איני יודעת אם זה המקום..

איני יודעת אם זה המקום..

אבל אני צריכה מאוד עזרה: אני צריכה לדעת האם מישהו מכיר את מעון צופיה לנערות במצבי משבר? אשמח לשמוע כל פרט ואינפורמציה שיש לכם על המקום. זה מאוד חשוב ודחוף. תודה רבה

גן חיות

New member
יודעת בערך

לפני הרבה שנים עבדתי במעון מסילה לערות במצבי משבר. חלק הועברו משם לצופיה. אני יודעת שזה שייך לרשות חסות הנוער(או היה בזמנו). נדמה לי שזה מוסד סגור או חצי-סגור - זאת אומרת לא יכולים לבוא וללכת מתי שרוצים, יש כללי ברזל, חוקים נוקשים, ביקורים רק בתיאום. חלק מהבנות מגיעות לשם בגלל בעיות של זנות,סמים , עבריינות, פשיעה של ממש. אם הדוגמה של מסילה תקיפה גם פה, יש צוות חינוכי וטיפולי גדול, מסור ומיומן. אם אוכל לעזור בעוד פרטים - פני אלי כאן או במסר אישי

לב אם

New member
ברוכה הבאה כמעיין

שמעתי רבות על צופיה, אם כי לא בשנים האחרונות - מצד אחד מוסד קשוח וסגור עם משמעת חזקה, אך מצד שני הציל נפשות רבות. אפשר ללמוד יותר פרטים באתר של המעון ומצאתי לך גם כמה כתבות

גן חיות

New member
צפיתי בכתבה.

הרבה השתנה במסילה מאז שעבדתי שם.חיצונית שיפצו והרבה יותר מסודר ויפה. הצוות כנראה התחלף לגמרי. בזמני לא היה חדר פסק זמן. לא יודעת לגבי נעילה בחדר - נדמה לי שכן. אבל אז, הרוב המכריע של הבנות הגיעו עם עבר פלילי - והיתה תקופת אבחון ואז החלטה מה עושים הלאה. אני זוכרת לפחות ילדה אחת שאני לימדתי בתקופת האבחון שלה(הייתי שם רק כמה חודשים כממלאת מקום) שחזרה הביתה. היו כאלה שנשארו במסילה או הועברו למסגרות שונות.

צופיה -

מתבגרת. למען האמת אני יודעת יותר זה לנערות עבריניות או שזה פשוט הרוב שם והם נחשבות עבריניות כתוצאה ממשבר אם ראית עובדה אתמול עם אילנה דיין היה כתבה על מוסד מסילה זה אותו הדבר. הייתי שם זמן מועט הייתי בבידוד לא הכרתי ולא ראיתי אפחד. נכנסתי מסטולה יצאתי מסטולה.

לב אם

New member
תודה לך על העזרה

המוסד עצמו קם כדי לעזור לנערות שנקלעו למצוקה , וגם אם נקלעו לעבריינות כתוצאה מהמצוקה זה עדיין לא הופך אותן לעברייניות, אל תחששי מכך שהמוסד לא הביא אותך לפריחה וצמיחה - עם כל מה שעברת, מה שחשוב היה לתת לך מקום לנוח ולהתאושש, על מנת שעכשיו תוכלי להתחיל לפתוח לך חיים חדשים ולעוף. מקווה שראית מה שכתבתי לך למטה (לצערי השרשור כבר לא קופץ)

לב אם

New member
אני בטוחה שהם מנסים לשרש

כל מקרה כזה, בתחילת הקמת של מוסדות לילדים במצוקה, המוסדות האלו היוו אבן שואבת לכל מיני סוטים ואנשים בעלי רגשי נחיתות שביקשו להתעלות על חשבון הילדים החלשים והפגיעים לאחר מה שעבר עליהם (מבחינה סיפורית זה מתואר באוליבר טויסט ועוד רבות בספרות). משהתגלו הדברים, מקפידים היום רשויות הרווחה לבחור בקפידה את העובדים במקום מקרב אנשים בעלי תחושת שליחות ונפש רחומה ואוהבת , זאת בנוסף למקצועיות הגבוהה הנדרשת. בנוסף לכך, קבוצה של ילדים שעברו כל מה שעברו ילדים אלו, לעתים קרובות פתחו לעצמם הרגלים עברייניים שונים, ולכן היתה בעבר אלימות גדולה מאד בין הילדים עצמם. לכן, ניתנת תשומת לב גדולה היום לעבודה על נושאים אלו ולשיפורם. יחד עם זה, ברור כי הצוות החינוכי לעתים אינו יכול לראות דברים שמתרחשים הרחק מעיניו. כל כן, הכלי העיקרי על מנת להתמודד בתופעות אלו, אם הן מתרחשות, הוא ליידע את היועצים, המחנכים והמורים. כמו בכל מקום שבו מתרחשת פגיעה, חשוב לשרש אותה בעודה באיבה באמצעות מבוגר אמין ואחראי שיכול לסייע. אולי תוכלי לספר מדוע את שואלת ונוכל לעזור לך יותר.

