אינסולין לעומת תרופות

אינסולין לעומת תרופות

אובחנתי לפני כשמונה שנים כסכרת סוג 2. התנסיתי באינסוילן לפני ואחרי הריונות והייתי מחוברת למשאבה לפני הריונות וכשנה אחרי. כרגע מטופלת בג'נואט ואמריל לסכרת וטריטייס למרות שהלח"ד שלי תקין כרגע ולפי הרופא נועד לשמור על הכבד (?) מפני ההשפעה של הג'נואט. ה A1C עלה בבדיקה הקודמת והוא עומד על 7,וזאת למרות ירידה במשקל של כ-8 ק"ג ופעילות גופנית סדירה. אני שוקלת לחזור לאינסולין,אז השתמשתי בלנטוס, אבל חוששת מעלייה במשקל... מבחינה בריאותית, מה שומר יותר את המצב? מה עדיף?

IrisPeleg

New member
לדעתי עדיף לך אינסולין

שגית יקרה שלום

ברצוני להסביר לך כל אמריל.
מאחר וללבלב שלך קשה לעמוד בצריכת האינסולין שגופך צריך, מנסים לעודד אותו לייצר יותר אינסולין.
דבר זה אומר כי הלבלב יחלש עם הזמן ולבסוף לא ייצר מספיק אינסולין למרות הניסיונות.

שימוש באינסולין ארוך טווח (לנטוס או אמרייל) עוזר ללבלב לישמור על כוחו בין הארוחות ולהתחזק לארוחות.

אם לוקחים יותר מידי אינסולין או שלא עושים התאמה נכונה של אינסולין ואוכל, אוכלים יותר מהרצוי.
זוהי סיבה אחת להשמנה.
הסיבה השניה היא שעודפי גלוקוז בדם מופרשים בשתן ולכן חלק מהקלוריות/אוכל לא נספגים (כאילו דיאטה לא בריאה).

בנוסף, ירידה במשקל אינה מעידה על התנהלות ואכילה נכונה עבור הסוכרת.

אני ירדתי פעם 15 ק"ג ממשקלי למרות השימוש באינסולין.
צריך למצוא את הדרך הנכונה ע"י רכישת הרגלים נכונים ופעילות גופנית קבועה.

בהצלחה

חששתי מכך..

חששתי שזה מה שהאמריל עושה. השאלה היא אם אני חוזרת לאינסולין זה מבטל את שאר התרופות. האם האינסולין מונע גם את הנזק הפוטנציאלי לכבד.

IrisPeleg

New member
אינסולין

אילו תרופות אחרות?
אינסולין הוא במקום האמרייל. אין לך מה לחשוש כי איכות חייך תשתפר. תוכלי לאכול דברים שלא יכולת לפני כן.
כמובן שבשליטה.

האינסולין אינו במקום ג'נוביה/ג'נואט/גלוקופג/מטפורמין/גלוקומין.

חששתי מכך..

חששתי שזה מה שהאמריל עושה. השאלה היא אם אני חוזרת לאינסולין זה מבטל את שאר התרופות. האם האינסולין מונע גם את הנזק הפוטנציאלי לכבד.

אמריל = גלימפיריד (Glimepiride)

בסוכרת נהוג להשתמש בשלב ראשון בכדורים, מתחילים במינונים נמוכים אשר
גדלים עם השנים. כאשר הכדורים אינם עושים את עבודתם, עוברים לאינסולין..

דרך אגב, אני הייתי 25 שנים על תרופות בלבד, ובשבע השנים האחרונות אני על אינסולין ותרופות.
הצעתי לך היא , להתאזן רק ע"י תרופות, וכאשר הדבר לא יתאפשר, לעבור מידית לאינסולין.

אינני יודע מה חששת, אבל כדאי שתקראי על התרופה באתר מקצועי. מצורפת
כתובת אינטרנט על התרופה הכוללת סקירה כללית, מידע, אזהרות ותופעות לוואי.

http://www.infomed.co.il/Drug-406/

תומרונתם

New member
מנהל
אינסולין

כמו שאיריס כתבה לך, אינסולין לא גורם לעלייה במשקל.
זו "אגדה אורבנית" שהרבה אנשים אוהבים להשתמש בה כדי לתרץ לעצמם ולעולם למה הם לא רוצים לעבור לזריקות ועדיף להם להישאר עם כדורים.
עוד דבר חשוב הוא, שאינסולין הוא הורמון מהונדס-גנטית, הוא לא תרופה, ואין לו תופעות לוואי (פרט, כמובן, להיפו - שזה לא בדיוק תופעת לוואי).

שימי לב שבמידה ותעשי את המעבר הזה, תצטרכי "להתחיל מחדש" מבחינת האיזון, תצטרכי לעשות הרבה ניסוי וטעיה (ותהייה...) לגבי איך משפיעים עליך מזונות מסויימים, איך משפיעה פעילות גופנית, באיזה שעה ביום לעשות את הפעילות לעומת איזה שעה את מזריקה את האינסולין, ועוד. הרבה עבודה, ששכרה בצידה!

תומרונתם

New member
מנהל
בהצלחה!

למעלה