אינלציה /ביגוד

הילית111

New member
אינלציה /ביגוד

ערב טוב לכולם הקטנציק ( 8.5 חודשים )שלי משתעל נורא וגם בלילה היה לו חום. היום אצל הרופא הוא אמר לי רק לעשות לו אינלציה עם שילוב של החומרים ונטולין מים ( מיוחדים ) וחומר בשם בודיקוט (שאגב בכללית צריך אישור מיוחד בשבילו. כל פעם המצאות חדשות ....) הוא לא נתן לי סירופ שיעול. לפני חודשיים בערך גם הנסיך שלי השתעל מאוד ואז הוא נתן לי סירופ בשם אזניל . הפעם הוא אמר שלא צריך . הייתי יותר רגועה אם כן היה נותן משהו לשיעול כי בינתיים האינלציה לא מי יודע מה עוזרת אבל רק פעם אחת עשיתי לו היום. יש לי מכשיר אינלציה אבל הממי שלי כל הזמן מזיז לי את היד עם המסכה של האינלציה ומתנגד המסכה לא מוצמדת לו לפנים (כך אמרה לי האחות. וגם ממש לא ניראה לי שהוא היה נותן לי לשים לו את המסכה על הפנים יש גומי ואפשר לעשות את זה) אלא קרובה מאוד כדי שישאף האדים שאלתי האם אפשר לעשות את האינלציה כשהוא ישן ? כלומר לקרב את המסכה עם פתח יציאת האדים האלו לפנים שלו כשהוא ישן ? האם זה יעיר אותו ? האם זה מותר ? כי הוא מתנגד ולא ברור לי למה ....שאפתי גם אני את האדים וזה בכלל לא נורא.. כל הזמן דוחף לי את היד עם המסכה... בנוסף בני שוקל 10.8 קג מבחינת אקמולי זה 6 מ"ל זה מזרק מלא זה הגיוני ? נראה לי יותר מדי? בינתים אני לא נתתי לו אקמולי אלא טיפטיפות להורדת חום שזה 3 טיפות לכל ק"ג יותר נוח מאקמולי. לגבי נרות אקמולי רשום על האריזה עד גיל 3 לתת לפי מה שהרופא אומר.הרופא אמר לי למשקל שלו צריך נר שלם אבל ראיתי על האריזה שלגיל 3-4 נותנים נר אז זה הגיוני שגם לגיל 8 חודשים נר שלם ? בנוסף ששמים את הנר איך מוודאים שזה נכנס כי כשניסיתי בעבר לתת לו זה כל הזמן יצא כאילו הוא דחה את זה. מה עושים כדי שהישבנון שלו לא יוציא את זה החוצה ? בלי קשר מה אתן מלבישות את הקטנים בעונה זו של השנה? מלבישות כבר ארוך? אני שמה ארוך בצהרים נהיה חום . אז בינתיים בגן שמתי לו גם קצר גם ארוך שיהיה להחלפה כי המזג אויר ממש משתגע. הוא כבר זוחל אז אני שמה גם גרביים דקות תודה מראש וערב מקסים לכולם

aviah

New member
אינהלציה

אנחנו עשינו לו את זה שנינו יחד. הוא התחיל להשלים עם המסיכה רק אולי בגיל שנה וחצי או אפילו יותר. אין מה לעשות, זה לא כיף ואולי אפילו קצת מבהיל, אבל אי אפשר לעשות תוך כדי שינה. לגבי הנר, צריך לדחוף אותו לפי הטבעת עד שהוא נעלם בפנים, והשריר סוגר את הפתח חזרה. קצת תירגול :)

