אינטריגות בעל כורחי

אינטריגות בעל כורחי

היי, עיינתי בפורום המעניין שלכם ונהנתי לקרוא את התשובות השונות..והתחברתי לזויות הראיה של ברק אלקלעי. אשמח לשמוע את דעתכם בענין מסוים שאליו נקלעתי. אני עובדת במשרד מסוים כ-4 שנים בתפקיד מזכירה. אני בשנות העשרים, לא המוקדמות. יש לי יכולות אינטלקטואליות גבוהות, אך נושא הלימודים נדחה בגלל שהתמודדתי עם בעיות רגשיות שונות ונמלטתי מבית שהיה לי מאוד קשה לגדול בו. המשכורת הבינונית- נמוכה מאפשרת לי לשרוד אם כי תוך התמודדות כלכלית קשה ומתח אינטנסיבי. אני משערת שאני בתוך לופ. הרי אני לא יכולה לעזוב את העבודה במשרה מלאה מכיוון שזה מכסה אך ורק בצורה חלקיתאת הוצאותיי. תמיכת הוריי חלקית מאוד והקרבה אליהם מערערת אותי מאוד ועובדת לרעתי בהעלאת הבטחון העצמי. ועכשיו לענין המרכזי הנוגע לבעיה הקיימת במסגרת העבודה. שותפתי לחדר אינה מודעת במיוחד לעצמה, או לסביבתה. היא נוהגת לדבר בקול רם ואף בצווחות. טמפרמנטית. בחודשים האחרונים יש לה בעיות אישיות קשות והתוצאה הייתה ווכחנות אינסופית עם אנשים שונים בטלפון לאורך כל היום והכל תוך כדי הרמת הקול וצעקות. יש לציין שהיר הרגישה מאוד קרובה אליי ושיתפה אותי בכל. לא הצלחתי להתנתק מאוירת הלחץ והמתח ששרתה במשרד, במיוחד לאור הרקע האישי שלי. אך מה, חסרה לי מיומנות חברתית של אסרטיביות, ובמשך חודשים לא הצלחתי לפנות אליה ישירות ולהעיר לה גם לאור בעיותה האישיות. לא רציתי לפגוע בה ולנהוג בחוסר רגישות. פניתי לבוסית שיושבת באותו חדר (יש מחיצה מגבס) שוחחתי איתה והסברתי לה עד כמה המצב מפריע לי, ויוצר אצלי חוסר שקט וריכוז. ציינתי שהיא כל הזמן בפאניקה. הקדמתי את דבריי באי רצון שלי לפגוע בשותפתי לחדר ושאני מגלה אמפטיה למצבה. הבוסית אמרה שהיא תשוחח עם העובדת, ברגישות ובעקיפין. כעבור ימים ספורים פנתה אליי שותפתי לחדר בכעס רב, היא נעלבה מאוד. מבחינתה זו הייתה בגידה. כמו כן אמרה שאני חסרת רגישות ורגשות, שאני צריכה ללכת לטיפול, שהיא בכלל לא צועקת...שהייתי צריכה לסתום את הפה ולהתחשב במצב שעובר עליה. אני השבתישהיא לא מודעת לעצמה וההתמודדות בצעקות הינו דפוס התנהגות והיא השמיעה את דבריה ולא רצתה לשמוע ממני. כשפניתי לבוסית ואמרתי לה ששותפתי הגיבה קשה, היא אמרה ששותפתי נעלבה ממני מאוד ושאני אתן לזה זמן. בדיעבד הסתבר שהבוסית העבירה את המסר בצורה בוטה, מעליבה ופוגעת. דבריי הוצאו מהקשרם. יש לציין שהבסית אישה אנטיפתית למדיי, היא נוהגת להעלם לפעמים כשפונים אליה וכו'. ועכשיו, ישנה מתיחות במשרד. בבוקר בקושי עונים לי כשאני מגיעה למשרד ומברכת את הנמצאים לשלום. ושולחים לעברי פרצופים לא נעימים. אני מרגישה קצת מוחרמת וזה מזכיר לי תחושות קשות מהעבר, מהבית שבו גדלתי. אני בתקופה דיכאונית בחיי, ומצב זה לא מוסיף. מה דעתכם? יש דרך להסתכל על זה שעשויה להקל עליי? האם יש לעשות משהו לפתור את המצב, או להניח למצב כפי שהוא? תמיד הייתי יותר מידיי נחמדה ועכשיו אני חשה נרמסת. תודה, פליסיה

לפעמים , כמו המקרה שלך , אנחנו

יודעים שאנו צודקים , אבל רק צריכים שיסכימו איתנו. את צריכה אוזן קשבת. את צריכה כתף. את תראי שהעיניינים יסתדרו מעצמם. ואם זה יכול להועיל לך , אפילו מעבר של דירה או מקום עבודה יכול להיות פיתרון טכני פשוט , הבעיה היא שגם שם יכולות להיות בעיות אי אילו ואחרות, ולכן אל לך להיכנס לדיכאון . תשמרי על שנינות , אל תישברי , ככה יעריכו אותך יותר , וכך תצליחי לפתור את בעיותייך הזמניות...

