אינטרנט סלולרי - האם אפשרי?

Ganpardes

New member
שבת שלום
אני עובר דירה וכשבדקתי אפשריות לחיבור אינטרנט מול חברות שונות, ספק + תשתית נאמר לי שבגלל מקום המגורים המיועד, האפשרות היחידה היא תשתית של עד 40Mb מבזק. חשוב לציין שזה עד ולא בהכרח אקבל 40Mb.
הבנתי שאוכל לרכוש נתב שאליו אפשר להכניס סים שאוכל לרכוש מאחת החברות הסלולריות עם חבילה מובנת כמובן, בדומה לחבילת הגלישה בנייד.
האם זה באמת אפשרי? ואם כן, האם כדאי? האם זה יכול לספק אינרנט יציב?

שבת שלום
אני עובר דירה וכשבדקתי אפשריות לחיבור אינטרנט מול חברות שונות, ספק + תשתית נאמר לי שבגלל מקום המגורים המיועד, האפשרות היחידה היא תשתית של עד 40Mb מבזק. חשוב לציין שזה עד ולא בהכרח אקבל 40Mb.
הבנתי שאוכל לרכוש נתב שאליו אפשר להכניס סים שאוכל לרכוש מאחת החברות הסלולריות עם חבילה מובנת כמובן, בדומה לחבילת הגלישה בנייד.
האם זה באמת אפשרי? ואם כן, האם כדאי? האם זה יכול לספק אינרנט יציב?
אפשר גם באמצעות הטלפון הסלולרי ... כבל USB למחשב.

em28

Well-known member
אם יש לך בדירה כיסוי סלולרי יציב ומהיר, עדיף דור 5, ואם הגלישה שלך היא בעיקר לאתרים טקסטואלים, ואם מדובר במכשירים בודדים - אז שווה לנסות גלישה סלולרית.
בשלב ראשון עם מכשיר סלולרי (שיודע להוציא גם רשת של 5GHZ) ואם הפתרון משביע רצון לעבור לראוטר סלולרי יעודי שיספק גם רשת קווית.
יתכן שתצטרך לבדוק מספר חברות עד שתגיע לחברה האופטימלית עבורך.
מהירות יציבה של 50MB ומעלה תאפשר לראות טלויזיה ללא הפרעה, אבל ככל שיש יותר מכשירים שצורכים וידאו נדרשת מהירות יותר ויותר גבוהה.

Ganpardes

New member
השימוש אצלנו הוא בעיקר לצפייה בנטפיקס.
השאלה האם שווה לרכוש מכשיר סלולרי נוסף כדי להוציא נקודה חמה? או פשוט נתב יעודי שאפשר להכניס לתוכו כרטיס סים?
(שימוש במכשירים האישיים שלנו יהיה פחות נח)

em28

Well-known member
השימוש אצלנו הוא בעיקר לצפייה בנטפיקס.
השאלה האם שווה לרכוש מכשיר סלולרי נוסף כדי להוציא נקודה חמה? או פשוט נתב יעודי שאפשר להכניס לתוכו כרטיס סים?
(שימוש במכשירים האישיים שלנו יהיה פחות נח)
לפני רכישת מכשירים יעודיים שווה לבדוק באמצעות המכשירים האישיים אם במיקום הספציפי שלך הפתרון הסלולרי בכלל רלוונטי.
בהמשך, ולאחר מציאת החברה שיכולה לספק כיסוי סלולרי מהיר, יציב ובעלת דיל טוב,
הפתרון הקבוע צריך להיות נתב בעל אפשרות לסים סלולרי (ועדיף שיתמוך בדור 5).

Permafrost

Well-known member
לפני רכישת מכשירים יעודיים שווה לבדוק באמצעות המכשירים האישיים אם במיקום הספציפי שלך הפתרון הסלולרי בכלל רלוונטי.
בהמשך, ולאחר מציאת החברה שיכולה לספק כיסוי סלולרי מהיר, יציב ובעלת דיל טוב,
הפתרון הקבוע צריך להיות נתב בעל אפשרות לסים סלולרי (ועדיף שיתמוך בדור 5).
לא הייתי מדגיש חשיבות 5G.
תעבורנה שנים מספר עד שהמדינה תכוסה ב- 5G באפן מניח-דעת, ובשים לב לכך שבצועי סוללת טלפון סלולארי נחלשים משמעותית תוך שלוש שנים - לבטח יוחלף הטלפון בינתיים ואז אולי יהיה כדאי לרכוש מכשיר תומך 5G (ובינתיים גם כל הטלפונים החכמים יוצעו בגרסת 5G ממילא).
אדם שיש לו כסוי טוב ב- 4G צריך להיות שמח בחלקו.
כסוי 5G מניח-דעת יותקן תחילה במרכזי עסקים, מסיבות מובנות, לא באזורי מגורים.

rafid1

Active member
מנהל
מעל נפח גלישה מסויים - פשוט לא "שווה". מעל 100-200G לחודש - אתה תפשוט רגל. סים זה פתרון זמני/נייד/גיבוי , לא קבוע.
גם המהירות דרך SIM להיה דו ספרתית להערכתי, למרות כל הסיפורים והתקנים... תבדוק גם את זה קודם דרך הסלולאר.

למעלה