אינדיבידואליזם

dory30

Well-known member
איך אתם עם זה? בעד, נגד? האם אתם כאלה (או שהייתם רוצים להיות)?

dory30

Well-known member
אני מחשיב עצמי לאינדיבידואליסט מאוד, כי אני רוחני ואמן ומתעניין באנשים.
אינדיבידואל הוא אדם שמתעניין באנשים אבל קודם כל בעצמו, כמוך וכמוני. אגואיסט או פסיכופת (כמו ראש הממשלה ומשפחתו) הם אנשים שאכפת להם אך ורק מעצמם.

dory30

Well-known member
אגב, אמא שלי סיפרה לי השבוע שעוד בבית היולדות "הקריה" בתל-אביב, כשכל הילדים בכו אני ישנתי. כבר אז לא הבנתי למה כולם מתנהגים אחרת ממני.

Lucifer LightBringer

Well-known member
אגב, אמא שלי סיפרה לי השבוע שעוד בבית היולדות "הקריה" בתל-אביב, כשכל הילדים בכו אני ישנתי. כבר אז לא הבנתי למה כולם מתנהגים אחרת ממני.
אצלי באלבום התמונות רואים כשהייתי תינוק כשאני מחייך אחי עצוב וכשאני עצוב אחי מחייך.

בנוגע לאינדובידואליזם, זה לא תמיד אפשרי, לפעמים פשוט לא רוצים לבלוט לפעמים לא אכפת לנו מה אחרים חושבים עלינו.
פעם כתבתי שתינוקות איך שהם באים לעולם הם בוכים, אתה יודע למה? כי הם מבינים לאיזה נאחס הם הגיעו.
חלקם נולדו מחדש, חלקם באמת חדשים וחלקם כמוך לא אכפת להם.

ביננו אין על לישון טוב, ובתור תינוק צריך לנצל את זמן האיכות הזה.

dory30

Well-known member
אצלי באלבום התמונות רואים כשהייתי תינוק כשאני מחייך אחי עצוב וכשאני עצוב אחי מחייך.
אין לי אחים וקשה לי להשוות. אני ממש לא שמח כשאנשים אחרים עצובים, זה קו אופי סדיסטי. להיפך, אני מצטער אם גרמתי צער למישהו שלא מגיע לו.
לפעמים פשוט לא רוצים לבלוט לפעמים לא אכפת לנו מה אחרים חושבים עלינו.
בעבר היה אכפת לי יותר מה חושבים עליי, היום קצת פחות. לא תמיד ברור לי אם זה טוב או רע.
ביננו אין על לישון טוב, ובתור תינוק צריך לנצל את זמן האיכות הזה
גם כיום אני ישן כשעה ביום בגלל האפילפסיה (כלומר, במהלך היום).

Lucifer LightBringer

Well-known member
אין לי אחים וקשה לי להשוות. אני ממש לא שמח כשאנשים אחרים עצובים, זה קו אופי סדיסטי. להיפך, אני מצטער אם גרמתי צער למישהו שלא מגיע לו.

בעבר היה אכפת לי יותר מה חושבים עליי, היום קצת פחות. לא תמיד ברור לי אם זה טוב או רע.

גם כיום אני ישן כשעה ביום בגלל האפילפסיה (כלומר, במהלך היום).
איך סארטר אמר: hell is other people...

dory30

Well-known member
בנוגע לאינדובידואליזם, זה לא תמיד אפשרי, לפעמים פשוט לא רוצים לבלוט לפעמים לא אכפת לנו מה אחרים חושבים עלינו.
פעם כתבתי שתינוקות איך שהם באים לעולם הם בוכים, אתה יודע למה? כי הם מבינים לאיזה נאחס הם הגיעו.
חלקם נולדו מחדש, חלקם באמת חדשים וחלקם כמוך לא אכפת להם.
גישה קצת פסימית. כשאתה חסר אונים אתה מרגיש מפוחד. הוא הגיע מסביבה בטוחה יחסית (הבטן של האמא ובעשורים האחרונים גם דרך זרע מופשר) למקום שהוא צריך בו את הזמן להסתגל. אבל לעולם לא אכפת. את אבא שלי שלחו ללבנון הראשונה כשהיה מילואימניק בן 35 ואמא שלי מאוד חרדה לשלומו. היא יכולה הייתה לסיים את המלחמה כאלמנה. למזלי, אבא שלי אדם זהיר ומודע לבטיחות ודאג שלא אשאר יתום. הוא בקרוב מציין 77.

כל אדם או יצור דואג קודם כל לעצמו בגלל יצר הקיום, וזה בסדר גמור. חשוב גם לעזור, ואסור לעשות מעשים לא מוסריים כמו להזיק למישהו אחר ולפגום בזכויות האדם שלו לטובת עצמנו. כמו שעושים לי למשל בכפר הבעייתי והקשה שלי: רודפים אחריי ומכים אותי במשך שנים, והמשטרה המושחתת מסרבת לטפל.

נערך לאחרונה ב:

dory30

Well-known member
חשוב גם לעזור, ואסור לעשות מעשים לא מוסריים כמו להזיק למישהו אחר ולפגום בזכויות האדם שלו לטובת עצמנו.
בעולם של היום, יש אנשים שהדבר היחיד שמוסרי עבורם הוא להזיק לזולת. תראה את הממשלה שלנו למשל. אנשים גרועים כאלה לא ברא השטן, תת רמה.

הזקה לזולת מנוגדת למוסר. תמיד יש יותר טובים מרעים והטוב בסוף מנצח, ולכן החברה שורדת. יש שיתוף פעולה בין הטובים וזה כוחם.

dory30

Well-known member
הזקה לזולת מנוגדת למוסר. תמיד יש יותר טובים מרעים והטוב בסוף מנצח, ולכן החברה שורדת. יש שיתוף פעולה בין הטובים וזה כוחם.
די כבר עם מוסר. אם אתה צריך להזיק למישהו מעט כדי להשיג מטרה, תעשה את זה. הכוונה היא לא לרצח או אונס כמובן.

אסור להזיק לזכויות האדם הבסיסיות של אחרים. אסור ליטול חיי אדם, אסור להזיק לרכוש או לגוף. לקלל חברים לפעמים זה לא נורא, אבל לא רצוי וגם לא מכובד.

dory30

Well-known member
אסור ליטול חיי אדם, אסור להזיק לרכוש או לגוף. לקלל חברים לפעמים זה לא נורא, אבל לא רצוי וגם לא מכובד.
בעיקרון אתה צודק וזה החינוך שקיבלתי מבית. אבל, ותמיד אמרו לי את זה עם כוכבית- אם זאת הדרך היחידה שלך לצאת מהמצב, אין חוקים. במיוחד אבא שלי, אמא שלי קצת יותר מרובעת בעניין הזה.

אסור להרוג אדם, גם אם חייך תלויים בזה. חיי האחרים חשובים להם לא פחות משלך לעצמך. תאר לך שהיו הורגים אותך כדי להציל את חיי עצמם. אף אחד לא רוצה בזה. אם מישהו תוקף ואשם וצריך הגנה עצמית נגדו, זה משהו אחר.

נערך לאחרונה ב:
למעלה