שינוי

כמו סר מיכאל, גם אני ממליץ על שינוי. עד כאן אני יודע שלא אמרתי כלום. נדמה לי שאת זקוקה לטלטלה שרק בעקבותיה תיכנסי עם עצמך לדיון. אני מתכוון לדגם של "נעשה ונשמע". יש מצבי עניינים שבהם ההבנה היא חלק מן הבעיה, לא חלק מן הפתרון. האם אני מדבר בחידות? אני מציע לך לפנות לייעוץ (לא חשוב איזה: ייעוץ פילוסופי הוא רק אופציה אחת אפשרית). ממכתבך אני למד שאין לך מעגלי תמיכה חברתיים משמעותיים. האם טעות בידי?

nehud

New member
פליסיה את נמצאת במגרש המשחקים

הביתי שלך כלומר "המשחק"= דרך החיים שלך משתקף דרך שותפיך לעבודה לדוגמה "..כמו כן אמרה שאני חסרת רגישות ורגשות, שאני צריכה ללכת לטיפול, שהיא בכלל לא צועקת..." האם אין דברים אלו אשר נאמרו עליך את חושבת על שותפתך לחדר האם האמירה "אינטריגות בעל כורחי" באמת נכונה כאשר פנית למנהלת באסרטיביות!! (לא ברחה או התעלמה מהפניה) בלי כל נסיון אסרטיבי כלפי שותפתך. השינוי המומלץ ע"י ישראל מבורך אך הוא צריך לבוא מבפנים= כלומר ערנות לתפישת העולם שלך וויתור על כל אשר אינו מועיל לך יותר להמשך החיים שינו י חיצוני (דירה, עבודה) יועיל לטווח קצר מאוד (אשליה) לטעמי במיוחד כאשר את תמשיך לעשות שימוש באמירות דוגמת ".. במיוחד לאור הרקע האישי שלי.." באהבה אהוד

תודה על התגובות..המשך..לאהוד

היי, הרהרתי בתשובתך ואני חושבת שזה נכון בצורה חלקית. לא נראה שאני חושבת על שותפתי את מה שהיא אמרה לי. אני חושבת שהיא מתמודדת באמצעות פאניקה, טמפרמנטית וכו'..אבל לא חסרת רגשות.היא לא חכמה במיוחד ואין לה אינטלגנציה רגשית מפותחת. היא רגישה מאוד בדרכה, ע"פ ראייתה. פניתי למנהלת כאשר המטען היה רב מידיי בכדי לשאת. חששתי לפנות לשותפתי מכיוון שהתגובות שלה קצת קיצוניות והרגשתי שיהיה בעייתי לנהל שיחה רגועה ופתוחה. כן, קצת פחדתי ממנה, או מתגובתה. המנהלת, הציגה את הדברים בצורה בוטה ופוגעת (הן חברות), מה שגרם לשותפתי ממש להגיב בשנאה כלפיי. לא ברור לי למה בחרה המנהלת לעשות כך, זה בטח לא נובע מיכולות הגישור והרצון שלה בהרמוניה, אחווה ופתירת בעיות בנועם. וזה חלק ממערכת האינטריגות שנוצרה. וזה צורם לי מאוד. (בשיחה המנהלת אף אמרה לה "פליסיה רוצה שתיהיי בשקט, אם את רוצה לדבר, צאי מהחדר" שזו הגזמה..) הדבר הנכון היה לפנות לשותפתי לחדר בשיחה. זה היה ממזער את הנזק משמעותית וכאן טעותי. אני קצת התחבאתי מאחורי המנהלת..וזה לא שירת לטובתי. אני מסכימה עם השינוי שצריך לבוא, זניחת דפוסים לא מועילים והעלאת הבטחון העצמי. אשמח להארות נוספות אם תהיינה.. תודה פליס

