אינדקס תחומי מחקר בארץ

אינדקס תחומי מחקר בארץ

אני מנסה לברר אלו חוקרים בארץ עוסקים בתחומים מסויימים. נכון,ניתן להיכנס לאתרי המחלקות למיניהם ולברר(ואכן כך עשיתי) אבל יש כמה בעיות, למשל לא כל חוקר בתחום מסויים נמצא תחת אותה מחלקה (למשל אחד בכימיה,אחר בביולוגיה ושלישי בכלל בפיזיקה) בגלל האופי הרב-תחומי יחסית שלו. כמו כן לא כל אתר מלא במידע ו/או מאורגן/מסודר מספיק. לכן אשמח אם תוכלו לספק לי מקום שיש בו אינדקס לנ"ל-שמות כל החוקרים בארץ ותחומי מחקרם(או כל עצה אחרת לאור הבעיות לעיל). בתודה מראש.
 

22ק ו ס ם

New member
אני בספק אם דבר כזה קיים

לכל חוקר בעולם יש לרוב דף בית במחלקה הראשית שלו ועד שלא קוראים אותה קשה לדעת במה הוא עוסק בדיוק. מעבר לזה, רוב האתרים של מרצים ישראלים עלובים ביותר ביחס למה שקיים בעולם. הם דלים במידע וכמעט תמיד לא מעודכנים. לדעתי זה פספוס גדול כי בקצת השקעה הם יכולים להראות הרבה יותר טוב ולספק מידע חיוני להרבה אנשים.
 
אנצל"ש לשאלה בעניין קרוב-רחוק:

כיום אני עוסק בתואר השני שלי בעניין כזה או אחר, בשיטה מסויימת. נניח ואני ממשיך בכיוון הזה (למרות הכל, אם במקרה אתם זוכרים את ההתלבטות שלי בעניין) אבל אני רוצה לעשות את זה בשיטות אחרות(אני מכיר חוקרים אחרים שעושים זאת, לצערי הם בחו"ל) בדוקטוראט שלי אצלי אותו מנחה, האם זה אפשרי?.. קודם כל,מקובל בכלל להציע כזה דבר (חשוב לציין שברור בתואר שלישי אתה לא בא לחוקר ואומר לו "אני רוצה לעשות ככה וככה" אלא אתה מגיע,שואל אותו מה הוא יכול להציע לך ואם זה מתאים לך,אחלה. לפחות ככה זה אצלינו במחלקה)? לא אכפת לי שאני הראשון שאעשה כזה דבר עם כאלה שיטות אצלו - אני יודע שמבחינה טכנית-כלכלית וכו', זו ממש לא בעיה והוא לא יצטרך להצטייד בציוד נוסף ומה שיש יותר ממספיק. ונניח והוא לא מסכים - לנסות אצל כל חוקר בתחום הזה עד שאמצא אחד שמסכים(/או עד שאתפשר כי אפאחד לא מסכים)?... נשמע לי קצת מוזר/מטריד שבנאדם רוצה לעשות משהו מאד מסויים בדוקטוראט,הוא יודע מה רוצה לעשות(טכנית הוא יכול להסתדר כמעט לבד,בגדול), כל הכלים קיימים ועדיין לא יתאפשר לו כי החוקרים בתחום "לא רוצים".
חשוב שוב לציין שאני לא סתם בא לזה אאוט אוף דה בלו, היינו אני מהתחום, פשוט גישה אחרת נראית לי הרבה יותר זמינה-יעילה-קוסמת עבורי (וכאמור,לא מכיר חוקר שמשתמש בה בארץ). בקיצור, ברור שאין מה לעשות אם החוקר (ראש המעבדה) לא מסכים, ובכל זאת, אין דרך לפעול בעניין? כאמור, נשמע לי מצחיק (עצוב) שיש לי מוטיבציה ורצון לעשות משהו מסויים שיש לי לפחות נסיון מסויים בו רק בגישה אחרת - ועדיין היפוטתית יש סיכוי שלא אעשה עם זה דבר... בתודה מראש לכל מידע.
 

מממאיה35

New member
קצת סיבכת אותי..

אתה בעצם מבקש לעשות דוק' בנושא מסוים עם שיטה שעד כמה שידוע לך לא בשימוש בארץ, ושואלי האם זה אפשרי?.. אז הכל תלוי בפתיחות של המנחה שתפנה אליו, ביכולת של המנחה לראות עד כמה הוא יכול להנחות אותך בנושא ועד כמה הוא רוצה לקחת חלק בנושא הזה (או בשיטה הזו), וכמובן - עד כמה שהוא רואה שהשיטה הזו יכולה להביא לך תוצות ולקדם אותך (ואותו). אין לי תשובה חד משמעית לשאלה שלך, הכי טוב זה להפגש עם מנחים פוט' ולברר אצלהם ואיתם.
ולגבי השאלה הראשונה שלך - באיזה תחום אתה מחפש חוקרים? אולי נוכל פה לעזור לך?
 

מעיןבר

New member
למיטב הבנתי

עד שלא תשאל לא תדע. אם יש את כל המשאבים במעבדה, איזה סיבה יש לסרב לשיטה חדה? בד"כ הסיבה העיקרית שבגללה נמנעים מהכנסת שיטות חדשות היא הצורך ברכישת מכשור חדש (עם חומרים אפשר להסתדר). ברגע שיש את המכשור הנחוץ ויש מי שמוכן להיאבק על העמדת השיטה, למה למנחה לדחות אותה? במיוחד אם זאת שיטה שמקובלת בספרות ואף יכולה לסייע בפוטנציה לעוד מחקרים שנערכים במעבדה. אני מניחה שהחששות שלך הם על רקע הניסיון מהעבר. שב וחשוב מה היו הנסיבות אז ומה התבקש ראש המעבדה? אם תנתח את המקרים הללו ייתכן שתגיע למסקנה שהנסיבות היו שונות מהנסיבות בהן תעלה את הבקשה שלך (למשל מאז התקבל גרנט גדול, או אז היה צורך במכשיר מאוד בעייתי). שיהיה בהצלחה
 
למעלה