אינטליגנציה

Prodigal

New member
אינטליגנציה

האם חוכמה או פוטניצאל לחוכמה עוברת בגנים? או שכל בנאדם נולד חלק והוא רוכש חוכמה לא לבלבל חוכמה עם ידע או אינטלגנציה תודה

yo t a m

New member
המ,

הכיצד לא לבלבל חוכמה עם אינטלגנציה? D: אני מניח שאם המוח מתהווה בעודך עובר ולא נתון להשפעות הסביבה יש גנים שאחראים לחוכמה.

nכמ

New member
חוכמה ואינטליגנציה על פי הגדרה

מילונית זה נרדף אחד לשני. (אם תפתח מילון תראה שבהגדרה של חוכמה מופיעה "אינטליגנציה") ואינטליגנציה מושפעת מ-2 גורמים, הגורם הראשון הוא גורם התורשה והגורם השני הוא גורם הסביבה, לשתי הגורמים האלה ביחד השפעה סופית על האינטליגנציה של אדם בוגר. לדעתי האישית , הגורם התורשתי הוא בעל משקל גדול יותר מאשר הגורם הסביבתי. ואצל אנשים שהם נמצאים בקצוות מבחינת האינטליגנציה - פיגור שכלי או מחוננות שכלית מה שמבדיל אותם משאר האוכולוסיה זה גורם התורשה.

LordOfSpells

New member
אבל.

אב לשים לב למשהו מעניין-קרוב לודאי שהסקת שזה תורשה(גנטית) מכיוון שאתה רואה משפחות שלמות של אנשים חכמים, או הורים חכמים ולהם יש ילדים חכמים. אבל תחשוב רגע, אם ההורים חכמים, אז בד"כ הם יחנכו גם את ההורים שלהם לחוכמה. אני חושב שכרגע אין מספיק נתונים להחליט מה יותר גדול, תורשה או או השפעות, אבל אני מסתכל על זה ככה: הוכחה לכך שחלק מהאינטלגנציה מועבר בתורשה: אפשר לדרג חכמה פחות או יותר בין מינים. הוכחה לכך שהחינוך קשור: אם תקח תינוק(ממש תינוק אבל) ותתן אותו להורים מאמצים אינטלגנטים, יש סיכויי גבוהה שהוא ייצא אינטלגנט. עכשיו, השאלה היא האם מדובר על איטלגנציה ברמות של ההפרשים בין אדם לחיה, או בן אדם לאדם.

nכמ

New member
צריך להתסכל על זה בצורה הזאת..

נגיד ותיקח תינוק ותתן אותו להורים מאמצים אינטליגנטים.. ההשוואה צריכה להיות במקביל לאינטליגנציה של ההורים הביולוגים, ואני מסכים שלתפקיד הסביבה ישנה גם השפעה על ההתפתחות השכלית. הדרך היחידה לבדוק את זה בוודאות, הוא ע"י תאומים זהים שגדלו בסביבות שונות מכיוון שאצל תאומים זהים גורם התורשה הוא זהה, סביבות שונות יכולות להראות את השפעת הסביבה מול התורשה בצורה מדוייקת. מתוך ספר פסיכולוגיה שברשותי (של אבנר זיו) מתואר בספר שיש 2 גישות שונות, האחת שטוענת שהתורשה זה הגורם העיקרי והשנייה שטוענת שהסביבה משחקת תפקיד עיקרי. ודעתי נוטה לראשונה.

Honey Bunny

New member
כמו שאמרת

יש פוטנציאל ויש מימוש פוטנציאל, שקשור בהשפעות סביבתיות

Prodigal

New member
אז

אז בעצם יש אנשים שלא משנה כמה יסבירו להם נושא מסויים הם בחיים לא יבינו אותו בהלכה או שלא יבינו אותו בכלל?

למעלה