אינטיאסים ושארטורפים למינהם שאלה

dag007

New member
אינטיאסים ושארטורפים למינהם שאלה

ראשית,שמחתילמצוא חומר מעניין בפורום אני חובן ותיק שמאס בדייג מרמירים וטלוזיות בגודל של סרדינים אני מחפש יותר אקשן, לכן החלטתי לנסות לצאת לדייג אמיתימהחוף. אשמח לקבל המלצות על מקומות מועדפיים וטיפים למיניהם באם בנמצא. מקומות דייג עדיפים עלי הם במקום מגורי ת"א אך מוכן לשמוע המלצות נוספות אני משתמש בחכה מלאה 2 חלקים מפיברגלס (בת 15 שנה) עד שהיא תשבר, ברולר בראונינג 580 וחוט 0.8 (למרות שהוצע לי חוט שזור לעומס עד 40 ק"ג 200 מטר לפי 235שח) פתיון: סבידה כל הארה / הערה תתקבל בברכה סוף שבוע מהנה לכולנו

מורהדרך

New member
אני עם חוט שכזה עבדתי מעל סירה

א. למה חוט 0.8 מה רע בחוט 0.45 או .0.50 שיכול לאפשר לך זריקה יותר רחוקה.. ונותן יותר גמישות בעבודה.. ב. החכה באם היא באורך של כ2.7 עד 3 מטר .. בעיני היא טובה מאד.. ואני מאמין שהיא תוכל להחזיק לפחות עוד 15 שנה נוספים.. לצורץ נסיון של תפיסת דגים גדולים יותר.. נסה מפעם לפעם סוגי פתיונות שונים ואפילו פתיונות דמי. כמו רגלו. דלתה . ז´ורזרה לא גדולה ולנסות אפילו בזריקות חוף למרחקים של כ60 עד 70 מטר.. מי יודע אולי מוסר חוף או לוקס או פלמידה . וכאלו יש כרגע די הרבה באזורים שונים חוף תל ברוך חוף מנדרין.. מרינה הרצליה .. חוף געש בלו ביי נתניה מכמורת .. אולגה ובטח עוד כמה וכמה חופים באזורינו.. אז שיהיה לך בהצלחה....

rondadon

New member
כמו שמורה דרך אמר...

קודם כל תוריד את החוט והרבה.... תשתמש בחוט 0.40-0.50 לדיג עם משקולת על הקרקעית ולדיג ז´רז´רה אני למדתי על בשרי שגם חוט 0.30 חזק מעולה ולא צריך יותר. אם אתה רוצה דגים גדולים או שתזרוק פיתיונות חיים (המלצה: סרדינים של 6-8 ס"מ חיים) למרחק של 30-40 מטר מהחוף (ואם אתה יכול יותר, מה טוב...) או שתשתמש בז´רז´רה (מבריקים, רפלות ודלתאות למיניהם), כאשר ז´רז´רה ממולצת היא בגודל של 6 ס"מ ודבר חשוב מאד...להחליף את הקרס שבאה עם הז´רז´רה...היא לא שווה כלום (הצלחתי פעם לשבור אותה עם היד!) ותחליף בקרס משולשת נורווגית באותו הגודל. בהצלחה!

חחחח, תופסים אותם בנמל יפו, היום -

חחחחחחח
תופסים אותם היום בנמל יפו. לא צריך חכה, לא צריך חוט, רק צריך 10 שקלים...
אתה מקבל קילו סרדינים בשקית בשוק הדגים של יפו, כל יום שבת. אבל, הסרדינים לא חיים. לא ברור לי איך רון אמר שצריך סרדין חי, כי סרדינים לא חיים בקרבת החוף ולתפוס אותם באמצעות חכה זה בלתי אפשרי. ייתכן ורון התכוון לדג בננה חי, או בורי חי, ודומיהם....

helpmeplz

New member
ווי, שכחתי שאתה קונה אותם..

אתה היחידי שאומר שהוא משתמש בהם.. כנראה שכחתי שאתה קונה, רון איך אתה תופס סרדינים? אם זה עם רשת שמחברים לרולר תגיד לי איך משתמשים בזה... בנמל יפו אני רואה מלא רשתות קרועות זרוקות בצד, ראיתי אפילו רשת אחת ענקית בפח זבל...

