אינני מבינה מדוע מחקו את ההודעה

yasigal

New member
אינני מבינה מדוע מחקו את ההודעה ../images/Emo123.gif

בנושא החתולים..מעשה זה הוא פאטרנליסטי ודיקטטורי.. אני משתתפת ותיקה בפורום ואני לא "טרולית" והיחס שאני ראויה לו הוא קצת יותר מזה. אולי פנייה במסר אישי והסבר למה עושים זאת. אני לא מבינה גם איך יש לב למי שמחק את ההודעה לעשות זאת בעקבות "דילול" החתולים באזור כפר סבא. רק תיכנסו לפורום חתולים ותראו תמונה של פקחית מחזיקה חתול גוסס בתוך שקית והלב פשוט נקרע... היה קשר ישיר בין נושא החתולים לבין נושא האופניים..היום מתקיימת הפגנה בשלוש בכפר סבא ויש מקום לרוכבי אופניים להשתתף. יש קשר ישיר בין אהבת טיולי אופניים וטבע לבין אהבת בעלי החיים...אבל כנראה לא לכל אחד!!! ה

Tweenies

New member
לא נסחפת קצת בתגובה? מחקו כאן

גם דברים אחרים (לא לי אישית) שנראו לאנשים אחרים כחשובים ולא שמעתי ממך כזו ביקורת. נראה לי יותר הגיוני לפתוח שירשור האם יש לצנזר הודעות או לא? אני באופן אישי נגד הצנזורה הזו כי לא ראיתי שאנשים עברו את הגבול. אולי פעם אחת שהשמיצו מישהו לחינם שתרם לאשפה בשדות זרים, מה שהתברר כלא נכון. דוגמא: היה דיון על כביש שש ואחד המשתתפים השתמש בתפסיקו ל.. את המוח (מפחד שימחקו לי את ההודעה
) והודעתו נמחקה. לא ראוי אפילו שהיה שימוש במילים גסות. למען הגילוי הנאות, אני מאכיל שני חתוליי רחוב כדי שיחסלו את הנחשים ושאר הירקות שמסתובבים בחצר.

yasigal

New member
לא נסחפתי בתגובה וכפי שאתה יודע

התגובות שלי בדרך כלל הן מאוד מתונות.. אני מאמינה שפורום אמור להיות חופשי עד כמה שאפשר... לא ראיתי שום בעיה עם ההודעה המבקשת את עזרתם של רוכבי האופניים בהצלת החתולים מפני רצח המוני... "חברה נאורה נמדדת לא רק ביחסה לבני האדם, אלא ביחסה אל בעלי החיים שבתוכה". לא מדובר כאן בנושא איזוטרי.. כשיש חיפושים אחר אדם שנעלם ומבקשים את עזרת רוכבי האופניים אין בעיה עם זה..אבל כשמנסים להציל חתולים מפני רצח המוני זה נראה תמוה? למה? בעיקר כשיש אלטרנטיבה וניתן לעקר את החתולים כפי שעושים בעיריית תל אביב ולהחזירם לרחוב..(כותמים להם חלק מהאוזן כדי שיוכלו לזהות אותם) והנה דוגמא קטנה מאתמול... זה מבצע דילול שאמור להסתיים עוד כשבוע...

natyh

New member
הבנתי מדוע מחקו את השירשור

סיגל תודה . פניתי ליורם באותה שאלה עצמה וקיבלתי הסבר מפורט שהניח את דעתי . ולכן אני מבקש בשם מטה המאבק להגיד שני דברים . ראשית תודה ליורם שהשאיר את ההודעה במשך יומיים התקופה האפקטיבית לבקשה. ותודה לכל מי שהגיב ועודד בפורום. שנית בואו לא נהרוג את השליחים : הפקחים הם השליחים שעובדים לטובת כולנו , ואם הראש חולה , אין צורך לכרות את היד . אנו חייבים לירות אש מדויקת ואפקטיבית לטובת המאבק . בפורום חתולים נמצאת רשימת פקסים , וכתובות דואר של כל הגורמים הרלוונטיים החל משר החקלאות דרך שר הפנים . שימרו את התחמושת לשליחת הודעות ופקסים אליהם . ואל תשכחו לשלוח העתקי הודעות לעיתונים יומיים מעריב ידיעות YNET נענע ועוד . תודה נתי

yasigal

New member
נתי, אני לא מסכימה איתך...

