חוקי או לא חוקי, זה אמת.
- שלום, יש כרגע בעיית מהירות ב-ADSL באתרים לחו"ל. - אתה שואל או אומר? - אני אומר. מזמן כבר הפסקתי לשאול. זה כבר מספר שעות. - מה גורם לך לחשוב שיש בעיית מהירות? - אני מקבל קצב הורדה של כשלושים קיי, כשבאופן נורמלי אני מקבל בסביבות 100-120, ו-Traceroute מוציא responce time של למעלה מ-1400 ms מאלטר.נט. - אה. לא, פשוט מהיום יש הגבלת מהירות על אתרים מחו"ל בחיבור ADSL. - אתה צוחק איתי, נכון? - לא. חבילת התקשורת היא של 256 Kbits, דהיינו 32 Kbytes. פשוט מהיום אינטרנט זהב מגבילה את החיבור לכמות הזו, ובזה עומדת בהתחייבות שלה לפי חבילת התקשורת. מדובר רק על אתרים בחו"ל, אין הגבלה על אתרים בארץ. השיחה הנ"ל התנהלה בסביבות ארבע בבוקר, אתמול. בערך מאז אני בקריז. עיכבתי את האי-מייל שלי כמה שעות, כדי לא להיות על טורים גבוהים מדי - לא עזר. בינתיים הוא מוכן ואני מעכב את שליחתו, אבל בסה"כ נראה לי שהפעם, באופן סופי, זה ביי-ביי אינטרנט זנב. יש כמה חברות בארץ שצריכות ללמוד שלא משחקים משחקים א-לה בזק, דהיינו שינוי תעריפים ותנאים לפי גחמה ובלי הודעה מראש - והאמת? לא תמיד גם עם הודעה מראש. מדיניות ה-Downgrade כבר יוצאת מכל החורים. אגב, למרות שזה לא ניתן להוכחה, כשהתחברתי, שאלתי מספר פעמים, גם לפני ההרשמות, גם בזמן הרישום וגם אחרי שהייתי כבר משתמש, אם מדברים איתי על 256 קילו*ביט* או 256 קילו*בייט*. כששאלתי, דהיינו בסביבות פברואר, קיבלתי *תמיד* את התשובה שמדברים איתי בקילו*בייט*. התגובה שקיבלתי לאחרונה על זה, מאישיות בכירה באינטרנט זנב, היא "אז מישהו עשה טעות". אגב, הטענה של אינטרנט זנב ש"אלה תנאי החוזה", היא טענה לא מקובלת, שלא לומר בלתי נכונה. לא *חתמתי* שום חוזה איתם, העיסקה נעשתה טלפונית, דהיינו מדבור בחוזה שבע"פ, ובחוזה שבע"פ נמסר לי, מפורשות, פעם אחר פעמם, תנאים מסויימים - השונים מהתנאים המוצעים היום ושאותם הם טוענים שהם "ממלאים". ככל הנוגע אלי - יישום המדיניות החדשה היא הפרת חוזה, באופן ברור ובוטה. אפיזודה חולפת.