הילית111

New member
היי

תודה ניראה לי גם אנו נעשה ביחד אחד יחזיק את הפיצי והשני יקרב לו את המסכה לפנים

hag70

New member
לא רופא, אבל עם קצת נסיון של ונטולין

ובודיקורט. שני החומרים האלה מיועדים לחולי אסטמה. ונטולין מרחיב את דרכי הנשימה ומאפשר מעבר אויר טוב יותר ובודיקורט זה סטרואיד. אם התינוק לא הוכרז כאסטמתי, אז לא ברור לי למה מתחילים עם זה בכלל. האם מה שיש לו אובחן כקוצר נשימה? אם לא אז לא הייתי מתחיל עם הדברים האלה בכלל. סטרואידים זה קקה גדול ולוקחים אותם רק עם הילד באמת אסטמתי (וקחי בחשבון שמי שלוקח סטרואידים הופך להיות עצבני וקשה לו להרדם). אנחנו התחלנו בכלל עם סירופ ונטולין ורק אחרי כמה התקפים זכינו לקבל את התואר המפוקפק "הילדה אסטמתית" ואז אפשר לעבור למשאפים (ואינהלציה זה סוג של משאף). אם הוא משתעל אפשר לעשות לו אינהלציה של אויר לח, (כדי לעזור עם החמצן) או כל פתרון אחר שיכול לעזור למי שמשתעל. שוב - אני לא רופא, אבל זה משהו שהייתי מברר שוב לפני שהייתי נכנס לסאגה המוזרה הזו. לגבי אקמולי: המינון הוא 15מ"ג לכל ק"ג. כלומר אצלכם צריך 165 מ"ג. הריכוז של האקמולי סירופ הוא 125מ"ג לכל 5 מ"ל. מכאן יוצא שצריך לתת לו 6.5 מ"ל. עד כאן פינת הרוקחות
. תהיו בריאים.

הילית111

New member
היי

תודה הוא לא אסמתי אבל הוא מאוד התשעל וממש ציפצף לכן הוא רשם בודיקוט היחס הוא 0.5 מל ונטולין 1 מים 1 בודיקוט במקום הבודיקוט אפשר מים. אני אדבר היום עם הרופא שוב כי זה לא מייודע מה עוזר הוא משתעל . הוא ממש לא סובל מקוצר נשימה היום אחהצ אני אלך אליו שוב תודה ואגב בודיקוט זה סטרואידים אבל זה בשאיפה לא בפה ומינון נורא נמוך יכול להיות שזה עדיין עושה תופעות של סטרואידים. לפי מה קובעים שילד אסמתי? עד כה מהלידה לא היה כלום רק לפני חודש בערך גם השתעל נתנו סירופ שהוא רשם אזמיל או אזניל לא זוכרת ועבר. היום לא נתן סירופ לדעתי גם בלי סירופ ואינלציה זה יעבור. אני אולי יעשה לו האינלציה בלי בודיקוט במקום בודיקוט אני אוסיף מים. אני אראה את הרופא שלו היום בערב

הילית111

New member
מוסיפה

ולא היה לנו אף פעם התקף אסטמה התקף אסטמה זה שפתאום אין אויר או ? סליחה על הבורות אבל אני לא יודעת מה זה באמת אני אשאל אותו למה הכניס את הבודיקוט לסיפור לא נורא פעם אחת עשיתי אינלציה עם הבודיקוט אני לא נראה לי שאשתמש בו שוב כי הוא ממש לא אסמתי

hag70

New member
התקף אסטמה זה בגדול שאין לך אויר

אצלנו זה התחיל בצפצופים וחרחורים וממשיך לנשימות קצרות ושטוחות. ואם הילד אסטמתי, וזה גם יכול להיות זה משהו שאתם צריכים לדעת (יכול להיות שהרופא שכח לידע אתכם?). אני הייתי הולך ושואל.

