אינטרנט ומוסר

גיטרה

New member
אינטרנט ומוסר

באינטרנט יש מגוון ענק של פורומים. ישנם פורומים שמטרתם לעזור בצורה זו או אחרת לגולשים. החל מסתם לענות על שאלה באנלית ועד ייעוץ והכוונה מורכבים יותר. ידועים הכללים האומרים שאין להיות כפוי טובה, אין לכפור בטובה, חובה להשיב טובה תחת טובה, ולא להיפך, שאם מישהו נתן לך משהו אז זה יוצר מחוייבות ברמה האישית כלפי הנותן, ועוד כהנה. אני רוצה רבותי לברר אתכם מס´ היבטים הקשורים להשתתפות פעילה בפורומי האינטרנט. שאלת שאלה בפורו זה או אחר, פלוני השיב לך ונהנית מהתשובה, אתה נוכח שאותו פלוני אינו נוהג כשורה בפורום, האם אסור לך לבקר אותו? מה מותר ומה אסור לנהוג כלפיו אחרי "שנהנית ממתנתו" אחרי שהוא טרח ועזר לך במעט או בהרבה? האמנם תשובתו לשאלתך, יוצרת מחוייבות שלך כלפיו, או אולי כיוון שהכל הדדי והיום במקרה הוא השיב לך, אך ייתכן שמחר אתה תעזור לו, ומחרתיים פלוני יעזור לו או לך, לפיכך הכל מתאזן ואף אחד לא חייב כלום לאף אחד ברמה האישית-מוסרית? אינני מדבר כאן על כך שמותר לך לפגוע בו בצורה מודעת ושאינה משתמעת לשתי פנים, זה הרי אסור כלפי שום גולש ויהיה מי שיהיה. נתאר לעצמנו מכולת שכונתית ממנה אתה קונה את המזון לבית. בעל המכולת מתייחס אליך יפה, מוכר לך בהקפה, צוחק ומדבר איתך בצורה מכובדת ויפה. יום אחד החליט בעל המכולת לפתוח את המכולת אחרי שעת הסגירה הרגילה ולהפעילה כמזנון ובית קפה. החלו להגיע אנשים שרוצים להתפרק, החלו שותים בירה ומשקאות חריפים, נהיה רעש עד השעות המאוחרות וכו´. בקשותיך שלך ושל תושבי הסביבה מבעל המכולת, לא הועילו והוא סירב להפסיק את פתיחתה למטרות חריגות אלה. האם מותר או אסור לך לפנות אליו בתקיפות? להתלונן עליו לרשויות? והלוא אם תהיה תקיף איתו, אז תכפור בטובה שהוא שירת ועדיין משרת אותך ומספק לך מזון לבית! מה דעתכם בעניין דילמות אלה? אשמח לשמוע דעתכם ולהרחיב בעניין.

גיטרה

New member
הודעה זו ירדה למטה. אני מקווה

שעכשיו היא תעלה למעלה, וכך היא תיראה ולא תסתתר לה למטה. הנושא נראה לכם מעניין?

דז

New member
אמיתי

לזרום עם הזרם ,כי זה הטבעי ,אתה לא חייב לאף אחד שום דבר , חוץ מלעצמך . אם בא לך להגיד לו תגיב חופשי,אבל רק אם הוא מפריע לך ,ואםזה משהו שיכול לפגוע בו תשלח לו לאי מיל או לאי סי קיו , וגם תגיד לו לא באתי לפגוע. אל תעצור ותחשוב על המוסר שלך ,כי סך הכול להכול יש טוב ורע,ותמיד אפשר לחשוב על הכול עשר פעמים , וכשיש משהו טבעי כמו התנהגות אל תגביל את עצמך. עוד תזרום עם הזרם, והזרם הראשון הוא הזרם הפנימי . נויה אחת מני דגים ,שלא יודעים לשחות

^^flower^^

New member
בקשר לאינטרנט

אני חושבת שהמוסר היאישי שלך באינטרנט צריך להיות כמו המוסר שלך לא באינטרנט, מפני שאתה אותו בן אדם ואתה מדבר עם אנשים רגילים. אתה בוחר אל מי לפנות, עם מי לדבר, איך ועל מה לענות, אתה יכול להביע דעה שהיא סותרת לגמרי את הנאמר ןלהתוכח אבל באותה צורה שתעשה את זה מול אדם (פנים מול פנים), באינטרנט הכל יותר קל אבל אבל עדיין פוגע! מותר לך לבקר אנשים, פשוט תחשוב קצת על הדברים שאתה כותב, כיצד אתה היית מרגיש אם היית מקבל את זה. אך בעיקרון תיזרום עם השיחה, תהיה עצמך, תשמור על המוסר!!

^^flower^^

New member
בקשר למוכר מכולת

אני חושבת שכל עוד האיש היה נחמד אליך תהיה נחמד אליו, לאחר שהרעש המשיך לאחר הפצרותיכם אתה יכול (אני לא יודעת אם בן או בת - סליחה) לפנות אליו בתקיפות, לא משנה כמה נחמד הוא היה לפני אתה לא חייב לו כלום!! בקשר לרשויות - אני לא בטוחה לצד מי יהיה החוק יכול להיות שהוא יבקש ממנו להיות בשקט אך אם העסק שלו - הפרנסה שלו אני לא חושבת שאתה יכול לקחת אותה ממנו, אך אתה יכול לנסות זה כבר מבחינתך - רמת ה"סבל" שאתה מוכן להתמודד איתו! זה שהוא משרת מזון לבית זה העבודה שלו, גם אם הוא עושה טובה, הוא לא חייב, הוא יכול להפסיק מתי שהוא רוצה, כל עוד גם אתה נחמד אליו או משלם לו הכל טוב, אתה לא צריך להרגיש מחויבות לאף אחד, אתה בפני עצמך, אך זכור להתחשב קצת ברגשות אחרים.... מקווה שעזרתי

Hell is beige

New member
הש, המפ, דופ וצלוטייפ

מותר לך להיות עצבנית עליו אחרי שהוא עשה לך משהו. זה שפעם הוא עזר לך לא אומר שהוא יכו עכשיו להרוס לך, כי אז הוא הכפוי טובה. מנצל את העובדה שהיית צריכה עזרה נגדך. אל תתייחסי מנצל אותך? אל תתני לו נראה לך לא הוגן מצידך? תחשבי שהעזרה שלך מצידו עולה בהרבה יותר סבל - הוא הרס הכל במחי יד ואפילו גרע מהמצב.

למעלה