אינטרנט איטי

• פותח הנושא et28
  • פורסם בתאריך

et28

New member
אינטרנט איטי

מלפני כמה ימים אני חווה איטיות בגלישה, בכל מיני אתרים- גם אתרים חדשים שאני מבקר בהם וגם אתרים שאני מבקר בהם ביומיום. רוב הזמן האינטרנט איטי, בשני המחשבים שיש (רק בהם אנחנו גולשים). אין הורדות, מקפיד לסרוק רוגלות ומזיקים בשני המחשבים כל שבוע-שבועיים, חיבור אלחוטי בשני המחשבים. המחשבים עצמם לא איטיים, אז אני מניח שהבעיה היא ספק/תשתית..... איך בודקים?
לא יודע אם זה קשור- האיטיות החלה לאחר ניתוק של כחצי דקה מהתשתית (נורה במודם של ה- ADSL כבתה, ואז חזרה).

cheif

Member
מנהל
בדיקת מהירות

שלב ראשון - בצע בדיקת מהירות מול ספק האינטרנט שלך. האם המהירות שאתה מקבל היא המהירות אותה רכשת? כדאי לעשות את אותה בדיקה גם כאשר המחשבים מחוברים באופן קווי לנתב. אם יש הבדל מהותי במהירויות הבעיה היא ככל הנראה בתוך הרשת שלך ולא בספק האינטרנט או בבזק.

הילה2403

New member
עונה ביוזר אחר

הנה צילום מסך של בדיקת מהירות שעשיתי, בדיקה כשהמחשב מחובר חוטית לאינטרנט הניבה תוצאות דומות.

cheif

Member
מנהל
מה המהירות שאתה משלם עבורה?

אם יש פער מהותי בין המהירות שאתה מקבל למהירות שאתה משלם עבורה, הכתובת הראשונה היא ספק האינטרנט.

הילה2403

New member
מקבל על מה שאני משלם

ועדיין- ב- 5 מגה הדפים אמורים להיטען בשנייה, אני אתפשר על שלוש שניות בגלל שהאתר כבד וגם זה בהגזמה....
אני מגיע למצבים שטעינת הדף כל כך איטית עד שהוא נותן לי הודעה שתם הזמן המוקצב לחיבור, ולכן סביר להניח שאני לא מחובר.....
העניין הוא שאני מחובר, ואחרי כמה שניות שאני מנסה את אותו אתר הוא עולה, באיטיות אבל עולה.
האם זה משנו שאני יכול לעשות/להגדיר? או שיש טעם לפנות לספק/תשתית?

rafid1

Active member
מנהל
בדוק אם אין בעיית DNS

קנפג בתכונות IPV4 בכרטיס הרשת את הDNS ל8.8.8.8 וראה אם יש שיפור.

הילה2403

New member
לא רק שאין שיפור

יש אתרים שהוא לא נכנס לי אליהם.
מצרף תמונה של מה שעשיתי, על מנת לוודא שהבנתי נכון, והודעת שגיאה שאני מקבל.
הגלישה באתרים שאני מצליח להיכנס עדיין איטית.

cheif

Member
מנהל
תעשה ניסיון

תחליף את הגדרת שרתי ה-DNS שלך לשרתים של גוגל (8.8.8.8 ו-8.8.4.4) ותראה אם יש הבדל בביצועים.

הילה2403

New member
לא עוזר

כשאני מגדיר 8.8.8.8 חלק מהאתרים הוא נותן לי הודעה ששרת לא נמצא.
כשאני מגדיר 8.8.4.4 אין שינוי במהירות הגלישה

למעלה