wild sands

New member
גם לא רופא אבל בעל נסיון

אינהלציה בתוספת בודיקורט הינה גם המלצה רחבה (כנראה) כטיפול מונע לאחר דלקת ריאות. ההמלצה אומרת שעל מנת למנוע הישנות בעיות בדרכי הנשימה והתפתחות תסמינים של אסטמה צריך לבצע מספר שבועות של טיפול נשימתי בבודיקורט. אליה וקוץ בה - הטיפול הממושך בפני עצמו עלול לגרום לתופעות לוואי. אצלינו התפתחה אסטמה של העור (אטופיק דרמטיטיס - כלומר לא יודעים מה זה אבל יש לנו שם לטיני בשביל ההדיוטות) ששככה הרבה אחרי שהפסקנו מיוזמתינו את הטיפול. בכל אופן היה ברור שהאינהלציה (המסיכה או החומר עצמו) גרמה לכך (הסימנים הופיעו באתרי המגע של המסיכה בפנים). לא רואה למה אי אפשר לבצע אינהלציה בשינה. עשינו זאת הרבה פעמים. סביר להניח שיותר חומר נכנס לריאות כך מאשר בזמן בכי היסטרי והתנגדות התינוק. הרבה טיפולים הצלחנו לעבור תוך קריאה של ספר אהוב. הסחת דעת לתינוקות זה מתכון מומלץ לכל הורה.

zvibalas

New member
אנחנו עברנו לטיפול הומאופטי

אשתי לא רצתה לדחוף לילד סטרואידים, ולא משנה באיזה צורה (כדורים/נרות או אינהלציה) הטיפול עזר לו, והיום הוא כבר לא זקוק לכלום.

hag70

New member
גם אנחנו עברנו להומאופטיה וההצלחה היא מסחררת

אבל שוב - ההנחה היא שמדובר באסטמה ברמה כזו או אחרת. לפי מה שכתוב בכלל לא ברור שמדובר באסטמה (שיעול וחום זה לא התקף). אם כן, אז הומאופטיה ממולצת בחום. אצלנו היא עשתה פלאים, אחרי שכבר היינו פעמיים במיון באמצע הלילה.

הילית111

New member
תודה ו

אומנם בני ברוך השם לא סובל מקוצר נשימה אבל אשמח לשמוע על הטיפול ההומאומפטי אני מניחה שהוא יכול לעזור גם במקרה שלי זה משהו נקודתי לא כרוני וכו מדובר על תרופה טפיות? אשמח אם תתני לי קישור לנושא או במסר מי המטפל שלכם

הילית111

New member
אשמח לקבל עוד פרטים על הטיפול הזה

הוא יעיל גם במקרה נקודתי של שיעול או רק לאסמתים?

schlomitsmile

Member
מנהל
הרפואה המשלימה יעילה מאד במיוחד עם ילדים, אולי כי הם עדיין לא התקלקלו מכלמיני כימיקלים כמונו. צירפתי כאן קישור לאתר מעניין, שמתייחס למגוון נושאים, וגם לזה. מקוה שיועיל לך../images/Emo13.gif (אגב- בהזדמנות זאת, אשאל שוב את המנהלים- מה דעתכם, אולי ראוי להוסיפו לקישורי הפורום? בפעם שעברה ששאלתי, לא התייחסתם../images/Emo10.gif)

הילית111

New member
תודה ו..

היי האם ישמת משהו מתחום הרפואה משלימה על ילדיך? בנושא של מחלות חורף ובכלל?

schlomitsmile

Member
מנהל
בטח בעיקר במחלות חורף, מה שחוזר כל שנה, אבל לא רק. מתחילה לטפל כשהמחלה עוד "קטנה", זה בדרך כלל סוגר ענין. גם אם לא, ממשיכה כמובן בלי לותר עלהשגחה רפואית כדי לוודא שאין סיבוכים (דלקת ריאות וכד'). הפשוש שלי (4 וחצי) חזר אתמול מהגן עם חום 39 ושיעול נבחני. היום הוא בבית, שותה תה קרנית, סירופ סמבוכול וחיזוקית (סמבוק+אכניציאה+ויטמין C +פרופוליס).

zvibalas

New member
הוא יעיל בשני המקרים

אנחנו הלכנו להומאופטית שעזרה לנו לטפל בזה אם תרצי את הפרטים, תודיעי לי

למעלה