אינדיווידואליזם

stardustit

New member
אינדיווידואליזם

במילון וובסטר מירים מופיעה המילה INDIVIDUALISM ו- INDIVIDUALIST, שניהם כ- NOUN. כמו כן, מופיעה המילה INDIVIDUALIST כ- ADJECTIVE, ופירושה לא נתון. שאלתי: האם INDIVIDUALIST מהווה ADJECTIVE גם ל- INDIVIDUALISM וגם ל- INDIVIDUALIST? ואם לא, מהו הADJECTIVE לשני המילים הללו? תודה לכם!

הא?

ממתי INDIVIDUALIST הוא שם תואר? זה רק שם עצם. שם התואר היחיד(עד כמה שאני יודע) מאותו השורש הוא INDIVIDUAL. את/ה בטוח/ה שהבנת נכון?

feldrave

New member
קצת פירוט

individualist (n.) > individualistic (adj.) i Individualism זה שם עצם. לכן היית אומרת, למשל: That person advocates individualism. He's an individualistic individualist.

אני רוצה להבין משהו

מה ההבדל בין INDIVIDUAL ל-INDIVIDUALISTIC? שהראשון זה מישו עצמאי והשני זה מישהו שמאמין בעצמאות?

feldrave

New member
במקרים כאלה, הכי פשוט לפתוח מילון:

individual in.dividualist/ic מילון מומלץ מאוד, ד"א.

feldrave

New member
יותר טוב מבבילון?

לדעתי, כן. הוא הרבה יותר מפורט, ואחרי שתקרא ערך כלשהו, עם כל ההסברים, הדוגמאות, ואפילו האטימולוגיה של המילה (למעוניינים) לא סביר שישארו אצלך ספקות כלשהם לגבי המשמעות. החסרון הוא שאין תרגום לעברית. האם זה חסרון בולט? תלוי בצרכים שלך.

stardustit

New member
אני לא מתרגמת משפט

קראתי מאמר בו מתואר כי חברה מסויימת היא individualism במובן שהפרט חשוב מהכלל, ולאחר מכן, ללא הסבר נוסף, מדברים עליה כבר כעל חברה individualist, במובן של ההיפך מקונפורמיות. אני רוצה להראות שהיות והפירוש של 2 מילות העצם (individualism ו- individualist) הוא שונה, הסיבה שהתבלבלו ביניהם היא כי תואר השם של שניהם זהה.

למעלה