אינטואיציה - הודעה עברה לעמוד 2

Markup

New member
אינטואיציה - הודעה עברה לעמוד 2

אז זו היתה התשובה שלך: אינטואיציה היא תחושת בטן, קול פנימי שיש בנו אשר מחובר למערכת הריגשית. זה קיים מאד אצל ילדים. אבל אצלם זה בד"כ נותר ברמת התחושה - אם למשל תכניס ילד לחדר ותציג לפניו שני אנשים הוא בקלות ירגיש עם מי מהאנשים יותר כדאי לו ליצור קשר וכדומה. אנחנו כמבוגרים משתמשים בקול הפנימי הזה לא רק במערכת הריגשית אלא גם מנטלית - כלומר אני מקבלת איזו תחושת בטן לגבי משהו וגם מסיקה מסקנות במחשבה כתוצאה מכך. ילדים לא מסוגלים לחבר את זה למערכת המנטלית שלהם בגלל חוסר הבשלות שלהם ושל המערכת הזו אצלם. אז אני שואל, אם אני אשאל את הילד סדרה של שאלות שהתשובות עליהן ברורות לנו מראש אבל לו אין כל ידע בתחום (למשל האם פולימר הוא סוג של מתכת- לא) הוא אמור להצליח לענות נכון?

הסברתי שמדובר על דברים מחוברים למערכת הריגשית

אתה באמת חושב שהילד שלך אמור להיות מחובר ריגשית לידע כזה? חבל שאתה מעייף אותנו סתם....

Markup

New member
האמת שאפשר לשאול בצורה מאוד פשוטה,

באילו מקרים האינטואיציה באה לידי ביטוי אצל הילד? איך אני יכול לזהות את המצב ולומר "כאן הוא היה אינטואיטיבי, כאן הוא חשב, כאן הוא היה דווקא אימפולסיבי..." איך מזהים שונות בין המצבים?

מבט אחר על אינטואיציה

הי הילה , אני רוצה להתחבר לתשובה שלך לגבי האינטואיציה ולהוסיף קצת תובנות משלי. אפשר להסתכל על אינטואיציה כעל רגשות/מחשבות/תחושות ראשוניים שעולים כאשר אנו פוגשים משהו/מישהו או נתקלים באיזה שהיא סיטואציה. היא "נמצאית בבטן" מכיון שהחיבור שלנו אל העולם מתבצע דרך צאקרת מקלעת השמש שדרכה אנו חשים את העולם ומחוברים אליו. אז מה בעצם קורה? אני פוגש מישהו והמפגש איתו מעורר במקלעת השמש איזה שהיא תגובה אנרגטית/ריגשית. כעת אותה אנרגיה/מחשבה/רגש מתחילה לעלות כלפי מעלה , היא עוברת דרך צאקרת הלב ודרך צאקרת הגרון, כל אחת מהצאקרות מוסיפה "פרשנות" משלה לאותה אנרגיה עד שהיא מגיע למיינד. אותה "פרשנות" היא נגזרת של מידת ההתפתחות של הצאקרה ושל חוויות שטבועות בה. אצל ילדים לרוב הצאקרות לא מפותחות מספיק ולכן המידע ממקלעת השמש לרוב יעבור כמו שהוא למיינד (ולכן אומרים שילדים מאוד אינטואיטבים - פשוט אין להם את הפילטרים שלנו יש בתור מבוגרים)

Markup

New member
התובנה שלך כל כך מעורפלת שאפילו

אני מסכים איתה, עד הקטע של הצ'אקרות, זה כבר תלוש מידי מהמציאות.

חווית המציאות

הי Markup כל אחד חווה את המציאות אחרת מה שלך נראה מעורפל נראה לאחר מאוד ברור ולהפך. מה שלך נראה תלוש נראה לאחר מאוד אמיתי ולהפך. אני חושב שכל אחד מאיתנו צריך לכבד את תפיסת המציאות של האחר ולהבין שגם תפיסת המציאות שלו אינה שלמה.

