"אינסטינקט אימהי" היש כזה דבר???

isola bella

New member
"אינסטינקט אימהי" היש כזה דבר???

שלום לכולם בחרתי להציג שאלה זו דוקא כאן כי אני מרגישה שזו אחת הסיבות המרכזיות (אם לא הראשונה) שבגללה תוקפים 'נשים כמונו' שמצהירות בגלוי כי אינן רוצות ילדים. לעניות דעתי האישית אין דבר כזה שנקרא 'אינסטינקט אימהי' אלא זה מיתוס שהתרבות (המערבית?) יצרה על מנת להאדיר את נושא הילודה... . למיטב הבנתי מיתוס זה בעצם אומר שני דברים: האחד- אמא תעשה הכל,אבל הכל,למען רווחתו ו/או שלומו של הילד שלה. השני - כל אישה באשר היא יש לה 'צורך ביולוגי מולד' ללדת ילדים. הווי אומר,'נשים כמונו(קרי כאלה שלא רוצות ללדת)',משהו אצלן בהכרח פגום. אני דוחה את שתי הסברות הללו. ראשית - לא חסרות דוגמאות בהיסטוריה הקרובה/הרחוקה של נשים שדאגו קודם כל רק לעצמן.למשל - במאות 18/19 באירופה עשרות אלפי נשים ממעמד האצולה נטשו את התינוקות הלא רצויים שילדו כי הללו הפריעו להן להנות מחיי עינוגי החברה הגבוהה (קרי להתהולל במשתאות חשק וכו'). בסין,בכפרים נידחים,לא מעט נשים רצחו את תינוקותיהן כי בסין יש חוק שמתיר ללדת רק ילד אחד והן העדיפו שזה יהיה בן (שהרי מעמד האישה שם נחות לאין שיעור לעומת מעמדו של הגבר). שנית - איך אפשר להסביר את זה שאני כאישה לא רוצה ללדת ו/או לגדל ילד בעוד זוג של גברים הומוסקסואלים יכול להשתוקק לגדל ילד/ים ו/או אף להיעזר בשירותים של נשים (כדוגמת פונדקאיות) על מנת להביא ילד לעולם מהזרע שלו עצמו... . אז אם יש 'אינסטינקט אימהי' מה לגבי ה'אינסטינקט אבהי'??? אני חושבת שבין היתר המציאו את ה'אינסטינקט האימהי' כעוד דרך לדכא את הנשים ולגרום להן להיות בבית...,שהרי על כתפי מי בדרך כלל נופל רוב/כל אחריות/נטל גידול הילדים? (יש שיראו בגידול ילדים בעיקר נטל ויש שיראו בגידול ילדים בעיקר אחריות). אני מזמינה אותכם/ן להגיב על הנושא נ.ב. חשוב - אני מבקשת מכל לב להגיב בצורה עניינית ולא לתקוף/לרדת עלי.

SkyWarp

New member
לדעתי

זה לא הגיע בכלל מהתרבות וזה לא מיתוס. זה הגיע מעולם החי. כשביולוגים ניסו להבין למה ציפור תסכן את חייה ותעוף איזה ארבעים ק"מ למצוא תולעת לגוזל. ולמה לביאה מביאה איילה לגורים, ואיך האמא מזהה את הגורים שלה וכו' וכו' ומשם זה הגיע. אז בכייף אפשר להשליך זאת בחופשיות על נשים. אבל השאלה היא באיזה עניין. רוב הנשים, בכל העולם ולא רק בתרבות המערבית נשארות עם הילד שלהן לפחות עד גיל העשרה ומטפלות בו. אם זה חובה? אם זה מוצדק? אין לי שמץ.

I s t a r

New member
לא יודעת.

לשמחתי הרבה אין לי -וזה מה שחשוב בעולמי. בנוסף,היות ואני רואה בני אדם כאינדבידואלים מוחלטים, אני מתקשה מאוד להאמין שיש איזשהו רצון או צורך שהוא משותף במאה אחוז לכולם (למעט צרכי הישרדות נטו ל הגוף האנושי- כגון אוכל). אין לי סםק שיש "אובר" שימוש במילים האלה כטיעון ל"נורמליות" האישה -אולם אין לי ספק שנשים רבות שהייתי מגדירה "לא נורמליות" מתרבות בקצב מסחרר- ונשים "נורמליות" ביותר בוחרות שלא להתרבות -כלומר,ההגדרה עצמה של נורמליות -אינה נורמלית בעיני.

magicgirl1983

New member
אינסטינקט אימהי

לעומת אחיותיי...יש לי אותו.. אבל אני עדיין לא רוצה ילדים משלי כי אני פשוט לא אוהבת אותם. אני אסביר לך במה האינטינקט שלי מתבטא. לאחותי יש בן...ואחותי מאמינה בתורת גידול מסויימת שבה לא אומרים לילד "לא" שמא זה יפגע בציפור נפשו הרכה של הילד. הסוג חינוך הזה מביא את הילד למצב נפשי דיי קשה (לפחות מהתצפית שלי) כי ילד זקוק באופן חד משמעי למסגרת. אם לא תהיה לו מסגרת הוא יפתח לעצמו בעייות נפשיות קשות. אחותי היתה נותנת (ועדיין) לילד ללכת ולרוץ ולעשות ככל העולה על רוחו. פעם אחת ראיתי את הילד רץ היישר לתוך השפיץ של השולחן ומאיים לשבור לעצמו את ראשו ולשולחן את שפיצו. מיד שמתי את היד שלי על השפיץ וחטפתי מכה חזקה בזמן שאחותי מסתכלת ולא עושה כלום כלום כלום. אחותי האחרת ולה 3 בנות מעולם לא ידעה איך "להשכיב" לישון את הילדות שלה. היא היתה במצב קשה של ייאוש ועייפות מכיוון שאם הן לא ישנו היא לא ישנה. וכולנו יודעים שעייפות עלולה לגרור לדיכאון. הפלא ופלא הצלחתי בצורה הכי טיבעית להשכיב את שלושתן כולל את התינוקת שאז היתה הכי בעייתית. אחותי היתה מלאת התפעלות... איך מישהו אמר לפניי...אלוהים נותן אגוזים למי שאין שיניים