nehud

New member
פיליסיה הדברים הבאים נכתבים

לשם הארה ולא לשם ביקורת ומתחילים בציטוט מדברייך ".. אני חושבת שהיא מתמודדת באמצעות פאניקה, טמפרמנטית וכו'..אבל לא חסרת רגשות.היא לא חכמה במיוחד ואין לה אינטלגנציה רגשית מפותחת. היא רגישה מאוד בדרכה, ע"פ ראייתה.." האם את יכולה להגיד את אותם דברים על עצמך (אולי הניואנסים שונים אך הגישה) נתמקד ב "אין לה אינטילגנציה רגשית מפותחת" האם את מרוצה משלך!! הרי לא הוכחת אינטלגנציה מפותחת בפניתך למנהלת ובחוסר יכולתך לפנות לשותפתך תחילה. "היא רגישה בדרכה.." האם את רואה עצמך רגישה בדרכך? למרות חוסר הרגישות בפניה תחילה למנהלת! האם הטמפרמנטיות שבך מודחקת ובאה לידי ביטוי בשיח הפנימי שלך ובהבחנה אצל אחרים? אינך חייבת לי תשובה כי אם לעצמך בלבד! באהבה אהוד

hilabarak

New member
פליסיה היי, אני אמשיך את הקו

של ישראל ואהוד. את דנה בבעייה נקודתית, אשר סך הכל מייצגת את מכלול האישיות שלך (או לפחות חלקים משמעותיים ממנו). אהוד כבר הראה לך חלק מהבעיות ואפשר להוסיף, אבל זה חסר משמעות. הנושא העיקרי בעיני הוא איך את מקדמת עצמך באופן עקרוני, בלי קשר לבעייה הזו. ואני אתן לך כיוון להתחיל איתו. ההנחה של הרוחניות הקלאסית (הבודהיזם) היא שאין דבר כזה שנקרא "ברק". יש תגובות למצבים. אם "ברק" נמצא בחייו המוגנים בחברה מערבית דמוקרטית בה יש לו משפחה ויכולת כלכלית, הוא מגיב בצורה מסויימת, והמציאות מגיבה אליו בחיוב. אם ניקח את "ברק" ונשים אותו מחר בסיטואציה של הפיכה צבאית במדינה, פתאום נקבל פיק ברכיים ופחד ונראה אולי איש לא הכי נעים שמגן על משפחתו ובדרך פוגע בחפים מפשע. (סתם אני ממציא).זאת אומרת ש"ברק" מאוד תלוי בסיטואציה בה הוא נמצא. אז נשאלת השאלה, מהי האחריות שלנו על החיים ומהי בכלל האישיות שלנו? האחריות שלנו והאישיות שלנו היא ב"כושר המנטלי" שלנו - הבגרות, היכולת לחיות את הרגע הנוכחי ולא לחיות בפחד מתמיד ודאגות מהעתיד, להבין את החיים, להתבונן בזולת, להשתדל להיות אמיתיים ככל האפשר ועוד דברים שאפשר להרחיב. כשאנו נתקלים במצב כלשהוא, ה"כושר המנטלי" עומד לרשותנו וגם ההתנסות שלנו. אדם שהתנסה בקרבות, יעמוד בהם יותר טוב מאשר אדם שנתקל לראשונה בקרב, אפילו אם יש לשני כושר מנטלי גבוה יותר. אדם שהוריו אהבו אותו, יתמודד יותר טוב עם קשר זוגי והורות, מאשר אדם שהיו קרירים אליו. לכן אני חושב שאם את רוצה לקדם עצמך, עלייך לפתח את הכושר המנטלי שלך דרך הבנה מעמיקה של החיים, דרך התבוננות עצמית, אולי גם דרך מדיטיציה שעוזרת לנו למשול ברוחנו. בנוסף עלייך להרחיב את ההתנסות כמה שיותר. ככה שכשתגיעי למציאות, תהיי יותר מוכנה. וכשאני אומר להרחיב את ההתנסות המקרה שעברת הוא קלאסי. במקום לשתוק אמרת את שלך. לדעתי אמרת לבוסית במקום לשותפה לחדר וכך סיכנת את עצמך (שהבוסית תעביר את המסר לא כלשונו) פעם הבאה תדעי כבר יותר. לנושא פיתוח הכושר המנטלי כמו שנאמר יש יועצים, פסיכולוגים, דנאות, קואצ'ינג, ספרות ..... כל אחד עם מה שמתאים לו. אחד חייב שיחפו אותו וצריך קואצ', השני צריך דווקא פסיכולוג שיתקדם איתו בקצב שלו.

למעלה