אינסטלטור -

גדליה7

New member
אינסטלטור -

שוב שלום, רציתי לברר משהו - בכל הערכות המחיר שאני רואה פה, אני רואה שאינסטלטור עולה בסביבות 5000$. הבית שלנו הוא 180 מ"ר. 6 שוחות. 2 אמבטיות ו3 שירותים. קיבלנו 3 הצעות מחיר - כולם סביב ה30,000 לא כולל מע"מ. ואני תמהה האם האינסטלטורים באיזור באר שבע השתגעו? אולי לשלוח אותם לקרוא גם בפורום? יש הצעות??

fireman

New member
אין לך מה לשלוח אותם לקרוא

אלה המחירים, האינסטלטור שעשה לי את העבודה הוא פרפקטציוניסט והוא גם כן מבאר שבע אבל תהרוג אותו והוא לא יעבוד עם פרטיים. הוא לא עובד עם פרטיים כבר המון שנים אלא רק עם קבלנים גדולים אבל ביצע אצלנו את העבודה בגלל שהוא מכיר את ההורים שלי המון המון שנים, חברים טובים עוד משנות ה70. אני שילמתי על חומרים והוא עשה את העבודה, רק החומרים עלו לי בסביבות 14 אלף ש"ח (עם 3 בריכות) תלוי המ הגודל של הבריכות, בריכת פלסטיק 60\60 עולה עם מכסה בטון בסביבות 500 ש"ח ובריכה 180/120 עלתה לי כמעט 2000 ש"ח כולל מכסה מה שאומר שזה עסק לא זול בכלל. 6 שוחות זה המון ונובע כנראה מתכנון אדריכלי בעייתי שלא לוקח בחשבון חסכון במערכות כמו ביוב וצנרת אצלי בבית (175 מ"ר גם כן) 3 שוחות בלבד. למה? כי שני חדרי האמבטיה בבית בנויים אחד מעל השני כך שעובר קו 4 צול מלמעלה עד למטה דרך 2 הקומות ויורד לשוחה אחת והשוחה השניה מחוברת לשירותי אורחים שחולקים קיר עם המטבח והכל מוזרם לבריכה אחת במקור הייתה בריכה נוספת שבוטלה מאחר וביטלנו את המזווה. הבריכה השלישית היא הבריכה הראשית עם המפל שמחוברת לקו הביוב העירוני. אם המחיר כולל חומרים ועבודה ועבודה של טרקטור כולל חול לכיסוי כולל התקנות של לבנים (לא רק השחור) מדובר במחיר הוגן בהחלט. לבנים אומר חיבור של הכלים הסניטרים לצנרת (התקנת הברזים, חיבור הכיורים, אסלות, ניאגרות וכדומה) לא מעט אינסטלטורים מפרידים את החלק הזה מהעבודה וגובים על כל התקנה בין 100-300 ש"ח. בונה בפלח 7? בהצלחה!

בינא

Member
קבלן הבטונים מבצע גם אינסטלציה

במקרה הספציפי שלכם, קיבלתם שם וטלפון של קבלן שמבצע גם מערכות אינסטלציה, פנים וחץ. בקשו גם ממנו הצעת מחיר. בנוסף - סביר להניח כי ניתן לוותר על בריכה או 2 בשינוי תכנון. שאלו אותו על זה גם-כן. לגודל הבית אין קשר למספר הבריכות כי ניתן לבצע 5 חיבורים ויציאה אחת לכל בריכה בזוויות הכניסה המתאימות. הערה נוספת - בריכות פלסטיק עדיפות להתקנה בתוך חצרות, מכל הבחינות, כולל עלותן ועלות העבודה.