מיריVA

New member
אני יודעת שזו עובדה

שמשום מה קורה המון שילדים שבעיתיים מבחינה מסוימת להוריהם, יתנהגו בצורה שונה ולא בעיתית אצל מישהו אחר שאינו הוריהם - זה משהו מאוד מוכר. לא עד הסוף מבינה את זה... ראיתי וחוויתי את זה משני צידי המתרס

magicgirl1983

New member
ילדים פשוט יודעים

עם מי אפשר להתחכם ומי אי אפשר לעבוד עליו... זה ידוע מראש, שאם אתה אחד כזה שניתן "לקנות" אותו בחיוכים ובאלוהים יודע מה. אתה אבוד מראש אם אתה שומר על ילדים...הם אילו שישמרו עלייך...

XUXA141

New member
לא צריך ללכת כל כך רחוק..

מספיק לפתוח עיתון. לא רק שלא חסרות נשים שמתעללות בילדיהן, אלא שלפי מחקרים, נשים מתעללות יותר מאשר גברים בילדיהן. נכון שזה יכול להיות כי הן מתוסכלות מזה שהן תקועות עם הילדים וגם כי טכנית הן נמצאות עם הילדים יותר זמן ולכן יש להן יותר אפשרות להתעלל, אבל בתכלס - "האינסטינקט האימהי" בהחלט לא קיים בכל אחת, אם בכלל, ויש לתרבות ולחינוך חלק גדול מאד בהאדרת ענין זה , כמובן מאינטרסים גבריים.

לי נראה שיש דבר כזה אינטינקט אמהי

ואם לך אין אותו אז אין. לא כל האנשים שווים. לא כולם אותו גובה, אותה צורה ולא אותם אינסטינקטים. יכול להיות שבעיני החברה זה פגום. זו אותה חברה שהחליטה שגבוה זה משופר ונמוך זה פגום. מרגש. עכשיו, גם אני הולך פה לעולם הטבע, אינסטינקט אימהי הוא דבר בולט מאד בממלכת הטבע, והרי עם כל ההתנשאות שלנו, משם הגענו. לגבי ההומואים, להערכתי מדובר בהתחלה ברצון לאמהות/הורות ועם הזמן מתפתח אינסטינקט כלשהו. לגבי דוגמאת הסיניות והמאות הקודמות, כידוע ניתן לדכא אינסינקטים. במיוחד אם יש תמיכה או לחץ חברתי. כמה מאות אלפי חיילים ברחבי העולם מסתערים מול אש? רצים אל המוות ביודעין במקום לברוח ממנו? לימדו אותם לדכא אינסטינקטים.

Nataly A

New member
האינסטינקט האמהי

אין שום קשר וחצי קשר בין רגש האמהות לבין אינסטינקט אצל בני אדם. יש רצון להיות אמא, שייתכן שהרצון הזה מתעורר לפני או אחרי הלידה, אבל מעצם היותו רצון - הוא יכול גם לא להתעורר אצל נשים אחרות. אינסטינקט או צורך זה משהו שאין לנו שליטה עליו (כמו עשיית צרכים...אפשר להתאפק עד מותנו, אבל שניה לפני מותנו זה ישתחרר. אין לנו שליטה), אמהות היא רצון.

מיריVA

New member
זו שאלה שקשה לענות עליה כי

דעתי מבוססת בעיקר על הניסיון שלי וזה לא מספיק כדי להיות נחרצת - אבל בכל זאת יש לי דיעה - האינסטינקט הזה נוצר (שוב לדעתי) מהקשר (הפיסי) הלא נפסק קודם עם העובר ואח"כ עם התינוק - נסי להיות צמודה 20 שעות למישהו ולדעתי יהיה לך אינסטינקט גם לגביו... מכיון שבד"כ האבא נמצא פחות עם הילד אז האינסטיקט שלו חלש יותר. לדעתי זה כמובן גם מושפע מהיכולת האישית של הגבר/האשה להרגיש. למשל אצלי באופן אישי האינסטינקט של בעלי לפעמים יותר חזק משלי - המון פעמים הוא הבין למה הילד בוכה ואני לעומת זה די גיששתי באפלה. לגבי נשים שפגומות כי לא רוצות ללדת - נראה לי שטות גמורה - אנשים פשוט שונים זה מזה וגם בזה. אני גם חושבת שזה עוד דבר שמתאפשר היום יותר מבעבר ( כמו גירושים, הומוסכסואליות פעילה וכ"ו) ולכן יותר אנשים מודעים בכלל לאפשרות בעוד שבעבר זה היה הס מלהזכיר

למעלה