אינטרנט מביא לשמד

מתבי6

New member
אינטרנט מביא לשמד

אמא שלי (שכבר הספקתם להכיר שדואגת לי מאוד) שואלת אותי, אתה עובד עם אינטרנט? אמרתי לה- ודאי. יש לך בבית? עניתי שלא למרות שיש. אבל בעבודה אני עם זה. היא אומרת- זה דבר מסוכן, זה מביא לשמד. אפילו אם זה רק בעבודה. הנה יש אחת חסידת גור (היא כנראה מתכוונת לשרי איינפלד) שעבדה עם אינטרנט ויום אחד לבשה מכנסיים (על פי לשונה) ויצאה לשמד.

זה מדוייק

אינטרנט גורם וגרם לאלפים לזנוח את הדת אם בגלוי או בסתר אי אפשר להתווכח עם עובדה מוכחת

מתבי6

New member
כנראה שהוא פותח ת`עיניים

לראות דברים ששנים הסתירו ולא דיברו עליהם בתירוץ זה או אחר

לחוד

New member
אולי נערוך סקר בין החברים?

מי מאיתנו הגלישה באינטרנט וההיחשפות לדעות אחרות הביאה אותו/ה במידה זו או אחרת לזניחת האמונה. תשובתי - במידה רבה. הספקות נקרו כבר קודם, אבל את המכה בפטיש עשה האינטרנט.

האינטרנט נתן לי תאומץ

להוציא את המחשבות החוצה ולהתבטא. אך לא חשף אותי לשום תוכן חדש!

אין ספק שידע - מבחינת הדת - מסוכן

זה היה כל השנים, זה לא משהו חדש, ולא רק ביהדות. בכלל, בעלי ידע נטו לשמור את הידע לעצמם ולא לשתפם אחרים. בעבר, הכוהנים (מכל הדתות) שמרו בסוד את התורה, הרופאים ובעלי המקצוע שמרו בקנאות (חלק עושים זאת עד היום) על המידע שהיה ברשותם. [מעניין לציין מה שהתפרסם, שבעידן גוגל אנשים באים לרופא שכבר לא יכול למכור להם "לוקשים"... הם יודעים בדיוק ממה הם עלוליםלסבול, מהם דרכי הטיפול המומלצות. פעמים רבות, אנשים מכוונים את הרופא...] זליגת המידע, להמון העם בפרט, "מסוכנת." הספר "הסוציולוגיה של הבערות" שחיברו שניים - החוזר בתשובה המפורסם הרב עדין שטיינזלץ והחוזר בשאלה המפורסם פרופ' עמוס פונקנשטיין - דן בכך בהרחבה. מעניין, שדווקא ביהדות, בשלב מסוים (בעיקר אחרי החורבן השני), התקבלה התפיסה שהידע צריך להיות נחלת הכלל, ושידע הוא דבר חשוב. (יש מחלוקת מפורסמת בין רבי יהושע לרבן גמליאל (?) האם להכניס גם לא ראוים לבית המדרש, ובאותו היום שסילקוהו את רבן גמליאל מנשיאות התווספו כך וכך וכך (הרבה) לומדים לבית המדרש. קרי, המאבק על שמירת הידע בקרב האליטה בלבד, איננו חדש). ברור אפוא, שהאינטרנט - אבי אבות של מקורות הידע - מסוכן מבחינה זו. ידע=כוח. ידע נותן מקורות לשיפוט נכון, להבנה. (מסיבה זו אסור לקרוא "ספרים חיצוניים". חשבו על כך שנייה, אם ברור שהתורה נכונה - ממה יש לפחד? אלא שזה לא ברור... כל טענה לוגית פשוטה, יכולה לערער אמונה בת אלפיים שנה... ורצף של טיעונים כאלה, מכמה דיסציפלינות, עלולים למוטט ולהמית אותה לחלוטין... כמו שקרה לנו...). גם נשים ערומות ואבריהן החשופים, סקס וכל זה, עלול להיות מסוכן. אך הרבה פחות מידע. (מיש מאמין יכול להסתפק באונן, ולשוב לבית המדרש כאילו לא קרה דבר...בתי המדרש מלאים בחברה שמידי פעם דופקים זונה, כדי לשכך את חמת ההורמנים). ידע עוקר את יסודות האמונה, ומזה הפחד.

