איפה אני יכולה לקנות

sigaliot

New member
איפה אני יכולה לקנות

חתיכות סויה מיובשות? היה השבוע באחת מתוכניות הבוקר שף שהכין מטעמים וביניהם שווארמה מחתיכות סויה מיובשות שצריך לבשל אותן במים ואז הן מתנפחות. זה נראה ממש כמו חתיכות בשר או עוף ואף טעמתי פעם תבשיל עם המוצר הנ"ל. חייבת להשיג כי מתחיל להמאס לי מהטבעולים למיניהם!

bilbibilbi

New member
אוו!

אבא שלי קונה לי אותן כבר שנתיים.. טעים טעים.. אני קונה בחנויות טבע..

גולדי2002

New member
היי סיגליות. קודם כל

יש כמה סוגים. יש את הסוג הפשוט יותר, שהוא גם לא מעובד (לא הוסיפו לו תבלינים), והוא עולה משהו כמו 5-6 ש"ח (פלוס מינוס) לקילו חתיכות יבשות. משרים את זה במים עד שזה מתרכך (אפשר מים רותחים, לוקח פחות זמן) ומבשלים את זה (מטגנים בצל, מוסיפים רסק עגבניות, את הסויה, מטגנים ומוסיפים מים ומבשלים). עכשיו זה קצת מסריח, אבל בבישול חלק מהריח יוצא. הסוגים היותר יקרים הם ה"כמו עוף", "כמו בקר", "כמו כבד" וכו´. הם עולים 17 ש"ח לשקית, והם מתובלים אך מבשלים אותם כמו את החתיכות סויה האחרות) ואפשר גם להקפיץ את זה בווק עם ירקות. אני אישית אוהב את זה בפיתה מקמח מלא עם חומוס, זה כמו שווארמה, רק יותר טעים. אפשר להשיג את זה היום בכל רשתות השיווק הגדולות, בחנויות טבע ונראה לי שאפילו בשוק. בהצלחה אורן

sigaliot

New member
אתה מתכוון לשאוורמה של טבעול

בשקית אדומה שמוכרים בסופרים? כי אם כן אז לא לזה התכוונתי....אני התכוונתי לסויה גולמית שמבשלים בתבשילים שונים...נדמה לי שהיא מגיעה ללא תבלינים בכלל. בנוגע לשאוורמה של טבעול...פשוט מגעיל , מתובלן מדי ומאאאאוד יקר!

גולדי2002

New member
לא אני מתכוון לסויה גולמית

גם "כמו בשר" ונגזרותיו זה סויה גולמית. נתחים של חלבון סויה מרוכז.

shanty.G

New member
אם כבר בסויה עסקינן: כתבה מעודדת../images/Emo13.gif

מחקר: הסויה מרחיקה את סרטן השד חוקרי מאוניברסיטת סינגפור ומכון הסרטן האמריקאי קבעו כי צריכת טופו ומוצרי סויה מקטינים הסיכוי ללקות במחלה; מרכיבי הסויה מצמצמים רקמת השד ובכך מקטינים הסיכון לחלות (כתבה מחדשות וואלה).

penj

New member
זהירות! לא להגזים עם הסויה ../images/Emo18.gif

למען הסר ספק לפני שתקראו ותאשימו אותי בהסתה לאכילת בשר, אני ט-ב-ע-ו-נ-י-ת!!! נתקלתי בלינק למאמר הבא דווקא באתרו של ד"ר ג´ון רובינס (מטיף לטבעונות), קראתי, קראתי גם את תשובתו למאמר והחלטתי לקחת הכל בערבון מוגבל. אם לסכם בשתי מילים - סויה היא לא מזון קסם, היא גם יכולה להזיק ובמיוחד לתינוקות וילדים. אם אתם טבעונים אל תסתמכו רק על סויה. יש עוד מקורות לחלבון: כל מיני סוגי עדשים, חומוס, שעועית וכולי. כמו כל דבר כמעט, זה לא מזיק כשזה במידה. אבל אכילה יומיומית של מוצרי סויה ללא הבחנה היא די חסרת אחריות (לטעמי, אחרי קריאה בנושא). חיפוש פשוט בגוגל ל "dangers of soy" יעלה עשרות קישורים. אם יש לכם זמן וכוח לבשל לעצמכם ולא לזרוק לתנור שניצל סויה נוסף אני אשמח לעזור עם מתכוני עדשים וקטניות, תזכרו שחשוב תמיד - - - לגוון.

penj

New member
סליחה אני חושבת שטעיתי בהצמדת

התואר ד"ר לג´ון רובינס
דרך אגב הוא הבן של THE רובינס מבסקין רובינס (הגלידה האלוהית שזללתי בלונדון לפני כמה שנים לפני הטבעונות).....איזו הקרבה

דורון ק

New member
שטויות!