שוב אני אומר לך, אתה יכול לשכוח מזה

סרדינים חיים בלהקות ענק והזמן היחיד שאולי תוכל לראות אותם זה בעונת הנדידה שלהם, שבה, בזמן מיוחד מאוד וגם קצר מאוד (מספר ימים), הם מתקרבים לחוף. רק שתבין מה זה להקות ענק: בתקופת הנדידה שלהם, הם נעים במים וממבט ממסוק לדוגמא, אתה תראה פשוט שובל עצום ושחור במים, באורך עצום שאינני יודע את אורכו המדויק. ראיתי על הנושא הזה פעם תוכנית בערוץ נשיונל ג´יאוגרפיק. אולי רון התכוון כשאמר "סרדינים" לדג בגודל של סרדין, כי יש נטייה לכנות בורים קטנים או בננות קטנות כ"סרדינים" היות וגודלם הוא כגודל הסרדין. לכן, אתה יכול לשכוח מתפיסת סרדינים חיים, במיוחד באמצעות חכה, עם רשת או בלי רשת. הסרדינים שאתה קונה בשוק הדגים או בכל חנות דגים אחרת הם או סרדינים טבריה (כלומר, סרדינים מימת הכנרת) או סרדינים מהים התיכון שנתפסים אך ורק בעומק הים מסירות עם רשתות. מקווה שהבהרתי את הנקודה.

helpmeplz

New member
טוב, אני יבנה סירה קטנה מעץ :)

אני יקנה משוטים, רשת, ואני יתפוס אותם :) אבל ברצינות, אין בעיה לבנות סירה מעת ולצבוע את החלק הפנימי שלה בפוליגג, ואת החיצוני בלקה :) סתם... עדיף לקנות סירת משוטים קטנה בלי מנוע, זה לא עולה יותר מדי..

HelloweeN

New member
מה שמזכיר לי נושא ישן

אפשר אפשר באמת לקנות איזו סירת משוטים קטנטנה מעפנה בלא יותר מדי כסף?

helpmeplz

New member
לחבר שלי יש אחת קטנה...

של איזה 2 מטר, היא סתם זרוקה בחצר שלו, הוא רוצה לשים לה מנוע... אם יש לך קרשים, תוכל לבנות לבד, ובסוף לצבוע בפוליגג, אתה גם יכול לצפות את העצים בלקה שיחזיקו מעמד יותר זמן... זה לא סיפור גדול... סירה לשתי אנשים, אפשר לקחת רשת קטנה מאוד על מנת לתפוס מספר סרדינים ולזרוק מהסירה על חי, אפשר לז´רז´ר, ואפשר שיוביוב יבנה לך מנוע :)

helpmeplz

New member
אה, ועוד משהו...

עדיף לעשות אותה כמה שיותר עמוקה, ומין מחסן קטן עם דלת בתחתית לשמור ציוד... אני חושב לעשות לי סירה כזאת, רק ללכת לקנות קרשים, מסמרים ארוכים, לקה ופוליגג...

rondadon

New member
סרדינים...

ניר...יש מספר סוגים של סרדינים...ואני יודע להבדיל בין סרדין לבורי... אני ממש מדבר איתך על להקות של מאות ואלפי סרדינים קטנים (כמו שאמרתי...הכי גדול זה 8 ס"מ, הממוצע זה 5 ס"מ) והם מתקרבים לחוף ממש למרחק של מטר מהריף בצהרים בגלל שמגיעות אז להקות ענק של תרחונים ופלמידות שעושים בהם שמות... אבל הם נמצאים בעיקר שיש קצת גלים, ואז הגלים זורקים אותם על הריף והם נתקעים בבורות ולא יכולים לצאת, אז באים עם רשת קטנה {של אקווריומים} מעבירים בבור ומעלים אותם.... אנחנו הרמנו בערך 20 כאלו, שמנו בדלי והתחלנו לדוג... [זה עבד מעולה על תרחונים] אבל לא יודע אם יש כאלו בריפים מלאכותיים......אני דג על ריף סלע שנוצר מהטבע...ממש פלטה של סלע עם בורות באמצע והכל [מאד מאד מחליק....].

כל העניין נשמע לי לא הגיוני רון....

אתה בטוח שמה שהוצאת אלו סרדינים ולא בורים או בננות קטנים ? טוב, אם אתה אומר אז אתה בטח לא משקר. מוזר אבל כנראה נכון... לא ידעתי בכל אופן שיש אצלנו סרדינים בכמויות כאלו וקרוב לחופינו.

סרדינים

גם אני ראיתי בנאשוניל גאוגראפיק אבל זה לא יכול להיות קיים בים שלנו יש בקושי להקת בורי אז אתם רוצים שיהיה נחיל עצום של סרדינים. לנו יש ים-להם יש אוקיינוס

לדעתי מדובר בביזר

אבל שיחזור אלי המגדיר אבדוק שוב.... גם לי "עלה" כזה בשישי בוקר ושימש כחי שבלעו אותו בלי להתפס....

rondadon

New member
לפחות אתה מכיר ביזרי....

אבל לא עליו אני מדבר.... אני מדבר ממש על סרדינים והוויכוח הזה לחינם! אני לא מדבר על הלהקות העצמות שרואים נחיל של קילומטרים ליד אפריקה בערוץ נשיונל ז´אוגרפיק (דרך אגב...ראיתם איזה תרחון צהוב הם תפסו שם???) אלא להקות בגודל נכחד של כמה מאות לפחות שמתכנסות בין הסלעים כדי להגן על עצמם מפני טורפים. בתחילת העונה היו אלפי ביזרי באותו המקום...אבל עכשיו הם נעלמו...יש ממש קצת...לא יודע למה...

למעלה