אין לך מה לשלוח אותם לקרוא
אלה המחירים, האינסטלטור שעשה לי את העבודה הוא פרפקטציוניסט והוא גם כן מבאר שבע אבל תהרוג אותו והוא לא יעבוד עם פרטיים. הוא לא עובד עם פרטיים כבר המון שנים אלא רק עם קבלנים גדולים אבל ביצע אצלנו את העבודה בגלל שהוא מכיר את ההורים שלי המון המון שנים, חברים טובים עוד משנות ה70. אני שילמתי על חומרים והוא עשה את העבודה, רק החומרים עלו לי בסביבות 14 אלף ש"ח (עם 3 בריכות) תלוי המ הגודל של הבריכות, בריכת פלסטיק 60\60 עולה עם מכסה בטון בסביבות 500 ש"ח ובריכה 180/120 עלתה לי כמעט 2000 ש"ח כולל מכסה מה שאומר שזה עסק לא זול בכלל. 6 שוחות זה המון ונובע כנראה מתכנון אדריכלי בעייתי שלא לוקח בחשבון חסכון במערכות כמו ביוב וצנרת אצלי בבית (175 מ"ר גם כן) 3 שוחות בלבד. למה? כי שני חדרי האמבטיה בבית בנויים אחד מעל השני כך שעובר קו 4 צול מלמעלה עד למטה דרך 2 הקומות ויורד לשוחה אחת והשוחה השניה מחוברת לשירותי אורחים שחולקים קיר עם המטבח והכל מוזרם לבריכה אחת במקור הייתה בריכה נוספת שבוטלה מאחר וביטלנו את המזווה. הבריכה השלישית היא הבריכה הראשית עם המפל שמחוברת לקו הביוב העירוני. אם המחיר כולל חומרים ועבודה ועבודה של טרקטור כולל חול לכיסוי כולל התקנות של לבנים (לא רק השחור) מדובר במחיר הוגן בהחלט. לבנים אומר חיבור של הכלים הסניטרים לצנרת (התקנת הברזים, חיבור הכיורים, אסלות, ניאגרות וכדומה) לא מעט אינסטלטורים מפרידים את החלק הזה מהעבודה וגובים על כל התקנה בין 100-300 ש"ח. בונה בפלח 7? בהצלחה!