אתמול גיליתי שלפי משרד החינוך, אסור שיהיו הקבצות, או כיתות שלומדות בקצב מסוים (לדוגמא, כיתה למחוננים, כיתה למתקשים). אשמח לדעת מה ההיגיון בזה? תודה
יש איסור, צריך אישור מיוחד וסף מינימלי של תלמידים בכדי לפתוח כיתה.לא יודע היכן גילית את זה, אבל אין שום איסור על כיתת מחוננים. אבל לא בכל מקום יש כיתה נפרדת למחוננים. יש מקומות בהם הילדים נשלפים יום בשבוע למסגרת מחוננים, אך בשאר הימים ממשיכים ללמוד בכיתה הרגילה, ויש מקומות בהם יש כיתה למחוננים בלבד.
יש איסור, צריך אישור מיוחד וסף מינימלי של תלמידים בכדי לפתוח כיתה.
אגב, הקבצות אסור בכלל.
יש מכרז על כיתת מחוננים ויכול להיות רק אחד בכל עיר.לא דיברתי על הקבצות.
ברור שצריך כמות מינימלית כדי לפתוח כיתת מחוננים , אבל במידה ולא מדובר בישוב קטן זה לא קשה להגיע אליו (הרי פר הגדרה מדובר ב 3% מהאוכלוסיה).
כל פתיחת מוסד חינוכי כרוכה ברגולציה ואישורים. בשביל זה יש את האגף למחוננים במשרד החינוך.
אבל לומר שיש איסור (קטגורי) על כיתת מחוננים זה פשוט לא נכון.
יש מכרז על כיתת מחוננים ויכול להיות רק אחד בכל עיר.
אני מכיר עיר מאוד גדולה שלקח 3 שנים בין הרצון לפתוח כיתת מחוננים לבין העשייה בפועל בגלל שלא עמדו בסף המינימלי הנדרש לכיתה.
סוג של טמטום שרווח במשרד החינוך כבר לא מעט שנים.אתמול גיליתי שלפי משרד החינוך, אסור שיהיו הקבצות, או כיתות שלומדות בקצב מסוים (לדוגמא, כיתה למחוננים, כיתה למתקשים). אשמח לדעת מה ההיגיון בזה? תודה
באיזה גיל?אתמול גיליתי שלפי משרד החינוך, אסור שיהיו הקבצות, או כיתות שלומדות בקצב מסוים (לדוגמא, כיתה למחוננים, כיתה למתקשים). אשמח לדעת מה ההיגיון בזה? תודה
באיזה גיל?
ביסודי אין הקבצות. יש כיתות חינוך מיוחד, ויש שיעורי תגבור למתקשים.
מכיתה ז' יש הקבצות, ויש חלוקה למצטיינים בחשבון ואנגלית, בהתאם לגודל בית הספר ומספר המתאימים.
בשאר המקצועות - זה מגיע חלקית ומאוחר יותר.
לגבי מחוננים - שיעורם באוכלוסיה הוא 1%, ולכן לכאורה בכל עיר/קבוצת יישובים של 100 אלף ניתן לפתוח כיתה כזו, ויש נוהל מתאים.
בפועל זה אפילו פחות, כי חלק מהתלמידים חרדים/דתיים/ערבים, ולהם בטח שלא תמיד תהיה מסגרת מתאימה.
וחלק מהתלמידים פשוט לא מגיעים לשם, כי זה הרבה יותר טרחה מלהגיע לבית הספר שליד הבית.
לכן יש מרכזי מחוננים עם העשרה של יום או חצי יום בשבוע, שמכלילות גם מצטיינים (3% מהאוכלוסיה).
לגבי הילדות שלי ביסודי, אני יודע שהן ענו על הצורך שלהן בלימודים מאתגרים יותר.
התוכניות האלו מאפשרות לייצר מסה קריטית של מחוננים ומצטיינים - ומעבר לכך זו שאלה של ביקוש.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.