אינטרסים אישיים כדרך התנהלות

אינטרסים אישיים כדרך התנהלות

האם אנו כאנשי מקצוע מזהים אצלנו התנהלות מאינטרסים פרטים? ומה הם לגבי כל אחד/ת מאתנו האינטרסים שמפעילים אותו? בבקשה לענות בכנות (רמז... אפשר לשנות שם) שבת שלום

../images/Emo24.gifשאלה מקסימה

כל שאלה שנוגעת למפגש המתקיים בתוכנו בין האינטגריטי המקצועי (הנקי - לכאורה) לבין היותנו יצורים אנושיים, עמוסי תכונות, חולשות, הטיות וכו') הוא מפגש מרתק לדעתי ובסופו של דבר גם הופך אותנו לאנשי מקצוע טובים ונכונים יותר - בזכותה של המודעות והטיפול העצמי. לכן, קודם כל - תודה על שאלה שיוצרת בי שוב מפגש כזה. אינטרסים אישיים ? - בוודאי שקיימים בי משפיעים ? כן. בחלקם - טוב שכך בחלקם האחר השאיפה היא - כמה שפחות. אינטרסים אישיים כדרך התנהלות ? - לא יודעת. תלוי אלו אינטרסים אישיים. יש לכולנו מיקבץ אינטרסים אישיים. בחלקם הם חשובים ומועילים בהיותם כלי שעוזר לנו לחבור למטרות האישיות של עצמנו, בחלקם הם חשובים מתוך כך שהם אלה שיוצרים את האיזון בין טובת המתאמן לטובתנו. בחלקם - הם מזיקים. לא נכונים. אני מאד מקווה שאלו - לא יהיו חלק מדרך ההתנהלות שלי אבל יודעת גם שהדרך היחידה היא מודעות לקיומם וטיפול בהם. בהתפתחות האישית-מקצועית שלי, בחתירה המתמדת להיות אשת מקצוע טובה יותר, אני עוסקת כל הזמן במודעות לנקודות החולשה שלי. לתפקידים אותם אני נוטה לקחת לצרכים האישיים שמפעילים אותי ובתוכם - שזורים גם אינטרסים אישיים. איזה למשל ? גיליתי בתחילת הדרך שיש לי צורך (אינטרס...) ליצור באנשים תלות בי. זה גרם לי להתנהל בצורה מסויימת באימונים עצמם. עבדתי ואני עובדת על זה כל הזמן - הקטנת הצורך ומתוך זה גם הקטנת האינטרס שמפעיל אותי בעקבותיו. להגיד שנפתרתי לגמרי - לא יכולה. אבל היום אני מודעת לכך ברוב המוחלט של המקרים ומסיגה (מלשון לסגת) את עצמי מיחסי אימון יוצרי תלות. אינטרס אישי נוסף - להצליח - כמגמה שיווקית. כלומר לא רק בשביל המתאמן אלא גם כדי לקבל מתאמנים נוספים באותו ארגון. הרגשתי איך אני עובדת עם מנהל מסויים ועיני נשואות גם לאחרים. אינטרס נוסף - לאמן אנשים מסויימים, בשלב מסויים בחייהם. למשל - נשים. למשל - נשים מוכות. למשל - נשים בחזרה למעגל העבודה. אבל זהו אינטרס אישי שלא בא לי לוותר עליו. זהו. הולכת להמשיך לחשוב על הסוגיה. היא נפלאה ובכלל לא פשוטה.
תודה חמודה ענת

דגנית65

New member
לא פשוט ואין אמת אחת.........