גנדרן

New member
מה הקשר בין סקס לידע?

תשמע אתה מקשר בין שני דברים, שונים לחלוטין. האינטרנט הוא בהחלט מקור לידע, אבל לא היית רוצה לדור בבית שהמהנדס שלו במקום ללמוד... עשה קורס מקוון באינטרנט.... וגם לרופא שיניים בטח אתה בודק שלמד בצורה מסודרת ויש לו תעודות וכ"ו ואם יגיד לך שלמד רפואה באינטרנט... או מהאינטרנט, תגיד לו ביי ולהת' ברור שמקורות הידע מסכנים מצד אחד את האמונה, למי שלא למד בצורה רצינית.... או שהיה בעולם סגור... וחשוך... כמו שלך אבל תסביר לי מה הקשר לסקס .... אנשים חרדים תמיד עשו סקס, בין שיש להם אינטרנט, בין שאין זה רק עשה את העניין יותר "קל", מי שרצה ללכת לזונות תמיד מצא איך, תשאל את אביך הוא יספר לך, חמודי שלא גילת את אמריקה...

עץ שתול

New member
וואו../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gifשאפו לך../images/Emo13.gif

זה כל פעם להתפעל ולהתפעם מחדש על יכולת הכתיבה, על כושר הביטוי, לקחת את המחשבות שדחוסות במוחי בפורמט שעדיין לא קיים ולפשט אותם במילים כל כך פשוטות וחודרניות...ועל התוכן, בזה אני כבר באמת לא יכול להתחרות...

moshe010

New member
לי אישית האינטרנט לא הוסיף כלום

כל המקורות שבגללם כפרתי הן מקורות מאוצר הספרים היהודי שהם גמ' תנ"ך ספרי מוסר ועוד בהמשך גם הסתכלתי בספרי מחבת"ים למיניהם בנסיונם לתרץ קושיות וסתירות, מהם שאבתי עוד הוכחות לכפירה ובסוף קראתי גם טיפה ביקורת המקרא בספריה עירונית ורק אחרי שכבר היתי שלם בהחלטתי שאין אלהים התחלתי לגלוש באינטרנט בכלל ובנושאים אלו בפרט אבל אני מאמין שבוודאי האינטרנט הוא כלי רב עוצמה היכול להציב את האדם בפרופרציה הנכונה, בין החינוך והשטיפת מוח שקיבל לבין המציאות המורכבת והמדע

בדיוק השבת

אמא שלי אמרה לאשתי,שהיא שמעה שיש אפשרות להתחבר לאינטרנט מהאויר (היא לא יודעת שצריך מודם..) אז שנורא ניזהר עם המחשב! אותי האינטרנט חשף לידע שלא הגעתי אליו בלעדיו.הרבה שנים חקרתי את נושא האמונה בעזרת ספריות, רבנים, פרפסורים. היתה לי הנחת יסוד שהרבנים ודאי לא משקרים בכוונה, מקסימום טועים.וככה לא ממש התקדמתי לשום מקום,האמונה לא הסתדרה לי,אבל נדמה היה לי שיש ראיות לאמיתותה.בזכות האינטרנט גיליתי את האמת . דווקא החשיפה לתרבות חילונית ולסקס לא הזיזה אותי מהאמונה.היו כמה שנים שגלשתי לכל מקום וראיתי סרטים וכו' והאמונה עודנה תקועה בליבי.

מי יודע?

זה שאתה אומר שזה לא השפיע לך לכיוון האמונה, זה יפה. ועדיין מי לידינו יתקע שהעובדה שצפית בחומר הזה המצוי עד לעייפה על הרשת, לא "ריכך" אותך, ולא גרם לך, במידה כזו או אחרת, "להשתכנע" לכיוון החילוניות? אני לא חושב שסקס הוא משהו מרכזי, אבל ללא ספק זה קטליזטור לעבר "התחלנות". זה ברור. בעיניי לפחות.

לחוד

New member
אי אפשר לדעת

לעולם לא תהיה תשובה חד משמעית על שאלתך. מה גם שאף אחד לא ירצה להודות באמת בלתי נעימה שכזאת, אם אכן אלו הם פני הדברים.

האדם הוא מורכב

ולא יעזור, כל דבר, כל דבר, שקורה איתו - משפיע עליו. לכאן או לכאן או לכאן.

למעלה