אינטרטט - היגענו לגיל, שאפשר להתחיל

ferdinand

New member
אינטרטט - היגענו לגיל, שאפשר להתחיל ../images/Emo5.gif

או: הדור שנולד עם העכבר ביד. זה כמובן התחיל מ-"קומפי". משם התפתח לכל מני משחקים ולומדות. משחקי אינטרנט מכוונים, בהתחלה שאני הייתי מחפש, מוצא ומפעיל. עכשיו כבר יש להם כל מני קיצורים על הדסק-טופ, שהם יודעים להפעיל, לנווט ולדפדף בעצמם. כמובן גם - שימוש במחשב למטלות שיעורי בית ובית הספר. לאחרונה לימדתי את הגדול (כיתה ב') שימוש ב-גוגל, ככלי לחיפוש ושאיבת אינפורמציה. השבוע, הוא ביקש לחפש איזשהו אתר משחקים שהוא ראה באיזשהו מקום, שנקרא "בננה". ואתם יכולים לתאר לעצמכם אילו תוצאות (בינהשאר) הניב הגיגול של המילה "בננה"
שינוי העדפות החיפוש של גוגל, לחסימה מוחלטת של חומר "למבוגרים בלבד", לא ממש עזרה! אז כמובן שלצד כל מני פתרונות טכנולוגיים שאצטרך לחפש עכשיו, ברור לי שהשימוש ב-"אינטרטט", דורש פיקוח, הדרכה וליווי צמוד. ברור לי גם, שכמו שלא מונע מהם לשחק, להשתולל, לטפס, לקפוץ... למרות כל הסכנות, הנפילות החבלות, כך לא אמנע מהם גם את השימוש ב-"מרחב המשחק" הזה. אבל זה מפחיד!

akavishon

New member
מה עם פיתרונות של חסימות אתרים ?

יש המון תוכנות כאלה. ויש גם ספקי אינטרנט שמוכרים פתרונות. למרות שאני לא חושב שזה יסנן את תוצאות החיפוש..

hag70

New member
רצתי לבדוק, אולי אתה טועה ../images/Emo98.gif

באמת מפחיד. אנחנו עדיין בגיל (5+) שמבקשים מאבא או אמא להגיע לאתר עם המשחקים באינטרנט. עוד מעט נגיע לגיל שאפשר להתחיל, ועוד לבד
. אולי באמת כל התוכנות של הסינון יעזרו, למרות שאני יודע שהן דווקע עושות עבודה הפוכה - מחליטות שדברים תמימים הם הרסניים לנפש הילדים הפעוטים (באנגלית יש דוגמאות טובות: מחפשים את דיק צ'ייני ומגלים שהכל חסום..). אולי זה עדיף על אתרי
שעולים בטעות (לי זה קרה בעבודה הקודמת, וזה קצת מביך שאתה מוצא את הבוסית מאחוריך מסתכלתת על
יחד איתך למרות שחיפשת בשיא התמימות כל מיני ענייני עבודה אחרים
). נראה מה נעשה

schlomitsmile

Member
מנהל
מפחיד מאד מאד... אחייניתי הקטנה רצתה לחפש תמונות של אפרוחים לעבודה לכתה א'. לא רוצה לתאר לכם את חרדתה של אחותי (אמשלה), למראה התמונות שהגוגל שלח... כך שהגוגל אצלנו מחוץ לתחום לילדים. אותי מרחבי הרשת הפרועים מפחידים יותר מנפילה בגן המשחקים. שם לפעמים הברך משתפשפת, והילד מגיע אליי לקבל טיפול. הרשת עלולה לפגוע בדרך מרעילה יותר, והחמור מכל- הילד לא יגיע אליי, ואני לא אדע מה קורה איתו. לכן, למרות מחאתו הנמרצת של העלם (עוד מעט 12, כבר לא ילדון...) אבא שלו התקין תוכנת סינון אגרסיבית. הוא יכול להכנס רק לאתרים שאישרנו, יש אפשרות גם לדרוש שיחרור החסימה, על כל עמוד בנפרד, או לאשר כניסה חד-פעמית לאתר.

למעלה