות האירופאיות כיום היא... הליטאית! כמות המילים החופפות בין השפות פשוט מדהימה. השפה והתרבות ההודו-אירופאית הראשונה שפרצה לאירופה הייתה התרבות האיטלית-קלטית. אותם קלטים כבשו כמעט את כל אירופה, והקימו את מה שקרוי "האמפריה הקלטית", בערך לפני 3,600-4,000 שנה. מאוחר יותר, יצאו מהם דוברי השפות האיטליות, כשהידועה מבינהן היא הלטינית. הבאים בתור לפלישה התרבותית-לשונית היו היוונים, שהצליחו לכבוש רק את אזור הבלקן ומאוחר יותר חלק מאסיה הקטנה. מספר דוברי שפות הודו-אירופאיות מעולם לא הגיעו לאירופה, בינהן החיטית והחורית שלפני 4000 שנה פלשו לאסיה הקטנה וארץ ישראל. ועכשיו תהיה בקשר לפלישה ההודו-אירופאית - ידוע שביחד עם הפלישה הלשונית, הגיעה גם פלישה דתית. כלומר, מקור הדתות הפאגאניות באירופה לפני בוא הנצרות היו לא מאירופה עצמה, אלא מאסיה. האם יש איזה בסיס משותף לכל הדתות האלה? והאם מיתוסים, או אלמנטים גיאוגרפים (כמו אטלנטיס במיתוס היווני, מיצרי גילברטר, הר אולימפוס וכו') בדתות אלה בעצם מקורם במקומות ואירועים שקרו באסיה, באזורי קזחסטן, הקווקז, והרי אוראל, ולא באירופה?

Nomaed Dominus

New member
המיתולוגיות האירופאיות הפגאניות

יש הרבה אלמנטים דומים בין המיתולוגיות הגרמאניות, קלטית, יוונית (ורומית, שזאת בטוח יוצאות מיוונית), וכנראה שבאמת שיש מקור משותף לכולם. אני באופן אישי לא יודע מה המקור, וגם לא קראתי על זה שום דבר. אולי נוכל לנסות לחשוב על זה בעצמנו? אני יכול לתאר בקיצור את סיפור הבריאה הנורדי. אם מישהו יכול לשתף אותי בבריאה היוונית והקלטית, אני אשמח.

למעלה