אינטרסיה

arsar

New member
אינטרסיה

אינטרסיה זו יותר מודרנית מזו שעליה דיברנו. זו מורכבת מחלקי עץ לפי צבעיהם המקוריים.

yulevi

New member
שאלה?

באיזו שיטה מבצעים את הקווים המעוגלים,רוב עבודות האינטרסיה שראיתי ,היו יותר חלקים שנוסרו במסור נימה נצבעו והודבקו, המוכשרים בציור וצביעה נתנו לזה מימד עומק ,לעומת זאת כאן אני רואה השקעה בעיגול הקוים החדים,כיצד זה מבוצע

daliashenhav

New member
קוי מתאר

לאחר ניסור במסור נימה פשוט מעגלים את קוי המתאר על סרט ליטוש ,דבר שדורש מיומנות וסבלנות.

arsar

New member
אינטרסיה

עד לאחרונה היכרתי רק סוג אחד של אינטרסיה - השקעת חיתוכי פורניר בצבעים הנכונים במגרעות שתאמו בדיוק לצורתם. החיתוך נעשה בסכין חדה ולא במסור נימה כיוון שאנו מדברים על חיתוך פורניר שבמקרה הטוב בעובי 2 ממ. לגבי המגרעת שבלוח - חותכים את קו המתאר החיצוני בסכין. את המגרעת מבצעים בעזרת מפסלות מתאימות. בעזרת דבק וקליבות מדביקים את חתיכות הפורניר למקומם ומלטשים לאחר הייבוש. הפיניש הוא בעיקר לכות שונות. בתמונה המדוברת נפגשתי בשיטה חדשה, שלא ידעתי שגם לה קוראים אינטרסיה. תהליך העבודה: 1. ציור הדוגמה. תכנון הצבעים - שהם למעשה הצבעים הטבעיים של סוגי העץ בהם משתמשים. 2. מציאת חתיכות העצים לפי צבעם. 3. הקצעה לקבלת עובי אחיד. 4. העברת הדוגמה לחתיכות העץ. וניסור הדוגמה לפי הקוים. 5. התאמת החלקים האחד לשני והעגלת הפאות. 6. ליטוש, הדבקה ופיניש. אני מניח שיש עוד שיטות לעבודת "אינטרסיה" חדישה זו.

daliashenhav

New member
אינטרסיה

אריה , מה שאתה תארת עם הפורניר נקרא באנגלית marqueting באשר לאינטרסיה . בדרכ לוקחים כמה לוחות עץ בצבעים שונים מביאים אותם לאותו עובי ומדביקים אותם אחד לשני בפינות בעזרת סרטי הדבקה כפולים(כמו לשטיחים) מעבירים הדוגמה לעץ או מדביקים אותה ללוח העליון ומנסרים את כולם יחד . כעת ישלנו אפשרויות ליצור הדוגמה כמספר לוחות העץ בשיבוצים שנראים לנו .והיות ונוסרו יחד ,הרי שיתאימו אחד לשני.

zvika f

New member
מבחן התוצאה הסופית

מגוון האפשרויות רב בנושא זה. מצורפת דוגמא בנושא ובכל זאת איך נקרא לה? הדמות (שמש) יוצרה מפסת עץ בעובי אחיד ולאחר מכן כל רכיב בדמות "קבל" את העובי שלו ,ליצירת אשלית עומק.

yulevi

New member
ההדבקה

של כל השמש היא על משטח מסוים, או שהיא מודבקת רק בין החלקים

arsar

New member
איני מבין את השאלה לאשורה -

אם העבודה נוצרה מפיסת עץ אחת שעובדה לצורות ועוביים שונים - זה גילוף עץ פרופר.

zvika f

New member
segmentation

העבודה שהצגתי (שמש) נקראת segmentation . מצ"ב עבודה נוספת בנושא

arsar

New member
צביקה - יישר כוח!!

העבודות שלך משרות עלי שמחה ונחת. הדמיון והביצוע שלך מושכים את הלב. רק שתזכה להמשיך ולהתקדם באהבתך זו. תודה ששיתפת אותנו.

arsar

New member
הענין שלי אינו בהסברי המלים אלא בעשייה

אני מכיר את שני המונחים. שניהם משמשים באנגלית בערבוביה. שתי המלים בעבר תיארו את עבודת הפורניר. כיום אני מוצא שה"אינטרסיה" באה לתאר גם את סוג העבודה השני.

למעלה