אינטרנט בכבלים

• פותח הנושא Bisly
  • פורסם בתאריך

Bisly

New member
אינטרנט בכבלים

יש לי לינוקס מנדרייק 8 ואני חיברתי אליו את המודם של הכבלים ואני צריך לעשים את לינוקס על Auto Dhcp כדי שהיא תדבר עם השרת בקיצור איך מגדירים כבלים בלינוקס יש לי את כל הפרטים שצריכים להקצות חוץ מ IP שברגע שזה יתחבר לשרת ה Dhcp הוא יקבל IP אני חייב עזרה תודה!

ezaton

New member
פשוט מגדירים אותו ללא IP

הוא מן הסתם ישאל לבד. (אלא אם באמת התחלת לשחק בדברים שאסור לגעת בלי לדעת...) Ez

או - בקש כתובת קבועה מהספק

לפחות ב-DSL, מרבית החברות נותנות אותו כלול במחיר. ברר עם ספק הכבלים שלך.

ezaton

New member
בכבלים חייב DHCP

ככה הם עובדים, ולא אמורה להיות בעיה. אם הגדרת את כרטיס הרשת (בכל כלי, גרפי או טקסטואלי) הבחירה שלך יכולה להיות שהוא יקבל כתובת IP מ DHCP. פשוט וקל, ועובד. Ez

Bisly

New member
במחשב השני שלי עם חלונות

זה מצליח לקבל את האייפי והכול בעזרת ה DHCP והכול פועל רק בלינוקס זה לא פועל לאיפה להכנס כדי להגדיר לכרטיס רשת שהוא יקבל כתובת IP מהDHCP?

תמר,

New member
נסה להשתמש ב-linuxconf

או ב-netconf. אחת האפשרויות שם זה שימוש ב-dhcp. אם אתה רוצה לערוך ידנית את הקובץ, הוסף את השורה:
BOOTPROTO="dhcp"​
לקובץ etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0/ (אם מדובר ב-eth0)

Bisly

New member
אוקי ניסיתי דרך הלינוקס קונפיג

אבל יש בזה בעייה כל פעם אחרי שאני שומר מה שאני שומר נעלם אני ינסה את השיטה השנייה תודה..

Bisly

New member
כן בקובץ הזה זה כבר כתוב

מה שאמרת לי לכתוב נמאס לי כבר מלינוקס באמת כל פעם אני לא מצליח לעשות בזה משהו אני כולה מתחנן שיהיה לי אינטרנט בבקשה אני מתחנן אני יעשה הכול רק שיהיה לי בזה אינטרנט וזה יפעל תגידו לי מה לעשות

תמר,

New member
כל כך הייתי רוצה לעזור לך ../images/Emo7.gif

אבל אין לי ניסיון בהתחברות לאינטרנט עם כבלים, adsl או isdn. ועם מודם התחברתי לפני שנים, כך שגם פה אני לא בטוחה שאוכל לעזור. אולי תסביר לבורה כמוני איך בדיוק זה הולך - יש לך מודם, או כרטיס רשת? מדובר בחיוג? צריך לבצע login? יש לך סקריפט להתחברות? אני חושבת שאם הגדרת נכון את הקובץ ב-etc/sysconfig/network-script/ ואיתחלת אחר כך את שרותי הרשת בעזרת הפקודה:
service network restart או: /etc/init.d/network restart​
ההגדרות אמורת לתפוס ולעבוד. אם לא ביצעת את האיתחול לאחר שינוי ההגדרות, הן לא תופסות. ולפעמים צריך לאתחל גם לאחר השימוש ב-linuxconf.

Bisly

New member
עוד לא אתחלתי את ההגדרות

אני ינסה אבל רציתי להגיד לך שאת כזאת אישה טובה שרק חושבת איך לעזור תודה רבה רבה לך הכבלים פועלים ככה יש לי כרטיס רשת ואל הכרטיס רשת מחחובר מודם ויש לי אייפי מוגדר בשרת של הכבלים ואני הייתי צריך לגשת אליו בכך שהמחשב שלי יפנה אל השרת הזה ...

Bisly

New member
אתחלתי אבל יש בעייה באתחול

זה מאתחל אבל זה בודק שלושה דברים בראשון מופיע לי OK וגם בשני OK אבל בשלישי FAILD מה לעשות אני צריך עזרה את חושבת שעלינו על הבעייה?

תמר,

New member
יכול להיות שעלינו, אבל צריך לדעת

איזה שרות לא אותחל. מה כתוב בשורה בה כתוב faild?

Bisly

New member
הנה השורה

Bringing Up Interface eth0 : delaying eth0 initializaiton וליד זה באדום כתוב Faild

תמר,

New member
הרשת לא עולה

נסה לכתוב כאן מה כתוב בקובץ etc/sysconfig/network/ ובקובץ etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0/ אתה יכול להעתיק את הקבצים האלו לספריה של חלונות וכך להעלות אותם לפה.

למעלה