איני יודעת אם יש לי סכרת

ira87

New member
איני יודעת אם יש לי סכרת

מדי פעם, לפעמים כמה פעמים בחודש אינ חוטפת התקף שבו רועדות לי הידיים והברכיים ורק סוכר גולמי עם מים עוזרים לי. בדיקות הדם אינן מראות שיש בעיה עם הסוכר. אמא שלי סובלת מסוכר וכרגע הורידו לה את הכדורים אך זה משתנה מפעם לפעם.
אני יודעת אם הגעתי לפורום הנכון, אם לא, עמכם הסליחה.

אני בת 26 וזה נמשך כבר כשנתיים ומאז מגלגלים אותי מרופא לרופא. הייתי אצל אנדקרינולוג שדי נפנף אותי. כרגע ברירת המחדל שלי להסתובב עם שקיות סוכר בתיק למקרה שאחטוף עוד התקף כזה באמצע יום עבודה (וזה אכן מה שקרה לי אתמול), אחרי התקפים כאלה אני מרגישה מותשת וחלשה.

אודה לכם במידה ותוכלו להאיר את עיניי ולתת לי המלצה לאנדקרינולוג טוב ורצוי קצת יותר אמפטי מהקודם שבו נתקלתי.
(אני מבוטחת במכבי, אבל אני מוכנה לשלם גם דרך רפואה פרטית במידת הצורך).

תודה וסליחה אם זהו אינו הפורום הנכון

לפי התאור שלך, כנראה את חווית היפו, סוכר נמוך

לאמא שלך יש גלוקומטר, מד סוכר. את חייבת להתחיל לבדוק סוכר, מידי פעם, אחרי צום של לילה.
והכי חשוב לבדוק זה אחרי שאת "בהיפו". אחרי מספר מדידות, אם יתברר שזה היפו, להגיע לאנדוקרינולוג אחר.
כמובן שאת כל המדידות את צריכה לרשום, כולל : תאריך ושעה, ומה אכלת באותו היום שלפני ההיפו.

האם יש מצב שאת בתת משקל? כלומר BMI נמוך מ-18?

לגבי המלצה לאנדוקרינולוג, אני מבין שאת מהצפון, אז כדאי לך אנדוקרינולוג מהצפון, שם אינני מכיר מזמן.
ב ה צ ל ח ה .

כמו שאמרו לך- מעקב סוכר ביתי

אם יש לאמא שחך גלוקומטר אז בעזרתו, אם אין לה בתור חולת סכרת היא זכאית למרשם וכדאי מאוד שיהיה. תבצעי כמה בדיקות לאורך תקופה, במיוחד סביב ההתקפים.

אני מכירה אנדוקרינולוג אחד שמקבל במכבי בחדרה או נתניה נראה לי, שמו דר יואל טולדנו ואני מכירה אותו כי הוא מטפל בי במהלך ההריון (הוא גם האנדוקרינולוג של מחלקת אם ועובר בבלינסון)- רופא מאוד סימפטי!! אם הוא היה עובד עם הכללית הייתי עוברת אליו מזמן....

תומרונתם

New member
מנהל
האם שמת לב מה אכלת לפני ההתקפים האלו?

האם הם קורים בדרך כלל אחרי ארוחה גדולה מהרגיל? עמוסה יותר בפחמימות?
או לחילופין - האם הם קורים בימים בהם את לא אוכלת מסודר, הפסקות ארוכות בין ארוחות?

וגם מצטרפת לשאלה של הנרי - האם את בעלת משקל תקין או תת/עודף?

ira87

New member
תודה רבה לכולם על המענה

אני חושבת שאני במשקל תקין. שוקל כ-54 קילו על 1.64.
זה לא קורה אחרי ארוחות גדולות, אל אכאשר אני אוכלת לא בצורה מסודרת ועם הפסקות ארוכות בין ארוחה לארוחה (שזה לצערי מה שקורה לרוב במרבית השבוע כשאני בעבודה).

תודה שוב ומועדים לשמחה

למעלה