אינפמיל + יציאות פעם בעשרה ימים

ima reut

New member
אינפמיל + יציאות פעם בעשרה ימים

שלום,
בני בן שלושה חודשים, עד לפני שבוע היה ניזון מחלב אם ומסימילאק (כרגע רק מסימילאק). מגיל שבועיים בערך הוא סובל מכאבי בטן חזקים שמעירים אותו משנתו עד היום, ומגיל חודש בערך הוא הגיע בהדרגה ליציאות של פעם בשבוע עד עשרה ימים. חששתי שהוא סובל מעצירות ולכן החלפתי לו סוגים שונים של תמ"ל אך לא היה שום שינוי. רופא הילדים הרגיע וטען שמכיוון שהיציאות של בני רכות, לא מדובר בעצירות והמצב נחשב לתקין.
בנוסף, לפני שבוע, עקב קושי ובכי בזמן האכלה הוא אובחן שסובל מריפלוקס (ללא הקאות ופליטות יוצאות דופן) ומאז לוקח 2cc של זנטק פעמיים ביום.
חל שיפור במצבו אך עדיין ההאכלה מלווה בבכי. לאחר ביקור לשם ביקורת אצל הרופא הומלץ להחליף לבני את התמ"ל לאינפמיל.
אינפמיל מבוסס על אורז ואני חוששת מאוד שהיציאות וכאבי הבטן של בני יחריפו אם הוא יאכל את האינפמיל על בסיס קבוע.
מה עלי לעשות?????

תזכירי לרופא שלך שאינפמיל וזנטק הם בעלי

פעולה נוגדת ואין תועלת לשלבם...
מנסיון אישי - ביתי בת 5 חודשים אובחנה כלוקה בריפלוקס (גם האכלתה לוותה בבכי) בגיל חודש ומטופלת בזנטק (עד היום). לאחר כשבועיים טיפול הייתה הרעה ובמקום להעלות את המינון (כי הגוף מתרגל וגם המשקל עולה כל הזמן בגילאים הללו) הרופא העביר אותה לאינפמיל (שגרם בשבוע הראשון לאי סדירות העיכול ולקקי קשה).
לאחר 4 חודשים, במהלכן היו הרעות מצב, ומינון הזנטק עלה ועלה, היינו בייעוץ גסטרו מקיף אצל מומחית שהסבירה לנו שזנטק מפחית את החומציות בקיבה, ואילו אינפמיל נהיה סמיך (ובכך נמנעת עלייתו חזרה) רק בסביבה חומצית כך שתועלת האינפמיל מתבטלת עם זנטק...
ההמלצה שלה הייתה לעבור לתמ"ל רגיל עם הסמכה ע"י דייסת קורנפלור/אורז ומאז הילדה פורחת...

ima reut

New member
תודה רבה!

טוב לדעת. תודה רבה! כנראה שבכל מקרה כדאי לפנות למומחה גסטרו.

ima reut

New member
לאיזה מומחית הלכת?

אשמח אם תתני לי את הפרטים של המומחית גסטרו.

שלחתי לך מסר...

טל1234562

New member
היי טמפרס ברנן

היי טמפרס ברנן,
הבת שלי בת שלושה חודשים סובלת מבעיות עיכול של עצירות, פליטות וגזים.
אשמח לדעת מה שם מומחית הגסטרו שהלכת אליה.
אני שייכת לכללית וגרה ברעננה

תודה

עצירות

קודם כל בגיל של בתך ניתן לתת מעט רסק מעגבנייה טרייה ללא קליפה ללא גרעינים כ 3 כפיות לריכוך הצואה וכל לשפר את המצב גשי ליעוץ גסטרו מסודר.

למעלה