Markup

New member
רגשות מחשבות ותחושות אלו כל

האמצעים איתם אנו חשים את המציאות ואינטואיציה מורכבת מעירבוב של שלושתם. זה סך כל התפיסות שיש לנו לגבי דבר. הטענה שאינטואיציה אצל ילדים היא חזקה במיוחד סותרת את הטענה שלך מפני שלילדים יש ניסיון חיים מועט. אבל מאחר ואנו עוסקים במיסטיקה ולא במדע ממש, כל אחד חופשי להמציא לעצמו מה שהוא רוצה. לצורך העניין עיינתי בחומר על נושא הצ'אקרות ויש כל מיני גרסאות לדבר בכל מיני תורות. היעדר הגדרות חד משמעיות והסכמה חוצת-תורות היא עדות לחוסר בסיס מציאותי לצ'אקרה בניגוד למשל, להגדרה מהו לב מה מאפייניו ומה תפקידו, אשר יכול להופיע במגוון ספרי רפואה ללא שינוי במידע.

תשובה

הי MARKUP לגבי אני מעודד אותך לזרוק את הספרים ואת החומרים שבהם עיינת ושסיפרו לך מהם צאקרות וללכת ולבדוק את הדברים בעצמך. פעם בספרים היה כתוב שכדור הארץ שטוח עד שהגיע מישהו שלא האמין ויצא לבדוק את הנושא.

Markup

New member
מצוין, אני רואה שאתה יורד לסוף דעתי.

אז כמו שהוכיחו שכדור הארץ עגול, אחרי שיוכיחו את קיומן ודרך פעולתן של הצ'אקרות אשמח לרכוש ספרים עדכניים. אם אתה פוסל את הספרות הקיימת על צ'אקרות, מאיפה אתה לומד?

הבהרה

הי MARKUP אני אבהיר את דברי ,אני לא פוסל שום ספרות, מה שהצעתי לך זה לא להסתמך על שום ספרות אלא לצאת ולחקור לבד (כמו שעשה האדם הראשון שכתב משהו על הצאקרות) במקום לתת לאחרים לספר לך מה שהם חושבים שהם יודעים או מה שהם חושבים שהוא נכון,אני מעודד אותך לצאת ולגלות לבד. אני לומד מתוך זה שאני קורא,חוקר,מתבונן,שואל, מנסה ומתנסה.

Markup

New member
איך אתה אומר לי לא להסתמך על ספרות

כשאתה בעצמך קורא? אולי תגלה לי איך אתה חוקר? את מי אתה שואל? איך אתה מנסה ומתנסה? תן קצה חוט.

תשובה

הי MARKUP אין זה משנה איך אחרים חוקרים, למה לך לחקור בצורה שאחרים חוקרים? אולי דרכם מתאימה להם ולך מתאים משהו אחר ? אתה מוזמן להיות מגלה עולמות ולצאת לחקור את הדברים בכוחות עצמך ובדרך היחודית שלך שאני בטוח שהיא תהיה מעניינת ומהנה.

מקורות ספרותיים

הי MARKUP אני לא משתמש באף מקור ספרותי. אבל אתה מוזמן לחקור ולהשתמש בכל מקור ידע שקיים ונגיש עבורך. בהצלחה

Markup

New member
זה מה שעשיתי, אמרת לא לסמוך עליהם.

מאיפה אתה קורא חומר? הרי לא נולדת איתו...

תשובה

הי MARKUP כמו שאמרתי לך אני לא קורא , אני הולך וחוקר לבד או עם עמיתים, מנסה ומתנסה. וזה משהו שכל אחד יכול לעשות כולל אתה. הספרים יכולים רק לספר לך הם לא יכולים לעזור לך להרגיש ולחוות.

תשובה

אני לא רואה סיבה למה לא. שלח לי במסר את הפרטים שלך ואני אצור איתם קשר בנושא.

למעלה