האם זה שהפקחים מבצעים את העבודה, זה פוטר אותם מאחריות מוסרית לעניין? אתה טועה טעות גמורה..הם בחרו בעבודה ה"רעה" הזו..

natyh

New member
ייתכן שאת צודקת

אך אסור לשכוח שחלק מעבודתם , הוא הרתעה . העובדה ששולחים אותם לעשות את ההיפך ממה שהיו אמורים לעשות תוך ניצול ציני של אי ההבנה שלהם , אינה אומרת שעבודתם אינה חשובה. נתי

Tweenies

New member
למה לא מפרסמים את הסיבה?

כל הודעה שנמחקת יש לפתוח שרשור ולהסביר מדוע היא נמחקה, זה חלק מתרבות דיון מכובדת. סליחה שאני כרגע מתמקד בנושא הצנזורה והמחיקה.

רֶשֶף

New member
כנראה שזה בעקבות ההלצה שלי ../images/Emo4.gif

אני מניח שמישהו פירש אותה כהסתה לאלימות. כנראה שמשהו באמת חולה בתרבות הדיבור שלנו אם הגענו למצב שהגבול בין הומור שחור לאלימות מילולית הפך להיות כל כך דק.

Tweenies

New member
אבל בתמונות שאתה שולח מהטיולים

אני לפעמים רואה כמה חתולים שרוכבים איתך ואחריהם כמה פקחים אז מה חדש
אה אני מבין, אתה דורס את אלה שרוכבים כפקחים עם החתולים
ולענייננו יכלו למחוק רק את ההודה הזו ולהשאיר את השאר. כנראה שאיבדו קצת את הביטחון בכל הקשור למה מותר ומה אסור, כי אחרת לא היו מצנזרים בקצב הזה (בשני הפורומים).

dgeller

New member
הסיבה היתה לדעתי

הסיבה היתה לדעתי כי אנשים מסוימים הציעו לדרוס את הפקחים. לצערנו הרב המרחק בין מילים למעשים במדינתנו הקטנה קצר מאוד. אינני טוען שכותב ההודעה התכוון לבצע את המעשה. אבל אדם אחר יכול לקחת את הרעיון ברצינות. לצערי פעם אחת זהנגמר רע מאוד !!!!! בברכה, דרור גלר

יורם חן

New member
סיבת המחיקה

קודם כל, סיגל, לא ממש מצליח להבין את ההתלהמות. "אני ותיקה ומגיע לי". מה הקשר בין דבר אחד לשני, לא ברור לי למה פרמטרים כמו פז"מ הם אינדיקציה למשהוא שיש להתגאות בו, או שבזכותם אתה מקבל משהו. לא זכורה לי הדיקטטורה עליה את מדברת כשביקשת כל מיני דברים שקידמו כל מיני עניינים, (ודי לחכימא ברמיזה) אבל לא חשוב, כל אחד והסגנון היחצני שלו.... לגופו של עניין. חתולים (ובעלי חיים) זה נושא ממש חשוב להרבה אנשים (גם לי) ובגלל זה הקימו לו כנראה פורום, לא בשביל זה קיים פורום טיולי אופניים. למרות זאת, בגלל הרגישות והחשיבות של ההודעה שביקשה עזרה עד לאתמול- ההודעה הושארה עד לאתמול. היא הורדה בגלל הדרדרדות הדיון לרמה של הסתה (ללא קשר להודעתו של רשף- לא זוכר מה היא הייתה) . היה זה בגלל הודעתו של ערן שכתב (ציטוט) "את היד של הפקח ולא את ידית הרכב שלו. הייתי מפזר רעל לילדים שלו. בשמחה הייתי הולך לפוצץ עכשיו איזה פקח" . מה קורה פה ? בשם החתולים אפשר להגיד הכל ?. אתמול קיבלתי מנתי מסר השואל לגבי סיבת המחיקה וההסבר שלי היה מקובל עליו. מקווה שהובנתי גם הפעם.

Tweenies

New member
ראשית יורם, כל הכבוד על התשובה!

שנית, אכן ההודעה קצת בעייתית ואפילו יותר מכך, ולמרות שאני חושב שאין למחוק הודעות, עברו כאן כל גבול. לגבי הפז"פ גם עם זה אני מסכים איתך, אין כל קשר בין פז"מ לפורום וקצת צניעות לא תזיק גם למי שחושב שהוא "ותיק".

BikingViking

New member
יורם,

האמת - ידעתי מראש שההודעה שלי הולכת להמחק תוך 30 שניות, אבל מה לעשות - נושא מרגיז, שבועיים ללא רכיבה בגלל המזג אוויר- חייבים לשחרר קצת קיטור... אבל אם כבר מחקת (וטוב שכך), למה שיכתבת את ההודעה מילה במילה מאוחר יותר בהודעתך
היה עדיף למחוק את ההודעה הזו בלבד, שבאמת לא העבירה שום תוכן או מסר אמיתי...

