אינטואיציה

deathcaster

New member
זה לא סותר את זה שהיא שלעצמה

לא דבר חדש, ולא מדע... ולכן זה לא ממש קשור לפורום.

uzi2

Active member
פה פירוש "היא שלעצמה"

כהנמן כמו גם הכתבה, לא באו להלל ולשבח את האינטואיציה, בוודאי שאינטואיציה אינה מדע. גם חרקים בפני עצמם אינם מדע - אך ניתן לחקור את התנהגותם ומאפייניהם באמצעים מדעיים. כהנמן חוקר את הנושא. כלומר חוקר את מה שאנחנו קוראים לו אינטואיציה. הרבה עדיין לא ברור, והרבה מדבריו הינם בחזקת תיאוריה שלא הוכחה, אבל גם זו, מתבססת על מחקרים שהוא ואחרים עשו. מתוך היכרות עימו ועם כתביו עד כה, אני יכול להבטיח לך שבספר שמוזכר בכתבה, הוא יספר ויפנה לעשרות רבות של מחקרים. זה לא אומר שכל מה שיהיה כתוב בספר יהיה לי חדש. אני מניח שהרבה משם אני כבר מכיר, אבל בטוח שיהיה לו גם מה לחדש.

reakwind

New member
למה אתה סבור שזה לא מדע?

בגלל שהמתודולוגיה לא כוללת עירבוב חומרים במעבדה או הרצת שקר כלשהו בג'ל?

deathcaster

New member
תגובה

לא כל מדע הוא ערבוב חומרים או הרצת ג'לים, תו לי קצת קרדיט אם היית עוקב בפורום, היית רואה שאני מזלזל בצורה טבעית בכל כתבה של עיתון חדשות שמתיימרת להיות מדעית. אם היא הייתה מפרסמת מאמר מדעי של פרופ' כהנמן מכתב עת שעבר ביקורת עמיתים, הייתי רושם שזה רק לא חדש, אבל לא הייתי רושם שזה לא מדעי. במעבדה של כהנמן דווקא כן מערבבים חומרים

reakwind

New member
אבל אני דווקא אוהב את כלכליסט

מישומה זה יצא לי בשתי הודעות :/

uzi2

Active member
תמיד כיף לשמוע את כהנמן.

אם כי כמובן בכתבה הזאת די מסכמים תובנות ישנות שלו, אבל עדיין לרבים זה לא מוכר. העבודות שלו עם טברסקי שזיכו אותו בפרס נובל ובעצם כל מחקריו הם דברים מרתקים. אפשר למצוא לא מעט הרצאות שלו ב- Youtube.

למעלה