אינטראקציה אנושית.

Blutige Erde

New member
אינטראקציה אנושית.

איזה נושא מורכב. למה אנשים חשים חובה להביע את דעתם בכל מחיר בכל מקום ובכל זמן? מה רע בלשתוק ולשמור את המחשבות שלך לעצמך? אם זו דיעה ששווה משהו, רוב האנשים האחרים ממילא לא יבינו. כשאדם מספר דבר מה על עצמו, למה אנשים חייבים להביע הפתעה מעושה? למה חייבים לצחוק אחד עם השני בזמן מצחק קלפים, לדבר ולהנות ולחייך ולהיות נחמדים, ואז ללכת אחר כך ולרכל אחד על השני מאחורי הגב? למה אנשים צריכים לשפוט את האישיות אחד של השני בלי הפסקה? למה אנשים לא יודעים כלום, ובכל זאת יש להם דיעות, ועוד אנוכיות? למה יש כ"כ הרבה רצונות מיותרים ושאיפות חסרות ערך וחסרות התחשבות אפילו בקצת? למה הם לא שמים לב למה שהם עושים, והדברים שחשובים בעיניהם הם... לוידעת, סריגה, ומה שהמורה הזה עשה, ומה שהבחורה הזו אמרה, וכמה קצרה החצאית שלה, ואם היא כוסית. זה באמת משנה? למה אנשים דפוקים? מה לא בסדר איתם? איך באמת אפשר להיות מרוצה מחיים כאלה, כשיכול להיות כ"כ הרבה יותר? ובסוף אף אחד לא באמת מכיר אף אחד, ואנשים בודדים, עם רגשי הכאב והנחיתות העלובים שלהם. כי הם לא יכולים לדבר על מה שהם באמת חושבים ולהתנהג כמו עצמם. כי אין מי שיבין אותם, כי כל אחד תקוע בתחת של עצמו עם התהיות הריקניות והשטחיות וחוסר החשיבה שהוא כבר רגיל בו. יש כ"כ הרבה הכרחים שהחברה כופה. יחסים שקשורים יחד רק על ידי שרשראות של צירופי מקרים ניתקים כשהזמנים משתנים. זה מפחיד. יש אנשים, גם אם נדירים, ששמים לב לזה ורוצים חיים שונים, ואז הם רוצים ללכת למקום בו זה לא ככה- אבל אין לאן. לפעמים זה פשוט כ"כ מייגע. אלוהים, שישתקו כבר עם ההתנהגות המייגעת שלהם. סליחה על החפירה, it's just one of those days והפורום בהליכי גסיסה ממילא. מה אתם חושבים?

Iaki2

New member
לדעתי

אינטראקציה אנושית לא חייבת להיות עמוקה ויש הרבה טעם גם לאינטראקציות משחררות, שטחיות, שטותיות ומהנות אפילו אם זו הנאה רגעית. זה לא סותר את העובדה שיהיו לך חברים שאותם אתה כן מכיר לעומק ושהם מכירים אותך. אני אגיד לך יותר מזה, אפילו עם חברים שאיתם ההיכרות אמיתית ומעמיקה אפשר מדי פעם להנות מאינטראקציות שאתה תופס כשטחיות. שני הדברים יכולים להתקיים יחד והם לא סותרים אחד את השני. חבל שאתה מזלזל באנשים אחרים וחושב שאם הם מדברים על כוסיות, מרכלים או מביעים הפתעה מעושה אז הם לא בסדר. הייתי שמח לו במקום לומר מה לא מוצא חן בעיניך בהתנהגות של "החברה" היית אומר לי איך היית רוצה שהדברים כן ייראו ולא רק איך אתה רוצה שהם לא ייראו.

Blutige Erde

New member
אני לא אומרת שלא.

אבל למה כל הזמן? מתישהו זה נמאס. היה נחמד לראות התנהגות שהיא לא שטחית מדי פעם. שאנשים ילמדו ויבררו לפני שהם מפתחים דיעה. ואם מישהו אומר להם, "זה לא נכון" שיקשיבו לשמוע למה האדם האחר חושב ככה. הייתי רוצה שאנשים יהיו כנים יותר, פחות פחדנים, שיקשיבו באמת אחד לשני, לא יכפו על עצמם רגשות בשביל לרצות אחרים כל הזמן, שיתרכזו יותר באישיות ובמה שחשוב, לדבר מדי פעם על דברים עמוקים יותר. שלא יהיו צבועים כ"כ אחד אל השני. מישהו יגיד לך, "אני לא סובל אותך" בצורה ישירה, תגיד לו "טוב, נראה אם אפשר לגשר על זה. אם לא, היה נחמד, ביי" במקום ליצור מעגל התעללות ולעג מאחורי הגב. וכו' וכו'. אין לי כ"כ הרבה כוח לחפור היום.

Gilliana

New member
אף אחד לא מחייב אותך...

להיות קשורה ב-"מערכות יחסים" מהסוג הזה, זה כל היופי. ולמה אנשים כאלו? בעיקר משום שהתקשורת הופכת אותם לכאלו, ריקניים וחסרי תוכן, שכל מה שמעניין אותם זה כוכב נולד, כוכב התפגר, האח הגדול, האח הקטן ושאר שטויות בהמיות.

grish19

New member
לא יכלת להגיד את זה טוב יותר!

אבל השאלה היא מה קדם למה? התקשורת הפכה את האנשים לכאלה או שזה מה שהאנשים דרשו? זה לא כמו "הביצה והתרנגולת"?

Gilliana

New member
כן ולא

התכניות האלו פונות אל המכנה המשותף הנמוך ביותר, ואני לפחות מאמינה שבתנאים אחרים - אותה אוכלוסיה "מקולקלת" היתה מתפתחת אחרת לגמרי. במילים אחרות, אם לא התקשורת הנמוכה - הכל היה נראה לגמרי אחרת.

grish19

New member
גם זה מתקבל על הדעת

אבל מצד שני הרי יש אנשים שיברחו מהתכניות האלה כמו מאש ולא משנה מה יקרה! אז אולי מי שצורך את "התוכן" הזה היה באופן כזה או אחר מועד לכך בצורה זו או אחרת,האמנם? הרי חוץ מתקשורת יש עוד גורמים שמשפיעים,לא?

Gilliana

New member
טוב, ברור שהכל מתחיל מ...

החינוך שמקבלים בבית, אח"כ ביית הספר וכן הלאה.

למעלה