איסלמופוביה

ne ro

New member
איסלמופוביה

כתבה מעניינת של דרור משעני מימי סתיו 2005 על המהומות בצרפת בו הוא מסביר כיצד ישראל מאז פיגועי 11.9 מנסה לשווק למערב את שנאת המוסלמים והאיסלם בגרסה הקיצונית ביותר ולהפוך את הסכסוך הישראלי - פלסטיני לסכסוך מערבי-מוסלמי. מה דעתכם? http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArt.jhtml?itemNo=642468&contrassID=0

a e q u i t a s

New member
לשמחה לאיד.. לא נראה לי?!

אני אהיה איתך כנה, צרפת לא נמנת עם אוהדיה או תומכיה המסורתיים של ישראל, הקשר שלה עם היהדות הוא פחות רופף - אבל עדיין יש פה משבר אמון בין שני העמים נורא עמוק. אם זאת אני לא שמח שאזרחים תמימים נהרגים בהתפרעויות, ואכן הגירה מעבר לגבולות לאומיים היא בעיה גולבלית שהעולם מתמודד איתו... שלא לדבר על היחס הפטרוני של צרפת לערבים ולאיסלם... אני לא שמח, אבל קשה לי להגיד שאני מצר על הכך, טבע האדם הוא לדאוג לאינטרסים שלך.... בצרפת יש את הקהילה היהודית הגדולה ביותר מחוץ לארה"ב, ומקרי האנטישמיות שם הם מגבוהיים ביותר, שלרוב נראה שלא כל כך זוכים לטיפול ראוי מצד השלטונות, הפרשה העגומה של התבטאות של שגריר צרפת בישראל, ז'ראר ארו שטוען ש"ישראלים סובלים מהפרעה נפשית של אנטי-צרפתיזם...וגם על כך שלטענתו ישראל נוטה להאשים את צרפת וכי "כל גרפיטי אנטישמי בפאריז" מגיע בארץ לכותרות הראשיות של אמצעי התקשורת.." וכן, מבלי להיות להשוויץ, אולי הם יכולים ללמוד מאיתנו כמה טקטיקות צבאיים ופרה-צבאיים בנוגע למלחמה בטרור... אמריקאים וחלק מאירופה ואפריקה כבר לומדים מאיתנו..זה לא בושה ללמוד גם ממדינה קטנה במזרח התיכון

האמת היא כן, זו בהחלט שמחה לאיד

לא בהכרח כתוצאה מאיסלאמופוביה המשווקת למערב בידי ישראל(כמו שניסה להציג זאת דרור משעני, אלא יותר כשמחה לאיד על צרותיהם של הצרפתים. זה לא חדש שבשנים האחרונות התדרדרו היחסים בין שתי המדינות לשפל חסר תקדים, אמנם נמתחה ביקורת לא פחות נוקבת על ישראל מצד הבריטים וסקנדינבים, אבל הביקורת הצרפתית באה ממקום מאוד צבוע ומתנשא בהשוואה למדינות אחרות. כתוצאה בכך התפתחה בארץ ממש מדיניות הסולדת צרפתים בצורה צורמת לאוזן, הסממן הכי בולט לכך הוא כמובן אלי יצפאן שממש עשה קריירה מהסלידה הזו, לכן אני לא התפלאתי מדברי השגריר הצרפתי. נדמה שיש מאין צדק פואטי שדווקא בצרפת התפרצה אינתיפדאת הפרברים שחשפה את הצביעות הצרפתית במלוא הדרה, ולמעשה אפשר להרגיש שמאז משתדלים הצרפתים לשמור על פרופיל נמוך בזירה הבינלאומית ואפילו הביקורתיות על ישראל די התמתנה ביחס לעבר, למעשה בשנה האחרונה אני יכול להבחין שאפילו נעשה מאמץ גדול של הצרפתים לשקם את היחסים(האחרון שבהם היה שבוע התרבות הצרפתי עם מפגן הזיקוקים בחוף תל-אביב). בכל מקרה, יצוא של איסלמופוביה זה הרבה פחות, אם כבר מחפשים אותו אפשר למצוא אותו בעיקר אחרי מהומות הקריקטורה של מוחמד, וגם אז בעיקר מצד ארה"ב...

