אינדקס גליקמי

כוכב114

New member
אינדקס גליקמי

שלום רב
שאלה לגבי אינדקס גליקמי
אין לי סכרת אבל אני מקפידה משתדלת להקפיד לפחות על דיאטה לפי עקרונות האינדקס הגליקמי
אני מכירה את הטבלאות של האינדקס הגליקמי
אבל קשה לי להעריך כשמדובר על שילובי מזון באוכל שאני מכינה בבית
למשל פסטה רגילה לא חיטה מלאה ברוטב שמנת עגבניות כשהשמנת זה שמנת לבישול 38 אחוז
מה האינדקס הגליקמי שלה ? כאשר כמובן הכמות לארוחת צהרים אצלי בערך כוס פסטה.
האם נמוך או גבוה?
אשמח גם להמלצה על ספר ברור ומפורט לגבי האינדקס הגליקמי . ובעברית . יש מלא ספרים ואני קצת מבולבלת
 

אבו זקן

New member
אם מישהו יענה לך בפסקנות - הוא שרלטן

אין דרך לדעת איך צירופים של מאכלים שונים מתבטאים באינדקס הגליקמי של הארוחה כולה. זה עניין אינדבידואלי שרק מסכת ארוכה ומייגעת של ניסויים יכולה להבהיר. כללית את יכולה להניח שצירוף שומנים לארוחה יקטין את הערך הגליקמי (אבל אפילו זה לא נכון תמיד. באופן מפתיע אצלי פרוסת לחם עם חמאה גוררת תגובה אינסולינית חריפה יותר מפרוסת לחם בלבד) אבל לא הרבה מעבר לכך.

הספרים בנושא אינם מעודכנים מספיק מהר כך שלדעתי האינטרנט הוא מקור מידע עדיף.
הנה מאמר שמדבר על מחקר יחסית חדש שאישש לחלקנו את מה שידענו מניסויים עצמיים לגבי התגובה הגליקמית.
 
למעלה