Eyal Hershtik

New member
../images/Emo45.gif ואני חושב כי הפורום הזה מתנהל

בצורה מאד טובה ואיכותית הודות לעבודתם הטובה של יורם וציקי .

yahadas

New member
גם אני חושבת כמו אייל../images/Emo26.gif

יש כאן רוח טובה וחן (תרתי משמע) למכביר
וגם, ראיתם גבר שעושה ספונג'ה כ"כ טוב ויסודי

גם אני חושב כמו אייל והדס ../images/Emo140.gif

ההודעה על החתולים היתה חשובה, וההפניה לפורום חתולים היתה בסדר. אבל, ההודעה נשארה כמה ימים בראש הפורום, והשרשור הפך לא רלבנטי - עם כל מיני התבדחויות ושטויות וזה לא היה המקום לשרשור הזה. סיגל, יורם מנהל את הפורום הזה בעדינות רבה ובהתחשבות בשטויות שלנו, וכולנו כותבים שטויות שאינן קשורות לפעמים, וכל עוד זה לא עובר את גבול הטעם הטוב, ההודעות נשארות בפורום. לזכותו של יורם יאמר שהוא מבחין היטב מתי השטויות הן לגיטימיות ומתי הן לא. ההתקפה על יורם וההתקפה הנגדית על סיגל מיותרות. לא היה טעם לכעס לשני הצדדים, גם אם היו כאן כל מיני "רמיזות". יאללה, סולחה
ונצא לרכב כבר (אם הגשם יאפשר זאת). אני חושב שהרוחות התחממו כאן יותר מדי על משהו שלא הצדיק זאת.

yasigal

New member
תגובתי לעניין

אינני מגיעה בשם ותיקותי לקבל איזושהי הטבה וגם לא להתגאות בכך..??? במה יש להתגאות בעצם? לא הבנתי?.. בסך הכל, רוב חברי הפורום מכירים וחברים גם באופן אישי וזה לא יפה למחוק דברים באופן כזה. והפז"מ עליו אני מדברת מאפשר לי כמובן גם להבין מה ראוי ומה לא ראוי לכתוב במסגרת הפורום וזהו נושא שחשוב וראוי להתייחס אליו.. זה לא עוד מסלול לאופניים זה רצח המוני של בעלי חיים. כנראה שלדעת כמה מהאנשים זה לא ממש חשוב..זה צריך לצאת לדעתי מגבולות פורום חתולים... לגבי הנושא האחר שהזכרת, דווקא אשמח לפתוח את העניין, ולמה "די לחכימה ברמיזה"? כל ההרצאות, הטיולים וכו' מקדמים את תחום האופניים והכושר בקרב הקהילה ואוקיי בעקיפין גם את שם החנות..אז מה? לא חושבת שנעשית לי טובה אישית בכך.. כל מה שמקדם את הידע של הרוכבים הוא נכון ולגיטימי להפגנה נגד דילול החתולים היה קשר ישיר לנושא האופניים. העזרה שרוכבי אופניים יכולים להציע בנוכחות, בניידות ובהברחת החתולים מרצח יכול לתרום תרומה חשובה. כפי שכבר ציינתי, גם בחיפוש אחר נעדר מציעים עזרה, אז למה לא בנושא הזה? כשמדובר על רצח של חתולים. ניתן היה להוריד את ההערה המסיתה ולהשאיר את הדברים החשובים. בעניין נתי. הוא חושב אחרת ממני. הוא חושב שהפקחים פטורים מעונש ושהם לא עושים מעשה רע בכך שהם הורגים את החתולים.. אני חושבת שיש להם אחריות מוסרית לרצח הזה..הם גם לא חיילים בצבא, שהם צריכים לסרב פקודה. הם בחרו בעבודה הנלוזה הזאת. ולמה להתשמש בביטויים ציניים כמו "כל אחד והסגנון היחצני שלו"?? זה לא תורם לדיאלוג ביננו לדעתי..

קטן

New member
לגבי משפט מסוים

"ניתן היה להוריד את ההערה המסיתה ולהשאיר את הדברים החשובים." נדמה לי שאי אפשר למחוק רק הודעה אחת מתוך שרשור, אם מוחקים הודעה, כל השרשור נמחק (אני חושב)

HSE

New member
די לחכימא ברמיזה

אבל יש כאלה שצריכים לפרשן להם: הכוונה היתה שאת עושה שימוש בפורום לקידום אינטרסים מסחריים של החנות בה את מועסקת (ו אוקי - בעקיפין גם את תחום האופניים) וכן - זה נראה כמו טובה אישית

למעלה