ne ro

New member
השאלה היא

למה הישראלים כל כך נגד הצרפתים מאשר השבדים או הספרדים ( או אפילו האנגלים) שהם הרבה יותר נגד ישראל? הצרפתים הם אמנם לא אוהדים גדולים של הכיבוש הישראלי ומפעל ההתנחלויות בשטחים , אך מישהו שמע בצרפת על החרמת מוצרים כמו בסקנדינביה למשל? ( חוץ מחוגי השמאל הרדיקלי ובמיוחד הקומוניסטים והאיסלמיסטים שמלווים בפעילים פרו פלסטינים)( מישהו אמר גרטה דאוזנברג?).

trigotrigo

New member
הבעיה של צרפת, לדעתי,

היא שמרוב ניסיונות להפריד דת ממדינה בכל מחיר, היא מצאה את עצמה בבלאגן שלם. זה על רגל אחת, אבל יש הרבה בתוך המשפט.

זה כבר הפך להיות מושרש

הצרפתיים זכורים בעיקר לרעה בתודעה הקולקטיבית הישראלית- במחלמת העולם השנייה הם זכורים כמי ששיתפו פעולה(משטר וישי) ומאוחר יותר התאדרו ב'רזיסטנס'. אחר כך הם השאירו את ישראל לבד במערכה של קדש. יותר מאוחר הטילו אמברגו על ישראל כשזו נדחקה לקיר לפני מלחמת ששת הימים. אחרי זה תמיכה מגמתית במדינות הערביות ואספקה של נשק לסורים ולעיראקים. ומעל הכל זה ההתנשאות והניסיון להטיף מוסר לישראל אחרי שצרפת עצמה נודעה לשמצה על הכיבושים האכזריים שעשתה בהודו-סין(כיון וויאנאם-לאוס-קמבודיה) ואלג'יריה, ומועורבותה במלחמות באפריקה... זה מעמיד את הצרפתים במצב מאוד לא נעים בו הם נחשבים לצבועים ומתנשאים, בעיקר בישראל, אבל גם באמריקה, בריטניה ובעוד מדינות אירופאיות שחושבות שהצרפתים צריכים ללמוד את מקומם ובעיקר לשתוק.

ne ro

New member
ההסבר שלך די מטופש

כי מן הסתם השמאל הצרפתי הוא פוסט קולוניאליסטי. ומן הסתם תהיה לו ביקורת על הכיבוש הישראלי . או שאתה מדבר על משהו אחר?

לא בהכרח

גם השמאל הישראלי נחשב לפוסט-קולוניאליסטי וישראל חוטפת על ימין ועל שמאל. תוסיף לזה את העובדה שכרגע יש ממשלת ימין בשלטון... בכל מקרה מדובר בעיקר בתודעת הקולקטיב שלא ממש מציג התעמקות בפרטים בפוליטיקה הצרפתית כמו סאטר ועוד גורמים אנטי-קולוניאליסטים, ההתייחסות היא בעיקר לאלו שכן טבחו באלג'יר וכן שיעבדו בהודו-סין. הצרפתים עצמם סובלים מאותה הסחפות של הדעה הקולקטיבית כנגד הממשלה הישראלית ולא בהכרח עם קשר לעובדות בשטח. כמו שאומרים- עשית טובה? לא יזכרו לך. עשית רעה? לא ישכחו לך.

ne ro

New member
או שמא אתה מדבר על זה?

www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2736056,00.htm

ne ro

New member
וגם

לצרפת אחריות משמעותית ביותר לאינתיפאדה הפלסטינית של השנים האחרונות, עם כל הנזקים העצומים שנגרמו לישראל בגללה. בפרט, כאשר שיראק ''זרק'' את ברק ממדרגות האליזה אחרי קמפ-דיוויד (ובמעשיו אחר כך), הוא אותת שהטרור הפלסטיני הוא לגיטימי. אני חושב שבלי הלגיטימציה האידאולוגית והתמיכה הכספית הצרפתית לערפאת ולטרור, האינתיפאדה לא היתה פורצת, או שהיתה מפסיקה במהירות.

מממ...

