אינני מרוצה מעיסוקי, האם ניתן וכדאי לשנות עיסוק לאחר גיל 30?

חגי שלו

New member
עוד פרטים על הייעוד

הי סיגלית ותודה על המשוב.
מעצם ההגדרה של המילה "ייעוד" זה אומר שאת תוכלי להצליח בו.
זה מה שנועדת לו והוא נועד לך. אני לא רוצה להיות יותר מדי מיסטי אבל הגישה שאנו נולדים לתוך מסלול חיים שמתאים לנו כמו כפפה ליד, ואנו רק צריכים לבחור בו, חובקת דתות ואמונות רבות.
זה לא אומר שמימוש המסלול יהיה קל וחלק... אבל זה בהחלט אומר שההשקעה תהיה שווה את המאמץ. על זה אני יכול להעיד גם באופן אישי.
לדעתי האישית אין 2 ייעודים. יש ייעוד אחד שיש לו כמה פנים, צורות יישומים.
חשוב להבין שהייעוד כולל בחובו נתיב התפתחות. כך שהיום יש לו ביטוי א' ומחר יש לו ביטוי ב'. אם נדמה שיש 2 ייעודים, קרוב לוודאי שיש דרך לחבר ביניהם.
 

חגי שלו

New member
אינני מרוצה מעיסוקי, האם ניתן וכדאי לשנות עיסוק לאחר גיל 30?

פעמים רבות אני נתקל בשאלה: האם אפשר וכדאי להחליף עיסוק באמצע החיים, בגיל 30 ואפילו 40+? האם כדאי "בגילי" להתחיל מחדש ולהשקיע כסף וזמן נוסף ברכישת מקצוע חדש ואחר? בפוסט הבא אנסה לענות על שאלות אלו מתוך סיפורי האישי ומניסיוני המקצועי כמלווה שינויים כאלו.


טעות של מתחילים

מדובר במצב מאוד שכיח, רבים מקבלים החלטות על הקריירה שלהם בגיל צעיר (שנות ה-20), לעיתים בעקבות לחץ מההורים, לפי מה שמכובד, אופנות, תקוות וכדומה. כמובן, בגיל צעיר זה עוד לא מכירים מספיק את עולם העבודה, עוד לא צברנו מספיק ניסיון חיים ואנו מאד מושפעים מהסביבה. כל אלו מקשים על בחירה מדויקת של הקריירה לחיים ומהווים מקור לטעויות בבחירת העיסוק. וכשהבחירה אינה מדויקת רבים מוצאים עצמם בהמשך הדרך מבזבזים המון זמן וכסף תוך תחושת תסכול וחוסר משמעות במקום העבודה, לעיתים במשך שנים. לצערנו, לא ניתן להחזיר את הזמן לאחור ולחשב מסלול מחדש רטרואקטיבית
.

בדרך כלל במצבים אלו עולה השאלה: "האם בגילי אפשר וכדאי להתחיל מחדש?" והתשובה הקצרה היא כן, בהחלט! חשבו על כל השנים שנותרו לכם לעבוד. האם באמת תרצו לבלות את שארית חייכם בתחושת תסכול, החמצה וחוסר סיפוק? ואם התגברתם על החשש משינוי, קופץ הספק והמצפון: "אבל כבר השקעתי הון של כסף וים של זמן ברכישת המקצוע. מה, אזרוק עכשיו את כל זה לפח???".
מייד אתן את התשובה המלאה. רק לפני כן אציין שאני עשיתי שינוי קריירה בגיל 46 וכיום, בגיל 59, אני מודה על כך בכל רגע. כי מהי השקעה של כמה שנים לעומת שארית חיי?


החלטה כלכלית

בכלכלה קיים המושג ״עלות שקועה״, אשר משמעותו "לשים כסף טוב אחרי כסף רע". הכוונה כאן להשקיע עוד זמן וכסף, כולל כסף שאנו לא מרוויחים בגלל התקיעות, בהישארות בעיסוק שאיננו אוהבים, רק בגלל שכבר למדנו אותו וצברנו בו ניסיון. כלל יסוד הוא בכלכלה ובבחינת כדאיות השקעות חדשות, שכל מה שהשקענו עד כה אינו רלבנטי לקבלת החלטות על השקעות עתידיות נוספות. "עלות שקועה", כבר אמרנו? בנוסף, אף כי קשה לוותר על מקצוע בו השקעת שנים מחייך, שינוי מקצוע לא בהכרח אומר ״לזרוק״ את כל הידע והיכולות שרכשת במסגרת העיסוק הישן. למען הדיוק, במרבית המקרים אני נוכח שמשני קריירה דווקא כן משתמשים בעיסוק החדש במרבית הניסיון והידע שצברו עד נקודת השינוי.

