אינזימי כבד

אינזימי כבד

בני בן שנה וחמישה חודשים . הגאסטרואנטרולוגית שלחה אותנו לעשות בדיקת דם ואולטרסאונד לתפקודי כבד , עקב ערכים גבהים של אינזמי כבד בבדיקות דם ב5 חודשים אחרונים. באולטרסאונד לא מצאו כלום ואמרו שהכל תקין חוץ מזה שכתבו שרטרופריטנאום מוסתר ע"י גזים . אך בבדיקות דם שוב יצא ערכים גבוהים Albumin (B) 359.8 ALT 200 AST 108 איך זה שהאולטרסאונד תקין ובדיקות הדם לא ועל מה מעיד ערכים גבוהים של בדיקות דם .

הפרעה באנזימי כבד

יש מספר גורמים מסוגים שונים והעובדה שאתם מטופלים אצל רופאה גסטרואנטרולוגית מרגיעה אותי היו מספר וירוסים החורף שגרמו לעליית אנזימים אצל ילדים רבים אבל העובדה שאתם במעקב של 5 חודשים - מעידה כי אתם מטופלים באופן רציני באולטרהסאונד מחפשים בעיות מבניות או אחרות אך לרוב הוא תקין וודאי שאי איפשר למצוא הסבר ברוב המקרים במיוחד שהרמות הנן 100 ו 200 אני הייתי מחפש גם צליאק כגורם להפרעה בתפקודי כבד בהצלחה

עוד שאלה

א. מזה צליאק? ב. האם רמות של 100 ו 200 יכולות להעיד על דלקת בכבד או משהו דומה יש לציין שרק עכשיו הפנו אותנו לגאסטרו , עד עכשיו טופלנו אצל רופאת ילדים .

גסטרו ילדים

כן- מדובר בדלקת בכבד אני שמח שאתם מופנים לגסטרוילדים- שם ידונו אתכם על כל האפשרויות בהצלחה

למעלה