"אינו" נגד "איננו"

zgadot

New member
"אינו" נגד "איננו"

שלום, מתי משתמשים במילה "אינו" ומתי ב"איננו", ובאופן דומה אינה ואיננה, איני ואינני. לדוגמא, האם צריך להגיד "משה אינו בבית" או "משה איננו בבית"? תודה, זיו

אסופית02

New member
גם וגם. אין הבדל.

שניהם באים מן אַיִן. רק אציין שיש לומר אֵינֶנּוּ.

גנגי

New member
לא מדויק,

יש הבדל בצורת ביטוי אחת בכל זאת: כשמישהו שואל אותך בטלפון, נניח, אם משה בבית, את יכולה לענות "הוא איננו", אבל את לא יכולה לומר "הוא אינו".

אסופית02

New member
הדוג' שהבאת היא בעייתית

מדובר בצורת ביטוי שתקינה רק בע"פ, או בשיח הלא פורמלי. אין מדובר במשפט שלם תחבירית, ובד"כ כשנשאלת שאלה כנ"ל הכוונה היא למשפט שתקין תחבירית, הלא כן?

dorgad

New member
בכלל, לומר על מישהו שהוא איננו זו:-

בעיה: מה משמע איננו/אינו? כבר לא בין החיים! ברור שלא לכך מתכוונים מי ששואל אם מוישה ישנו ומי שעונה שהוא אינו/איננו. עדיף לענות שהוא לא בבית, אבל נמצא ב... דור

גנגי

New member
אולי עדיף,

אבל הבלשנות התיאורית לא עוסקת במה עדיף, אלא במה מצוי, וזה מה שמצוי בדיבור. וזאת גם תשובתי לאסופית02. אין כל משמעות לתשובה "אין הבדל בין הצורות" אם בדיבור כן מצוי הבדל. אילו כתבת "אין הבדל בין הצורות רק כשהן באות לא כתשובה חלקית, ובכתיבה תקנית" הייתי מסכימה איתך. אבל ברור שלא זה המצב. אין טעם להתעלם ממה שקיים בדיבור, ועל שאלה רצינית אפשר לענות ברצינות גם אם כוללים בתשובה את המצוי בדיבור.

dorgad

New member
גנגי, לא אני כתבתי ש...

"אין הבדל בין הצורות", כך שאני מניחה שתגובתך כוונה למישהו אחר, דור

streetball

New member
למי שניקד את המילה

מעלי. לדעתי אמורים לנקד איננו עם שווא נע על הנו"ן הראשונה ולא עם צירה חסר לא?

or99

New member
לא.

עם סגול ודגש אח"כ. ועוד טיפ: אם אין לך רב-מילים, תמיד אפשר להקליד פה מילה שאינה מנוקדת, ולפתוח אחת מתוצאות החיפוש מן התנ"ך. בתוצאה שתפתח מופיע למעלה הקישור "תנ"ך מנוקד". לחץ עליו וחפש את המילה המנוקדת.

אסופית02

New member
זה לא עניין של דעה, זו עובדה!

פתח מילון ויאירו עיניך
גמני ניקדתי את דבריי בהסתמך על גדולים ממני. ודניאל, מה קורה עם לשרשר מתחת להודעה הרלוונטית? יגיע יום שנזכה לנס?
רק אור

גנגי

New member
כי החלק הראשון של התגובה שלי

כוון אליך, באמת. אח"כ כתבתי גם תגובה לאסופית; סתם ניצלתי את התגובה הפתוחה, מעצלות לפתוח אחת נוספת.

למעלה