אינטל נוטשת את ה-xscale

• פותח הנושא shed
  • פורסם בתאריך

shed

New member
אינטל נוטשת את ה-xscale

מי שבנה על מעבד xscale בתדר של 1GB ל-PDA הבא שלו (כנראה כאלה מהפורום השכן
) כדאי שלא יעצור את הנשימה עד שזה יקרה. אינטל הודיעה שהיא מתכוונת למכור את חטיבות הפיתוח של מעבדי התקשורת שלה (כמו החטיבה שרכשה את dspc בפתח תקווה) ובין השאר גם את חטיבת ה-xscale. בכך יש הודאה רשמית בעליונות של מעבדי ה-arm לאפליקציות מובייל. את ההשלכות של מהלך כזה על גרסאות של מערכות הפעלה עתידיות עוד קשה לראות, מה שברור הוא שדווקא פאלם מעל לינוקס תהיה בשלה יותר (שכן מיקרו לינוקס רצה על מעבדי ארם שנים רבות) לעומת WM שתצטרך לבצע אדפטציה למעבד חדש עם תפיסת עולם חדשה לחלוטין.

udifpalm

New member
לא ברור לי

XScale זה לא בסה"כ עוד אימפלמנטציה של ARM?? הם לא מריצים אותו סט הוראות?

shed

New member
לא מדוייק

xscale הוא strong arm שאמור להיות תואם מבחינת סט הוראות אבל ממומש בצורה שונה לגמרי הן מבחינת little/big endian, הן מבחינת busים, התממשקות לרכיבים פריפריאלים ועוד. הבדלים נוספים הם כמובן צריכות זרם, בקרות הספק, וכמובן השורה התחתונה: ARM הוא המעבד הכי נמכר בעולם, ואילו אינטל עד היום הפסידה עשרות (לפחות) מליוני דולרים על ה-xscale.

udifpalm

New member
אם הבנתי נכון

כל מה שציינת רלוונטי למערכת ההפעלה בלבד ולא לתוכנות אפליקציה (טוב, את הנושא של little/big endian במעבדים הללו אני לא מכיר). מכיון ש- CE רץ בעבר על מגוון מעבדים רחב, השינויים למעבר למעבד ARM אחר נראים לי מינוריים, יותר ברמה של התאמה של drivers. חוץ מזה לא נאמר שיפסיקו ליצר XScale אלא שאינטל רוצה למכור את החטיבה. יש לא מעט דוגמאות לחטיבות מעבדים שנמכרו (כידוע גם החטיבה של ה- XScale התבססה על ה- StrongArm של דיגיטל), למשל מעבדי Embedded של IBM שנמכרו ל-AMCC, שלא לדבר על המספר הרב של תואמי x86 שנמכרו מחברה לחברה במסגרת הקונסולידציה בשוק (הדוגמא האחרונה היא מעבדי Geode שנמכרו ל-AMD).

shed

New member
--->

זה שאינטל רוצה למכור את החטיבה לא אומר שיהיה מי שיקנה. יש חרושת שמועות כרגע על קונה אפשרי, אבל בהחלט יכול להיות שמדובר ב"הכנת קרקע" לסגירה של קו. אינטל ביצעה מחיקה על DSPC לפני כשנתיים. מבחינתם, הם יכולים להציג כרגע ש"ניסינו למכור, לא הצלחנו - לא נורא". בכל מקרה, הידיעה הזו (שאושרה אגב גם על ידי מנכ"ל אינטל ישראל) בהחלט מעוררת את הגלים שלה, ותהיה לה השפעה על השוק בארץ.

למעלה