ואם כבר החלטת לעשות הסבה מקצועית, עדיף לא לטעות שוב ולבחור בעוד עיסוק שלא ממש מתאים לך ואינך מרוצה ממנו ב-100%, רק בגלל התקווה שאולי הפעם זה יפגע בול. ניסוי וטעיה עלול לעלות מאד ביוקר כאן, וכאמור, השנים אינן חוזרות... ואז נשאלת השאלה: האם יש בכלל עיסוק כזה שאוהב, שמתאים לכישורים וליכולות שלי, ושאוכל להצליח בו ולהתמיד בו לאורך זמן?
מניסיוני האישי ומעבודה עם 1,000 איש התשובה היא: כן, בהחלט!

לעיסוק הזה קוראים הייעוד שלך.


מה הייעוד שלך?

כן, יש מקצוע שיתאים לך ויוכל לספק אותך מבחינת שכר לאורך זמן. קוראים לו "ייעוד".
לכל אדם יש ייעוד. זה לא רעיון שלי, אלא גדולים ממני אמרו זאת. זה כמו יהלום שחבוי בכל אחד מאיתנו, רק לרוב הוא לא מלוטש וחבוי עמוק בפנים. לכן, כאשר אנו מגיעים לגיל 20+ בו אנו בוחרים את הקריירה שלנו, רובינו עושים את הבחירה שלא לפי היהלום, ואז בחירת העיסוק אינה מדוייקת ובמוקדם או במאוחר מגיעים לתקיעות בקריירה…

כי רק כשאתה מחפש, מוצא ועוסק בייעוד שלך, אתה קם בבוקר בכיף, יש לך מוטיבציה, אתה מתמיד ולכן גם מתפתח בעיסוק ומצליח בו (כלומר - מרוויח). בדרך זו, מן הייסוד והמקור, אתה גם חוסך המון זמן, כסף ותסכול. אכן, לפעמים הדרך הקצרה היא הדרך הארוכה.

לרוב האנשים זה בלתי אפשרי למצוא את הייעוד שלהם לבדם וזה הרקע לצמיחת שוק הטיפול בעשור האחרון, לא רק בתחום העיסוק/קריירה. לאיש מקצוע קל יותר למצוא את היהלום בתוכך, שלרוב נסתר לך.

יש כל מיני גופים ויועצים שיוכלו לסייע לך. חפש בגוגל: הסבה מקצועית, ייעוץ תעסוקתי או הכוונה מקצועית ותגיע לשלל האפשרויות. לחיילים משוחררים מומלץ לפנות לקרן להכוונת חיילים משוחררים.
בגדול, השירותים בתחום מציאת הייעוד מתחלקים ל-2 סוגים:
  1. פסיכולוגים תעסוקתיים
  2. מאמנים לקריירה
ההבדל בגדול הוא שהראשונים עושים זאת לרוב ממקום ייעוצי, על בסיס מבחנים, כאשר הם לרוב מציעים בסוף התהליך מגוון אפשרויות שעליך לבחור ביניהם.
המאמנים מצד שני נוקטים בדרך אימונית, שכוללת יותר דיאלוג וסיוע לך למצוא את התשובות בתוכך. תהליכים אלו הם לרוב ארוכים ויקרים יותר אך הפתרון הוא ייחודי, ברור, מוגדר, תואם את רצונותיך, ומאפשר לך לצאת לדרך הקריירה החדשה מחר בבוקר.

גם אני נותן שרות כזה בשיטה אימונית שאני פיתחתי שנקראת "מצא את ייעודך".
אפשר לקרוא על התהליך בקליק כאן על הלינק.

לסיכום: אפשר ומומלץ לעשות שינוי תעסוקתי גם בגיל מבוגר יחסית. היום אנשים עובדים גם אחרי גיל 70 ובעתיד, עם התארכות תוחלת החיים, גם מעבר לכך. אז מהו גיל 30 או 40 ביחס לכך? אפילו לא אמצע הקריירה! במקרה של הסבה תעסוקתית כדאי להיות בטוחים בכיוון החדש על מנת לא לטעות שנית, או בפעם החמישית
. למי שהעתיד התעסוקתי החדש אינו ברור לו, מומלץ להיעזר בשרות למציאת הייעוד. אף כי מדובר לעיתים בהשקעה כספית לא מבוטלת, היא תתגלה לרוב כהשקעה הכי טובה שעשית בחייך. כי השקעה בעצמך לא תסולא בפז!

ב ה צ ל ח ה !!!
חגי
<><><><><><><><><><>
חגי שלו, מומחה לשינויים בקריירה
[URL='http://www.hagaishalev.com']www.hagaishalev.com[/URL]
 

HaimBenjamin

New member
אפשר לעשות הסבה אם עושים זאת נכון

אני חושב שבגיל 30 פלוס אכן ניתן לעשות הסבה אך עם זאת אני מוסיף סייג אחד: צריך לבצע את התהליך נכון!
ישנם חברות כדוגמת אקספריס תוכנה לבוגרים (לאו דווקא במקצועות ההייטק) שהמודל שלהן בנוי על ההכרח למצוא לך עבודה שאם לא כן - לא ירוויחו שום דבר אלא יפסידו את זמן ההכשרה של הבוגר, שזה שכלעצמו מאלץ את החברה ומבטיח להכשיר את הבוגר באופן ראוי ויסודי, הבוגר הוא המוצר.
 
למעלה