תגובה
אני רואה שאני בין היחידים כאן שמבין את חשיבות הדיו, אז הנה: לדיו אני משתמש בדיו שחור שנקרא "אינדיאה" (כמו הודו), ולפי מה שהבנתי גם ציירים אחרים משתמשים בו. בנוסף, את צריכה ציפורן כדי לטבול בדיו (אני לא אוהב את העטים שבאים עם דיו בתוכם כמו פארקר או אנ´לא יודע מה). לזה אני ממליץ לך ללכת לארטא או כל חנות ציוד אמנות אחרת ופשוט לקנות כמה ציפורנים בכמה עוביים - תגלי כעבור אימונים שכל ציפורן משיגה תוצאה שונה ומיוחדת לה וצריך להתאים בין הנושא (רקע, תנועה, דמות ראשית, קלוז-אפ וכו´) לבין סוג הציפורן שתשתמשי בו. על סוג ציפורן לצערי אני לא אמליץ לך, פשוט כי אני משתמש בחרא של סוג (בעיות תקציב...) וכדאי שמישהו אחר אולי ימליץ לך. דבר אחרון, אינקינג הוא תורה בפני עצמה כמו פנסילינג וקולורינג ודורש המון, המון והמון אימון. קחי כל מיני ציורים שאין לך כ"כ קשר רגשי אליהם ופשוט תתחראי עליהם, או שאת יכולה לעבוד עם שולחן אור ולפתור את הבעיה הזאת ע"י ציור על נייר אחר בכלל. ביי רעות, מושיק נ.ב: אם יש לך מספיק מזומנים ורצון טוב, תעשי כמו איבי ותקני עט אלקטרוני ומשטח שחוסך את כל השימוש בדיו - הכל כבר בתוכנת הציור והתוצאות יוצאות מדהימות. מנסיון!