הכותבת של המאמר קשורה לארגון המעודד צריכת מוצרים מהחי ולכן ההסתה הפרועה והלא מבוססת במאמר-כמעט כל טענה שהיא כותבת אפשר לסתור. אך כמובן אני מסכים שאין צורך להשתולל בצריכת סויה(כמו כל מזון)ושלא מומלץ לצרוך יותר מ-100 מ"ג איזופלאבונים ליום-כמות שכמעט לא ניתנת להשגה בתזונה,אלא כתוסף.

penj

New member
דורון

אני מסכימה איתך שכותבות המאמר הן אינטרסנטיות אך מצד שני אני יודעת גם כמה אינטרסנטי הוא הצד השני - של תעשיית הסויה. על כל מוצר סויה שאני אקח ליד יהיה כתוב כמה זה בריא יותר מכל מיני דברים אחרים ועוד כל מיני דברי הלל לסויה, מה שאצלי מדליק קצת נורה אדומה. המאמר שהבאתי הוא לא יחיד. כפי שאמרתי, חיפוש בגוגל יניב תוצאות רבות ("dangers of soy"). לדעתי אתה טועה באומרך שרק שימוש בתוסף דמיוני יביא לצריכת יתר של סויה. אני בעצמי כבר שמעתי באופן אישי על ילדה אחת לפחות שצורכת חלב סויה במקום חלב פרה ושגילתה סימני התבגרות מינית בגיל מדאיג ביותר (7...). מקרה? יכול להיות. מה שבטוח הוא שלילדי שלי לא אתן לצרוך חלב סויה בגילאים צעירים. יש אלטרנטיבות טובות ובטוחות יותר לטעמי - בראש ובראשונה חלב אם- חלב שקדים וכולי. לצערי אני לא מוצאת את הקטע שבו ג´ון רובינס מגיב למאמר הנ"ל ישירות. אבל מה שהוא כתב שם היה שזה בהחלט מדאיג ושלדעתו פעמיים בשבוע למנות סויה הן מספיקות (שכן הנתונים המדאיגים הם די מדאיגים גם בכמויות די קטנות של צריכת סויה). אבל גם הוא לא אלוהים ויכול להיות שגם הוא טועה. בכל אופן הנקודה שלי היא שתזכרו שחשוב לגוון, ושסויה היא לא אוכל קסם אלא בדיוק כמו כל אוכל אחר יש לה גם חסרונות. זהו.

דורון ק

New member
סויה

היי penj, תגובה: הטענות על גבי עטיפת מוצרי הסויה קיבלו אישור על ידי משרד המזון והתרופות האמריקאי(FDA) על פי ידע מדעי הנצבר בנושא. ולמרות זאת חלק מאבקות חלבון אינן מכילות איזופלאבונים כלל למרות שעל העטיפה רשום על כל יתרונותיהם...... התוסף הוא אינו דמיונו-אכן ישנם תוספי איזופלאבונים בשימוש נרחב בתעשיית תוספי המזון. הטענות על התבגרות מינית כתוצאה מאכילת סויה אינן מוצדקות מדעית: במדינות המזרח-סין,יפן וכו´(סין-סין,תאילנד-תאילנד
) שם הסויה ונגזרותיה היא מצרך יסוד ההתבגרות המינית של נשים מאוחרת בהרבה מבמדינות המערב! ישנם מחקרים על כך שאין השפעה הורמונלית של חלב סויה על התבגרות מינית. האלטרטיבה לחלב סויה שהרבה אנשים נותנים הוא חלב הפרה שעשיר בדיוקסין-חומר רעיל ביותר שהוא אכן בעל השפעה פרו-פמיניסטית,החלב ומוצריו הוא המקור העיקרי ממנו אנשים צורכים דיוקסין בתזונה המערבית. בטח זכור לך מקרה התפרצות הדיוקסין שבעקבותיו נאסר היבוא של מוצרי חלב מבלגיה וכו´. הרבה מאמרים מסתובבים באינטרנט אך אין זה אומר שהם אמינים?! וכמובן אני אשמח לשמוע מתכונים על קטניות אחרות!

למעלה