תודה רבה לכולכן

אני שואלת כוון שמישהי מאוד קרובה לי תיאלץ להכנס לשם ואני מאוד חרדה לשלומה. הדברים שאתם מספרים מאששים את הדאגה. תודה על העזרה. התקשיתי להאמין שאכן קיימים מקומות כאלה בימינו ובמדינתנו המתיימרת להיות מדינה מודרנית ומדינת רווחה, אבל זה כבר לפורום אחר. בכל מקרה תודה רבה לכן.

לב אם

New member
הדברים שחשוב לזכור

כאשר מישהי נכנסת למוסד כזה, גם אם אין משקעים קודמים וגם אם זה בא מרצונה והסכמתה המלאה ואפילו כשמדובר בפנימיה יוקרתית ואיכותית ולא במוסד סגור, יש תחושה טבעית של נטישה ושל ריחוק וניתוק מהעולם, מהחברים מהמשפחה. תחושה שאתה תלוי במנהל ובמדריך ובנערים המנהיגים (גם אם זו מנהיגות שלילית), מה שאת יכולה לעשות וחשוב שתעשי, זה לשמור אתה כל הזמן על קשר - בכל דרך שמותרת לפי חוקי המקום: מכתבים, אימיילים, ביקורים בלי סוף. ובכל ביקור להביא מתנות של תשומת לב - החל מאוכל שבושל בבית, בגד, תמונה, פרח. והכי חשוב לתת לה להרגיש שהיא לא לבד. לא חשוב מה קורה, ולא חשוב מתי, את שם בשבילה. חשוב שגם הצוות ידע שלילדה הזו יש מי שאכפת לו ממנה, יש מישהו שצריך לדווח לו, יש מישהו שאפשר להתייעץ אתו ושרוצה להתייעץ אתם - לא תאמיני כמה זה חשוב, וכמה לפעמים הדבר הקטן הזה עושה את ההבדל בין כדור שלג של ענישה ומרידה, לבין שיחה טובה שבעקבותיה ניתנת הזדמנות לפתיחת דף חדש. מקווה שהקרובה לך תצליח בעזרתך, לקבל מהמקום הזה רק את הטוב שבו, ותצליח להמנע מהרע. תני לה כוח

למען האמת...

שלום מעיין :] ובוקר טוב. זה תוי בעיניי המתבונן מכל המקום המתבון לא יכול להיות בידיוק אובייקטיבי. חברות ששהו שם יותר זמן ממני והיו שם לפני וחזרו אחרי. אומרות שזה התעללות א' מצד הבנות כמו בכל מקום בתי ספר רגילים פנימיות כלא וכל דבר אחר שנמצאים בו אנשים לפרק זמן. יש את החזקים והחלשים. לעיתים יש סיכסוכים והרי במקומות כאלה אנשים נהים תוקפנים ולמדו תוקפות עקב מה שעברו. לא צריך למצוא את המנהיגה ולהתחבב עליה אבל לכן יש את המשמעת והחוקים והסדר. והצוות המטפל. מבחינת הצוות כלפי הנערות יש חדרי בידוד שאת שם לבד להרגע. תלי איך אתה רואה את הניתוק הזה שאת לא רואה אור יום יכולה לעשות כרצונך וכו' לעומת השהייה הרגילה עם שאר הבנות וכל הפריבלגיות שנותרו לך שם. אז בנות שהיו שם. ואני מדברת לא רק על צופיה אלה כל בסגנון הזה. אומרים שזה הדבר הכי נורא שעברו קשירותה רגעות זריקות תרופות שימשו בכוח פיזי אם צריך כדי להרגיע ובעצם א רוצה מי שיקשיב יבין יחבק אבל לעיתים לא יודעים איך לפגש ונוצרים מצבים שאי אפשר להתנהג אחרת מלבד אגרסיביות האמת אני לא מאמינה שאני אומרת ככה ומבינה את כל שעברתי שם ובכלל אבל שאת בחוץ את מבינה למה זה היה צריך להיות ככה ולא אחרת...

לב אם

New member
כאשר נערה מגיעה לסיכון עצמי

או שמדובר בסיכון של חברותיה, אזי יתכן שמתבקש שימוש בכח גופני ואולי אפילו קשירה כדי למנוע התקף אלים במיוחד. אבל ככלל, הפעולות האלו שאת מספרת עליהן נראות לי כמשהו שאינו ראוי למאה הזאת בכלל, ועוד יותר לנערות שעברו התעללות וסבל כל חייהן. לכל בר דעת ברור כי הוצאתן מהרחוב או מבית מתעלל והבאתן למקום מתעלל לא פחות, אינה בגדר הצלה. רק התמיכה והחיבוק ביחד עם מערכת חוקים מאד ברורה יכולה להציג בפני הנערות אלטרנטיבה לחיים שונים וטובים יותר. כואב כל כך שאת מספרת דברים אחרים וקשים על מה שעברת שם. אני מקווה שהיום יש לך מי שתומך בך, על מנת להתחיל לצאת מהמצב הקשה ולמצוא לעצמך דרך חדשה.

צופיה -

מתבגרת. למען האמת אני יודעת יותר זה לנערות עבריניות או שזה פשוט הרוב שם והם נחשבות עבריניות כתוצאה ממשבר אם ראית עובדה אתמול עם אילנה דיין היה כתבה על מוסד מסילה זה אותו הדבר. הייתי שם זמן מועט הייתי בבידוד לא הכרתי ולא ראיתי אפחד. נכנסתי מסטולה יצאתי מסטולה.

למעלה