גדליה7

New member
בינא ופיירמן-

תודה על התגובות, השוחות הן הרבה בגלל דרישה של המועצה האיזורית שהתעקשה שהיא לא מסכימה להעביר צינור מתחת לבית. אבל יש אינסטלטור אחד מבין השלושה שאמר כי הוא יכול להוריד 3 בריכות בלי בעיה. ואז ההתעה עומדת על 28 K. העבודה כוללת הכל- טרקטור, חול, לבנים, שחורים, ואחת ההצעות גם אחריות ל10 שנים מהמפעל המייצר (שער הגולן או משהו כזה). אתם אומרים שהוגן, סבבה. נבדוק הלאה. אנחנו מחכים לקונסטרוקציה כי קבלנים לא רוצים לתת לנו הצעת מחיר בילעדיה. הרגע הגיע ההיתר בדואר ואנחנו שמחים ומאושרים! תודה על העזרה!! ג.

fireman

New member
העברת קו ביוב מתחת לבית

אסורה בהחלט ולא רק במועצה שלך מדובר בתקן מחייב. קח בחשבון שכל שינוי במערכת הזרמת השפכים שנמצאת מחוץ לבית צריכה לקבל את אישורו וחתימתו של המהנדס\הנדסאי שלך. כל שינוי\הוספה\הורדה\הזזה של שוחה צריכה להיות מלווה בחתימה לפעמים אינסטלטורים עושים מה שנראה להם לנכון למרות שמבחינת התקן זה אסור או שמבחינתך כלקוח מדובר בצעד שבא לרעתך בכדי לחסוך כסף. לחסוך אפשר תמיד רק חשוב שלא לחסוך יותר מידי ברמה שתפגע בך בטווח הקצר\ארוך.

יותר מידי תקנות מיותרות

יש לי שרותים במרכז הבית, אז קו הביוב חייב לעבור מתחת לבית

fireman

New member
עוד פעם התקפת חוכמולוגיות?

מהשירותים לבריכה הצינור חייב לעבור מתחת לבית, אף אחד לא ציפה שיעבור דרך הגג בסיוע משאבה. כאשר מדובר על קו המחבר 2 שוחות חל איסור מוחלט להעביר אותו מתחת לבית. קפיש?

גם אתה צריך לחשוש מזה שקו הביוב

עובר מתחת לבית , אלא אם רצפת הבית היא רצפה צפה שאז אין בעיה להגיע לקו הביוב ולתקן תקלות . זה מזכיר לי - בבית הקודם שלי יצקתי את בורות הביוב בעצמי כולל הגימור של התעלה עם מי מלט - זה עלה לי 4 שקי מלט , חצץ וחול נשארו לי מהבניה . מי אמר שבור ביוב חייב להיות עגול ?

גדליה7

New member
תודה לכולם על ההתיחסות,

בהמשך להמלצות שלכם, אני חושבת שאם ההבדל הוא 2000 שקל, וזה באמת משהו שהוא לא מומלץ, אני בכל מקרה מעדיפה לעשות 6 שוחות ולא פחות. אבל, בעצם מה שאתם אומרים, שהערכת המחיר שמסתובבת פה של 5000 $ לאינסטלטור היא לא ריאלית. ערב טוב, ג.

dinka2

New member
אני סגרתי אינסטלטור ב19000שח

אז כנראה שזה אפשרי אבל זה היה בהחלט לא קל!

בינא

Member
עלות שוחות בטון יקרה משוחות פלסטיק

ואין שום חובה לבצע שוחות בטון בחצר שלכם, אבל יש חובה לבצע מכסי בטון גם לשוחות הפלסטיק... אז מה עושים? יוצקים בטון בתוך מכסה הפלסטיק. עלות שוחות הפלסטיק נמוכה יותר כי לא צריך לבצע "בנצ'יקים" (צורת חצי צינור בתחתית הבריכה) למעבר הביוב. גם ההתקנה המהירה והפשוטה, מוזילה את עלויות הקבלן וגם יש לו פחות משקל הובלה והוא יכול להוביל עם הטנדר שלו, בעוד ששוחות בטון שוקלות המון ומחייבות פריקה עם מנוף ממשאית והעברה בשטח עם המחפרון. כמות השוחות תלויה בתכנון ובדרך-כלל 3-4 לבית פרטי מספיקות בהחלט כי מותר לחבר כמה צינורות (עד 5) בכניסה לשוחה. גם קוטר הצנרת משנה מחיר, אבל לא הרבה (4" לעומת 6"). עם 6" אין סתימות אף פעם.

למעלה