קשה לענות. אם מדובר בצנרת החצי שקופה של פקסגול, הייתי שוקל החלפה.איזו נקודה למשל?
איך פותחים?
ואם באמת עשו שם פלסטיק אז אפשר לדלג על שלב האינסטלציה בשיפוץ הדירה?
כשמשתמשים בצנרת משתחלת, כל הצינורות מתנקזים לסעפת אחת למים חמים וסעפת אחת למים קרים. סעפת זו מכונה "חנוכיה" וכאלה מותקנות בתוך "ארגזים" שמוצנעים באחד הקירות.מה זה חנוכיית מים?
הצנרת הראשונה (והשמתחלת), שהופיעה לקראת סוף שנות ה-70, הייתה של פקסגול. אבל אז הם ייצרו צינורות "חצי שקופים" שנפגעו מקרינת שמש ישירה. בהמשך הם עברו לייצר צנרת שחורה ואיכותית. במקביל, מפעל מתחרה החל לייצר צנרת משתחלת שצבעה הראשון היה אפור. צנרת זו יוצרה ע"י פל-גל. היה הפרש בעובי הדופן של פל-גל לעומת הפקס, כך שנוצר צורך להשתמש במחברים שונים עבור 2 סוגי הצנרת הללו.אפשר לבדוק
תיקח נקודת מים ותפתח את החיבור בקיר.
אם זה צנרת פלסטיק כמו פקסגול אז יהיה אפשרי לפתוח את הנקודה ולהגיע אל הצינור.
לפני שהופיעו צינורות הפקס, היו צינורות פלסטיק קשיחים בצבע קרם, שהודבקו בעזרת דבק ממס למחברים. צנרת זו הונחה "רק" בקווים ישרים, ומחברי התבריג שלהם היו מתחברים למחברי פלסטיק עם תבריג. צנרת זו נקראה CPVC.אני לא בטוח אם פקס היה קיים לפני כל כך הרבה זמן.
בנוסף אפשר לראות לפי חנוכיית המים הקיימת בדירה. אם אין אז סביר להניח שיש צנרת ברזל.
אבל יש גם צנרת של SP או של מולטיגול, שבה יש שכבה של אלומיניום, ולכן גלאי מתכות יזהה גם אותה כצנרת מתכת.אם המים עומדים בצנרת כמה ימים תראה גם חלודה במים אם זה צנרת ברזל.
אפשר גם לחפש צנרת עם מגלה מתכת שיודע לזהות צנרת ברזל.
בעיקרון, יש 2 סוגי צנרת מפלסטיק ושניהם היו בשימוש לפני 14 שהים.אינסטלציה
האם אינסטלציה שנעשתה לפני 14 שנה סביר שנעשתה עם צינורות פלסטיק או מתכת?
האם יש אפשרות לבדוק את זה כיום? האם יש צורך באינסטלציה חדשה כבר?
גם שיפוצניקים מנוסים לא ממהרים להחליף הכל, והם רק יוצרים הסחות של צנרת קיימת, בשל שינוי במיקומי נקודות המים. כן הייתי מחליף צנרת ברזל ישנה, או צנרת פקס חצי שקופה.אני יענה לך תשובה מלאה
גם אם יש לך חמש שנים צנרת ואתה עושה מקלחת חדשה, תמיד תמיד תחליף אין כמו להתחדש ואין מה לחסוך בייחוד ובמיוחד שמדברים על מים
תחשוב לעצמך מה קורה לך שאתה עושה מקלחת חדשה ואחרי שעשית הצנרת עושה בעיות אתה יכול לבוא בטענות רק לעצמך !
לא חבל לך ?
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.