אינטגראציה וויזואלית אודיטורית

denish4

New member
אינטגראציה וויזואלית אודיטורית

שילוב קלט של גירויים חזותיים ושמיעתיים = אינטגראציה וויזואלית אודיטורית . איזה ליקויים בהם יכולים לגרום להפרעות קשב ADD או להפרעות בזכרון עבודה ? וכיצד משפרים את האינטגראציה וויזואלית - אודיטורית ? איפה אפשר לקרא קצת בעברית על סוגים שונים של ליקויים באינטגראציה וויזואלית - אודיטורית ?

razgalili

New member
המושגים הללו

שייכים בעיקר לרפוי בעיסוק. אנחנו לא מצאנו את המודלים הנ"ל מועילים בשבילנו, למרות שהרבה הורים ראו ברכה. היה מחקר שוודי שבדק את היעילות של תראפיות שעסקו באינטגרציה חושית עם ילדים אוטיסטים והמחקר מצא שהתרפיות הנ"ל לא הועילו בכלום. אני נוטה לפקפק בתוצאות המחקרים הנ"ל וחושב שרפוי בעיסוק ותרפיות פיזיות אחרות יכולות להועיל הרבה. לא צריך לצפות מהן לניסים, זה כמו ללמד שיכור איך לנהוג ולא לעשות תאונה כשהוא שיכור - המערכת החושיות של הילד מבולבולות, עם אימון הוא יכול להשתמש בהן בהצלחה מסוימת למרות הסימום שהוא נמצא בו. אנחנו ראינו שיפור עצום בתחומים שנחשבים בד"כ "חושים" כשטיפלנו באלרגיות של יותם, והשלמנו מינרלים. השלמות מינרלים פתרו בעיות של תחושות בפה. טיפולי אלרגיה וסביבה נקיה שיפרו אצל יותם בצורה ברורה את המוטוריקה הגסה שלו.

אמאלה ט

New member
אפרופו חושים

יש אתר מצוין של ריפוי בעיסוק, בשם "חושים". שניתן לקרוא בהרחבה מאמרים: בנושא בעיות סנסוריות ועוד. מצ"ב.

אימונים תחושתיים

אני דווקא ראיתי שיפור נפלא ביכולת ההתארגנות של הילד וגם להיענות של הילד למסרים מהסביבה עקב אימון תחושתי ( שאני חייבת לציין שבא במקביל לטיפול ביורפואי שכלל טיפול הומאופטי, דיקור, תוספת אנזימים, גאבא, מולטיויטמין, ושינוי תזונתי) הקושי הוא בלהתמיד בטיפול לאורך זמן אבל התוצאות היו מצויינות. שווה לנסות.

razgalili

New member
קומונה

מירבאמיה ואם חד גורית מנהלות קומונה ל"הורים לילדים עם קשיים בויסות החושי" שכדאי ושווה להצתרף אליה

למעלה