אינפורמציה

אינפורמציה

אודה באם מישהו יכול להסביר לי את ההבדל בין מסגרת חוץ ביתית (מוסד) לבין בית קהילתי והאם יש אפשרות אחרת. קצת פרטים: בתי סובלת מפיגור שכלי קשה והיא בת 10 ואנו (בעלי ואני) חושבים על רעיון של הוצאתה מהבית למקום מסודר שיתאים לה? תודה מראש.

עמיקםרז

New member
דיור חוץ-ביתי

שלום רב, גם מעון פנימייה ("מוסד"), גם הוסטל וגם דירה שייכים להגדרה "דיור חוץ-ביתי". מעון פנימייה אמור לספק את כל צרכיהם של הדיירים במסגרת המעון: דיור, מסגרת תעסוקתית או בית ספר מיוחד, פעילות שעות פנאי, טיפול רפואי בסיסי וכד'. הוסטל או דירה מוגדרים כדיור חוץ-ביתי בקהילה, והם אמורים לספק לדיירים רק דיור, בעוד שאת כל השרותים האחרים הדיירים אמורים לקבל מהקהילה הסובבת. במציאות הגבולות היטשטשו לחלוטין. יש כיום מעונות פנימייה שחניכיהם עובדים בשוק החופשי, מבלים את שעות הפנאי במתנ"ס השכונתי וכד', ולעומת זאת מסגרות שמוגדרות כ"הוסטל בקהילה", אך בגלל רמת הדיירים הם נאלצים לקבל את רוב השרותים בתוך המסגרת. ככל שידוע לי, אין מסגרות בקהילה הקולטות ילדים כל-כך צעירים כמו הבת שלכם, אבל כדאי לבדוק את הדבר באמצעות העובד/ת הסוציאלי/ת של מחלקת/לשכת הרווחה במקום מגוריכם. על כל פנים מומלץ בהחלט ליצור קשר עם מסגרות שונות ולבקר בהן לפני קבלת החלטה. גם בעניין ביקורים כאלה אפשר להיעזר באותו/ה עובד/ת סוציאלי/ת, או לפנות לעזרת אקים באמצעות הקו החם "הורים למען הורים" (טלפון1-800-399333. ההורה שיקבל את פנייתכם ידאג להעביר אותה לאנשי המקצוע של אקים כדי שייעצו ויסייעו לכם. עמיקם

עמיקםרז

New member
האם השגת את המידע שהיית זקוקה לו?

שלום רב, האם השגת את המידע שהזדקקת לו? האם את זקוקה לעזרה נוספת? עמיקם

למעלה