נתחיל בזה שאני כאדם מאמינה שכל החיים אנחנו למדים את עצמנו. מי שמפחד מהאמת לומד יותר לאט או במחיר יקר יותר. אציג את עצמי על קצה המזלג. שמי ויקטוריה, ואני עוברת הכשרה למאמנות במכון מראות ואסטרטגיה. מאז ההתוודעות לפורום אני מציצה וגומעת מההתחבטויות העולות כאן, ונהנית מההרכב האנושי, ומיכולת הנתינה הענקית שיש בפורום הזה. חוששת "להרעיף" את דעותי שמא אני במקום לא בשל דיו. למעט השאלה הזו. אני אדם קלאסי בכל מה שקשור בהתנהלות המונעת ע"י אינטרסים. כשהתחלתי לחקור את פשר הנטיה הזו גליתי שזו אחת הירושות שקיבלתי מאימי. אינטרסים: בהיות אדם מאד כן שלא מפחדת להתמודד עם האמת - בעיקר שלי - גם כשהיא לגמרי לא פשוטה, אפצח ואומר היום אני ביותר מ-50% פחות אינטרסנטית. המניעים שלי קיבלו כיוון אחר. הנתינה אינה תלויה יותר בתמורה, אלא נתינה כנתינה. יש לי שליטה גדולה יותר בחולשות שלי ודווקא ממקום של לקבל אותן באהבה בחיוך ובסלחנות, ואז קל יותר להרפות מהחולשות. פתחתי את עצמי לנתינה טהורה, הנתינה מעצימה אותי. ברמה של אינטרסים אישיים: אם לדוגמה יגיע לטיפול מתאמן שעוסק בתחום הגינון אני מיד אחשוב על ברטר ובכך אקבל עבודה טובה יותר, אבל לא ממקום של ניצול. איך שלא נסתכל על זה, זה ממקום של אינטרס. אני חייבת לומר שם אינטרסנטיות במינון ובכתובת הנכונה אין בה כל רע. לדעתי בדיוק כמו קינאה או כעס המשויכים לרגשות שליליים אך במינון ראוי הם דווא גלגלי הנעה חיוביים לאישיותינו. מקווה שלא נסחפתי שבוע נפלא ויקטוריה.

נאה שואל נאה מיישם

אז.. השאלה התעוררה אצלי, בעקבות שאלה שנשאלתי לא פעם ואיך הגעת לאימון למציאת זוגיות? אני נשואה מגיל 20 עם אותו בעל... והוא לא החבר הראשון שלי אבל החבר הרציני הראשון. השבוע החלטתי להתעמק יותר בסוגיה מאשר לפלוט קלישאות. הוצפתי בהמון מחשבות וכיוונים. אז זיהתי שהאינטרס שלי הראשוני הוא לחוות את אהבה, הכייף בהתאהבות דרך המאומנים שלי. האינטרס השני שעלה הוא מימוש הנתינה לא כקלישאה, ממקום שאני נותנת מהאישיות שלי אני מקבלת המון הערכה למקצועיות ולאישיות. היו לי המון התלבטויות על ההתנהלות מה נכון, מקצועי. לקח לי זמן ומחיר יקר לעצמי שניסתי להתנהל בלי להיות אוטנתית לעצמי. לבכות עם מאומנת שהחבר נטש אותה, ולשמוח אמיתי בהתאהבות שמאומן חווה. ומכאן שהאינטרס השני הוא לעצמי פרגון והערכה. האינטרס השלישי אני קוראת לו השתלמות מקצועית בלגטימציה. אני יוצאת לפחות פעם בשבוע למקומות בילוי של פו"פ כדי לחוש ולהבין את מקומות וההתנהלות. אני יוצאת עם חבר וזה סוג בילוי שכייף לי אתו ומחזיר אותי אישית אחורה. שבוע נפלא ממליצה לכל אחד לחשב על הנושא ולמי שמתאים לשתף.

tlingit

New member
ברוכה הבאה דגנית65 ../images/Emo140.gif

יופי שאת מצטרפת לפורום שלנו
מרתק לראות עוד ועוד נקודות מבט ומחשבות נוספות
אני מזמינה אותך לקרא בדפי הפורום הקודמים, להכיר קצת את הכותבים ואת נושאי הדיונים, ולעיין בכללי הפורום, במאמרים
ובקישורים
שלנו באיחולים לדיונים מרתקים ופורים

למעלה