אינני אוהב את המילה סקר

אינני אוהב את המילה סקר

אבל... מעניין היה לדעת איזה שיר של אברהם פריד אתם הכי אוהבים. רק שיר א ח ד, לא רשימה. אפשר גם שירים מחודשים (חב"ד, מעגל השנה, אידישע אוצרות). אני אתחיל ראשון: השיר האהוב עלי ביותר של אברהם פריד הוא ידיד נפש מתוך "אנחנו מוכנים". לחן: יוסי גרין, עיבוד: משה לאופר. יאללה קדימה.

aesh50

New member
יש המון שירים שאני אוהב

אבל מה שעלה לי עכשיו זה השיר שטר התנאים שזה אחד מיצירות הפאר של גדול המלחינים יוסי גרין ומומלץ לשמוע את השיר בגירסת ההופעה של ערים מצדיעות לירושלים

אכן התלבטתי בינו לידיד נ

והכרעתי לידיד נפש אבל אתה צודק שזהו מתמודד רציני לשיר הכי יפה ואהבתי את ההדגשה על ערים מצדיעות כי זה אכן כך, אם כי חסרים שם הקולות המדהימים שפריד עושה בקלטת המקורית ב"והכל שריר וקיים".

ועוד השלמה

הלחן כפי שציינת של יוסי גרין והעיבוד: בקלטת המקורית- משה לאופר, בהופעה של ירושלים- אלי יפה.

אני חייב שלושה שירים...

אני רק ידגיש שאני אוהב את פריד הישן הרבה יותר מפריד החדש. והנה השירים שאני הכי אוהב אצל פריד 1.שוועת עניים (אנחנו מוכנים) 2.המבדיל (מלוה מלכה) 3.צמאה (הופעה חיה).

איזה צמאה?

אתה מדבר על הלחן החבדי הידוע שמתוך האפ קאזאק או על לחנו המרטיט של יוסי גרין שמופיע ב"תנו שבח ושירה" וכן ב"אברהם פריד בהופעה חיה"?

אני מדבר על לחנו...

המרטיט עד אימה של יוסי גרין מתוך הדיסקים שהזכרת, ואכן זה לחן מרגש ויפה.

אח ...... פריד , אז שלי

1) קנא לשמך (לא זוכר איזה קלטת ) 2) וזכנו לקבל שבתות (לא זוכר איזה קלטת) 3) מוריה - מונה 4 זוהי בחירתי .

הנה כל הפרטים

1. קנא לשמך, מתוך טוב להודות, לחן: אביעזר וולפסון עיבוד: מרטין לוינטר. וזכנו, מתוך זה הזמן, לחן יוסי גרין עיבוד מרטין לוינטר. מוריה, לחן ועיבוד מונה.

השלמה ל"קנא לשמך".

הרבה טענו לכתר ההלחנה של השיר הנוסטלגי הזה וביניהם אף מודזיץ. אני לוקח את המידע שלי מקלטת של סוקי ברי בשם הכל שרים זמירות שבת שם מופיע הלחן על המילים ידיד נפש ומצויין שם כפי שכתבתי.

../images/Emo168.gifהשיר שאני הכי אוהבת

הוא על העלה שנושר בזמן הנכון ושהכל מונע בעולם בהשגחה פרטית ולכל סיבה ומסובב

אכן, בחירה מוצלחת.

מדובר בשיר "א בלעטאלע" או בשמו העברי, העלה הקטן. (לא להתבלבל. לא עלה קטן שלי). לחן של יו"ט ערליך ועיבוד אלוקי של ירון גרשובסקי.

אני דווקא חושב שהשיר הטוב ביותר שלו

הוא שוועת עניים. וגם אמת נמצא גבוה מאוד

אני דווקא לא הייתי ממקם

את שוועת עניים במקום גבוה כי הוא בנוי רק משני חלקים קצרים שחוזרים על עצמם אבל בכיף... זו דעתך. דווקא ל"אמת" יש לדעתי מקום גבוה של כבוד.

למעלה