איני יודעת אם זה המקום הנכון

איני יודעת אם זה המקום הנכון

זקוקה לכלים על מנת לצאת מזוגיות בת עשרות שנים שכבר שנים גוועה ואין סיכוי לרוממה כל ניסיונותי לעשות מהלכים מקרבים לא הועילו לכן מוצאת את עצמי לא מעט מהרהרת בפרוק אם לא כאן המקום לקבל מעט עצות ורעיונות היכן כן אוכל? תודה כלנית

שזמ

New member
סיפור אישי

אבל קודם בדיחה: איש אחד בא עם גור הבולדוג שלו לוטרינר אמר לו הוטרינר שצריך לקצוץ לכלב את הזנב בתחילה היה לאיש קשה לקבל את זה, אבל כשהשלים עם רוע הגזירה הוא ביקש "כואב לי הלב על הכלב- אז בוא נעשה את זה לאט וכל יום נחתוך חתיכה קטנה..." אחת האנשים שאני חייב לה תודה היא הבוסית האחרונה שפיטרה אותי. היא קראה לי, נתנה לי ביד את מכתב הפיטורין, השיק ואמרה לי לאסוף את חפצי האישיים ולעזוב עכשיו, ברגע זה באותו זמן זה נראה היה לי אכזרי ולא מתחשב. בדיעבד- זה היה הכי נכון שבעולם לא לסחוב, לא להסתובב ברגע שהפור נפל- לחתוך קצר וחד

הפור נפל מזמן

אך הידיעה מה צפוי...מלחמת העולם שעומדת להתרחש מרתיעה. נכון שבתוכי גם מתנהלת לה מלחמה אך יש מעט יתרונות לכך שעדין לא נפלה הכרעה טוטאלית. ומתוך מידע של סובבים-קר,קר שם בחוץ ואגב...אני ממש מרגישה כמו אותו כלב מסכן שקוצצים לו יום יום חלק מזנבו.

ביום שתפנימי בתוכך

שהחיים הם כאן ועכשיו ואת לא נמצאת בבקרוב או בפרסומות תקומי ותעשי מעשה! יותר קר בתוך מערכת יחסים של שנינו ביחד, אבל למעשה כל אחד מאתנו לחוד. לכל אחד מאתנו זכות לאהוב ולהיות נאהב , איננו הרכוש של אף אחד וההחלטה ליד מי ואיך לחיות נתונה רק בידינו. אם הגעת לנקדת אל חזור, נקודה שידוע לך בברור שאין עבור מי להתאמץ ואין בשביל מה, שהמערכת הפכה לבר מינן שאפילו אם תעשי לה החייאה היא לא תנשום , תפרדי ויפה שעה אחת קודם. מערכת זוגית היא לא מערכת של הקרבת קורבנות. לא עבור שלוותם של הילדים, בריאותם של ההורים, או מה יגידו השכנים מערכת זוגיות משולה בעיני לסוג של ריקוד מתמשך , של בן זוג מושיט יד, תומך, אוהב, מתחשב, מסייע, מפרגן של צעד ליד צעד של עשיית דברים משותפים ,של שמחה ובניית קשר מחודש מדי יום. נסי להזכר בתחילת הקשר ביניכם, מה גרם לכם לרצות להיות האחד ליד השניה, מה הדינמיקה שהניעה אתכם ליצירת הזוגיות שהוליכה לנישואים? האם כל זה קיים היום? לאן נעלמו האהבה התשוקה המשיכה ההבנה? אין זו בושה להודות שנגמר , ואין בזה הודאה בכשלון . ישנם קשרים שמיצו עצמם וישנם רגעים שצריך להשלים עם זה. כן,יש מחיר מסויים שצריך לשלם כחלק מפדיון החופש, אצל האחת זו מלחמת עולם או רעידת אדמה עם הפרטנר שמחפש לערוך את סדרת החינוך האחרונה ,ונלחם על כל שעל ועל כל כבל מאריך , אצל השניה זה ויתור על רמת חיים וכניסה לעולם של חובות אשראי מוגבל וחלוקה עד רמת החברים ......אין מלחמות שמחות ועל הדם רוקדים לעיתים עורכי הדין . הידיעה שהתהליך יסתיים בסופו של ענין והתקווה שאת עשויה למצוא אושר כי מגיע לך בזכות ולא בחסד היא הדרייב שעשוי להניע אותך , אבל קודם את צריכה כאמור להפנים!

יודעת היטב שהחיים הם כאן ועכשיו

וצריכים לחיות אותם ולמצותם עד תום...אין איש יודע מה ילד יום ומה שהפסדתי היום לא יהיה לי מחר אך יש גם מחשבה על המחר והידיעה שהבסיס הכלכלי הוא כאן היום אני חיה עם איש שהיום מתנהל כלפי כל העולם באנטי ובמלחמתיות לכן חוששת מהרגע בו אשלוף את שהייתי רוצה. מאחר ועברתי לא מעט בחיי יש בי חשש כבד האם אוכל לעמוד באותה מלחמה שיודעת אני שבגלל חשש זה אני מפסידה אולי משהו אחר וטוב יותר. תודה על העידוד...יש בו המון חומר למחשבה,לוקחת הכל ועובדת על עצמי עם עצמי בתקוה שאגיע להחלטה נכונה ונבונה.

rafagav

New member
חישבי שוב...

