אינטיליגנציה רגשית אצל ילדים

cal25

New member
אינטיליגנציה רגשית אצל ילדים

אומרים שרמת המשכל אצל ילדים שגדלים במשפחות מרובות ילדים יחסית נמוכה אולם האינטיליגנציה הרגשית שלהם מאד גבוהה, וקיים סיכויי שילדים אלו יצליחו בחיים יותר מאשר ילדים בעלי אינטיליגניה שכלית גבוהה. האם זה נכון, ואם כן, מהו הגורם להתפתחות האינטיליגנציה הרגשית אצל הילד אשר גדל במשפחה כזאת, ומאידך, כיצד זה משפיע על האינטיליגנציה השכלית? אודה על כל תשובה CAL

ו ת י ק ה

New member
מי אומר את זה?

לא נראה לי שיש קשר בין מנת משכל למשפחות מרובות ילדים. אולי הכוונה היא להשקעה בהם.

Diana M

New member
סביבה מול תורשה, אני חושבת שזה

אחד הויכוחים הכי עתיקים במחקר. ובכן..אינטיליגנציה היא נתון מולד כנראה. סביבה תומכת ומטפחת תאפשר לנתונים טבעיים להתפתח ולהגיע לאופטימום בעוד שסביבה מזניחה ודלה תעשה פעולה הפוכה. הנושא לא קל למחקר בכלל מפני שלא ניתן לייצר לבני אדם סביבה מלכותית או לשנות את סביבתם הטבעית על מנת לחקור כיצד זו משפיעה על יכולתם המולדת. מחקרים אשר בדקו תאומים זהים אשר הופרדו אחרי לידתם, נמצאו בהמשך כלא אמינים. על כל פנים, איני מכירה שום מחקר אשר טוען כי המשתנה של מספר ילדים במשפחה משפיע על האינטילגנציה של כלל הילדים באותה משפחה, שכלית או רגשית. אני כן יכולה להניח כי ילדים הגדלים במשפחות גדולות, בהן עליהם ללמוד מגיל צעיר לחלוק, לוותר, לעמוד על שלהם, למצוא את מקומם במשפחה, יפתחו מיומניות בין אישיות וחברתיות בגיל צעיר יותר מאשר ילדים הגדלים כבנים יחידים למשל. דיאנה

למעלה