אני לא בטוח שניתן לאשש או להפריך את הטענה הזו, אבל נדמה שהמצור הכלכלי שעוברים הפלסטינים עכשיו תחת שלטון חמאס מדגיש מאוד את רמת התלות שלהם בסיוע מבחוץ ומחזק מאוד את הטענה שלך. מצד שני הצרפתים לבטח לא היו היחידים שסייעו לפלסטינים ותמכו במאבקם בצורה בוטה, עשו זאת אפילו יותר הסקנדינבים. אבל האינתיפאדה כנראה היתה פורצת בכל מקרה, ערפאת היה דואג לכך, וגם היום כאשר המצור הכלכלי חונק את הפלסטינים אנחנו רואים שהיא עדיין נמשכת.

ne ro

New member
ומה שנכון גם

שמאז פרוץ האינתיפאדה ( בעיקר בשנת 2003) בציבור הצרפתי ובעיקר המוסלמי הייתהה עוינות קשה לישראל שהבתטאה לא אחת בשריפת דגלים, בהפגנות מחאה המוניות נגד המלחמה בעיראק ווביטויים נוסח "בוש ושרון רוצחים".

אה כן זה מעלה בי נשכחות../images/Emo13.gif

יצא לי לעבור באחת מההפגנות הללו בתחילת 2004 כשטסתי לפריס ,בעיקר מתוך סקרנות. האמת היה ממש מסודר ומאורגן, דוכנים שהציעו לי סטיקרים של א-דורה, מכרו שם כאפיות, צעיפים פלסטיניים ופלאיירים, אבל זה היה מאוד סטרילי ומתוזמן, אפילו הקריאות "שרון-בוש אסאסאן!" היו מתוזמנות ככה שזה היה נראה לי ממש פלסטי ופחות מתלהם ממה שרואים בטלויזיה. מצד שני לא העזתי להוריד את הפליז שלי כי מתחת לבשתי את החולצת סוף מסלול.

a e q u i t a s

New member
גם אני עברתי לפני הרבה זמן...

גם לי היתה את הזדמנות לעבור בהפגנה של גלוחי ראש בארה"ב, בניגוד אליך לא היתה לי חולצה של סוף מסלול
וגם לא כיפה, אז ההתחלתי לשאול שם שלושה אנשים, לא בקטע של התווכחות אלא רק לדלות מידע, והדבר לטעמי החמור ביותר היתה הבורות וחוסר הידע שלהם, הדבר המצחיק הוא שהם בכלל נגד זרים - גם פלסטינים (כמוסלאמים), אבל היו שם כמה אנשים עם כאפיות שקראו קריאות גנאי כנגד ישראל... - תמיד יש חוסר הומגניות בהפגנות כאלה...

ne ro

New member
ומה דעתכם על זה שאפילו

במדינות הכי פרו אמריקניות באירופה : איטליה וספרד - כ 90% מהספרדים התנגדו למלחמה וכ-83% מהאיטלקים?

פרו-אמריקאיות?

השלטון היה פרו-אמריקאי, זה הוחלף בחירות שנערכו בשתי המדינות הללו. ההתנגדות עצמה נבעה מכך שהיה חוסר אמון טוטאלי בתוך אירופה בנוגע לצדקת המלחמה, התירוצים האמריקאים לא היו משכנעים ואלה היו הממשלות של אותן מדינות ששילמו את המחיר על שתמכו במלחמה.

ne ro

New member
ודרך אגב משבר בין שני העמים

ויצפאן- אז בצרפת היה איזה הומוריסט בשם דיודונה ( DIEUDONNE = נתנאל) יליד גוואדלופ שהיה אנטישמי. ב 1.12.03 בערוץ FRANCE3 בתכנית On ne peut pas plaire à tout le monde ( אי אפשר לרצות את כולם) הוא נכנס לאולפן בלבוש חרדי וקרא מצדיע במועל יד " ישראל - הייל". אז הוא פתח בנאום אנטי ישראלי שגבל באנטישמיות בפראפרזה על דברי הנשיא בוש על "ציר הרשע אירן-עיראק-צפון קוריאה" אמר "אם אתם רוצים לשרוד בעולם הזה,עליכם להשתייך לציר האמריקאי-ציוני".

נו

נראה שההגזמות שלו דחקו אותו מהבמה ממש כמו שיצפאן הודחק לשעות המתות של ערוץ 3... טוב לראות שאלו שמלבים את השנאה לבסוף מוצאים עצמם מנודים.

ne ro

New member
מה שאני התכוונתי

הוא שזה שגוי לתאר הסכסוך הישראלי-פלסטיני כסכסוך מוסלמי- מערבי. זאת מפני שישראך איננה מדינה מערבית אלא יהודית והיא מדינה מזרח תיכונית.

למעלה