מבפנים החוץ נראה ממש זוהר, מבהיק ומסנוור. כשתסתכלי מהצד תגלי את היופי הרב שהיה בפנים. אז תצטערי - לפני כן חישבי, כיצד בכ"ד ניתן להפיח רוח חדשה במערכת.

לא מפסיקה לחשוב

לצערי הרב כבר אין לי הרבה מה להסתכל בפנים...הכל רקוב ולא נעים מעט מאד שיחות שלא לדבר על שיחות חבריות קרובות ומקרבות כבר שנים רבות לא קימות לצערי הכל מת וממש לא ניתן להפיח בו רוח חיים,נסיתי הכל אך לא הצלחתי.

עוד קצת פרטים

שלום כלנית אני גרושה מזה 4 שנים ואני לגמרי מבינה את הקושי שלך, למרות שהסיטואציה אצלי היתה שונה. על מנת שאוכל להתייחס לפנייה שלך אשאל אותך כמה שאלות: כמה זמן את כבר רוצה לומר שלום ולצאת מהמערכת הזוגית שלך? כמה זמן את בודדה במערכת הזאת? האם יש לך ילדים? בני כמה הם? האם בעלך מודע לקשיים? האם הזכרת מתישהו את המילה גירושין לבעלך? האם הייתם על סף גירושין ? מי האנשים שתומכים בך בתקופה זאת? האם יש עוד מצבים ותחומים בחיים שבהם לא טוב לך אבל את בכל זאת נשארת שם או עושה משהו שממש לא בא לך לעשות? מחכה לתשובותייך ואז אענה בהרחבה יום מקסים כרמית ורסנוב מאמנת להשגיות אישית וזוגית

אוסיף פרטים

הרבה מאד שנים אני רוצה לצאת,כבר היה שלב שכמעט והתחלתי בהליכים אך עברנו טראומה קשה בגללה החלטתי בכל זאת להשאר בבית. אין לנו כבר ילדים בבית ועוד אוסיף שגם כלתי שאני מאד קשורה אליה אינה מבינה מה אני עושה בתוך המערכת הזו אך היא יודעת היטב שגם הם יפגעו במידה ואני אעזוב. בעלי אינו מודע לבעיות ולתחושות שלי,הוא לדעתי חי בבועה שלו עם בעיות בריאות לא פשוטות שגם אליהן הוא לא מתיחס ברצינות...הוא בא מבית קר ולדעתי רגש לא קים אצלו כלל והמעט שאולי היה פעם נמוג לחלוטין.אני זקוקה היום לחום ויש בי המון לתת למיד מי שלא יודע ורוצה לקבל. אני מוקפת במשפחה חמה ואוהבת ובנוסף הרבה חברות בינהן כאלה שממש כאחיות לי. כרמית השתדלתי לענות על השאלות מחכה להתיחסותך. המשך יום נפלא כלנית שהחיוך מעט נמוג ומקוה שישוב ביום מן הימים.

מהלכים מקרבים

הי כלנית קראתי את הודעתך אתמול ולקחתי לעצמי פסק זמן על מנת לענות לך ממקום נקי אחרי שקראתי את התשובות של שז"מ ושוקולד ששניהם היו בתחושתי עם המון אנרגיות לפרק ולאפשר לך התחלה חדשה. לפרק זאת אופציה נכונה כאשר את יודעת שעשית את המכסימום עם עצמך והדגש הוא על עצמך לשימור הזוגיות ושדרוגה. הנקודה היחידה שהתייחסת בהודעתך לנושא הייתה: "כל ניסיונותיי לעשות מהלכים מקרבים לא הועילו" האם את מוכנה להתייחס לנקודה הנ"ל ולהרחיב קצת יותר? יום נפלא לך ולכולם

מהלכים מקרבים

מאד ניסיתי לקרב את בעלי אלי ולשתף אותו כמה שיותר בכל תחומי חיי אך במשך השנים שמתי לב שכל דבר שאני משתפת בכייף ובטוב חוזר אלי כבומרנג בויכוח או מריבה כך לימד אותי להתרחק ולהפסיק לשתף.... היום אני די חיה את חיי מרוחקת פתוחה אל מי שבאמת קרוב אלי ואת בעלי משתפת רק בעינינים שוטפים והכרחיים וגם לא הכל היות וכל דבר יוצר אצלו ויכוח...האיש כפי שציינתי קודם הפך להיות איש מדון ומריר....צר לי שתאורים כאלה צריכה להשתמש אך זו המציאות,הוא רב לא רק איתי אלא גם עם הסובבים אותו במשפחה, בעבודה ובשכנות. לצערי כי רב גם חברים אין לו בתוך תוכי אני מאד מרחמת עליו אך עם זה קשה לבנות עתיד שלא הופך להיות קל יותר. תודה להתיחסותך המשך יום נעים לך וסוף שבוע נפלא

למעלה