איפה אפשר להפגש עם מתאמנים?

tlingit

New member
איפה אפשר להפגש עם מתאמנים?

שמעתי על האפשרות לקיים אימונים דרך הטלפון, האם נראה לכם שזה עובד בישראל? האם המתאמן/מתאמנת הישראלים לא מעדיפים פגישות פנים אל פנים? ובעניין פגישות פנים אל פנים, האם פתיחת משרד היא הכרחית? כי בעיקר כשמתחילים, ועוד אין הרבה הכנסות, לארגן משרד עלול להיות הוצאות קצת גבוהות מדי, לא?
איך אתם פוגשים מתאמנים? אצלכם במשרד? אצלם במשרד? ואיך עשיתם זאת בהתחלה? מה היייתם ממליצים? פגישות בבתי-קפה? בלובי של מלונות? האם זה יעיל או יוצר אוירה מוזרה? על איזה פתרונות יצירתיים כבר שמעתם?

יש המון אופציות....

וזה אולי הדבר היפה באימון. שאין לו setting מחייב ונוקשה כמו טיפול. אני עושה חלוקה. את המתאמנים שבאים לאימון אישי אני מקבלת אצלי בבית. מכינה את האוירה הנכונה, יוצרת שקט אנרגטי מסביב (אני מאמינה באנרגיות) ומזמינה אותם להיכנס למשבצת שכולה - עבורם. הם מאד אוהבים את זה וחלקם מעידים שעצם ההגעה לכאן - היא מקדם חשוב באימון. אימון למנהלים אני עושה בשני אופנים - אצלם במשרד או (על פי בקשתם) - בבית קפה סמוך למשרד. יש כאלה שמבקשים לצאת מאוירת המשרד ואני תמיד תומכת בכך. אימון ארגוני - נעשה תמיד בארגון. בדרך כלל מדובר על קבוצת ההנהלה ולכן, אנחנו בחדר מתאים בסדרת פגישות אימון. לגבי אימון טלפוני - אני מאמינה בו אבל במגבלות מאד ברורות. (יש מאחורי כבר 5 מתאמנים כאלה). הוא מאד ממוקד וקצר מועד (עד 10 אימונים מקסימום). הנושאים מאד ספציפיים. אי אפשר לעשות אימון שכזה על כל נושא כמובן. פגישות פנים אל פנים מתקיימות בהתחלה, באמצע ובסוף. העלויות אחרות כמובן ויש צורך לפתח מיומנויות אימון טלפוניות. זה לא פשוט אבל מאד אפשרי וגם... מאד מוצלח. זה נכון שבארה"ב העסק נפוץ יותר (בעיקר בגלל מרחקים בלתי אפשריים) אבל הוא גם תופס כאן, אם כי באחוזים מאד נמוכים. מבחינתי הוא הוכיח את עצמו כאחת הדרכים (אבל לא המועדפת מהן). אני גם בעדו בעיקר - כי אני בעד גם.. וגם.. וגם.. וגם כשהמטרה היא אפקטיביות אימונית. שבת טובה לכם ענת

מקום אימון

מפגשים בטלפון עובדים מצויין גם בארץ. לא בהכרח מעדיפים הישראלים מפגש של פנים אל פנים. אחד לפחות הוא רצוי אבל לא הכרחי. הבעייה המרכזית עם פגישות בטלפון הוא המקרה בו למאמן או למתאמן אין קול ברור. אני מעדיפה לפגוש מתאמנים בסביבה ניטראלית ולא בביתי אלא אם כן מדובר באנשים הקרובים אלי שהגבולות ביני לבינם בתחום האימון הוגדרו בצורה מדוייקת. בתי קפה, לובי בית מלון - מעדיפה ממש שלא. יש לכך קונוטציה שעלולה להתפרש לא נכון בעיני מי שהגבולות אצלהם לא משהו. גם יש יותר מדי גירויים מסביב. לי עצמי זה מפריע להתרכז. בברכה,

אלדר01

New member
מקום אימון

מצטרף לדבריה של ענתוצאות,יש מגוון אפשרויות. החל מהמשרד ועד לבית קפה או לובי מכובד.תלוי את מי מאמנים. לגבי טלפון אני אישית לא מתלהב ממפגשים כאלו.משתמש בו רק במקרים נדירים של השלמת אימון,למתאמן שסיים אימון ורוצה איזה קטע חד פעמי להשלמה.

מקום לאימון

מפגשיים במשרד בביתי לצפוניים . לדרומיים והמרכז בבית קפה שקט , שיש לי אתם הסדר ששומרים לי מקום צדדי . טלפון פעם בשבוע בשעה קבועה כחלק מהמעקב אחרי פגישה שבועית בארבע עיניים. שבוע נפלא לכולםםםםםםם

סביבה ניטראלית

כל מקום שאינו משוייך לחיים הפרטיים שלי או של המתאמן, מסיח את הדעת, שיש לו קשר ברור יותר לעניינים אחרים ומערבב את הגבולות בין חלקי החיים השונים שלנו. שיחת אימון בבית קפה למשל יכולה להיות מופרת ע"י גישה של מלצר, שיחת טלפון קולנית בשולחן אחר, מישהו מושך את העין שנכנס, רעש פתאומי ממכונת הקפה וכד'. עבורי זו סביבת עבודה בעייתית. בברכה,

tlingit

New member
אז איפה?

גם אני מרגישה שיש בעייתיות עם בתי-קפה למשל, אבל למה את מתכוונת? האם את שוכרת חדר במשרד או במתנ"ס קרוב? (הצעה שקיבלתי למשל)

תשובה

אני מאמנת בטלפון, במייל ובמסנג'ר/ אי.סי.קיו. שם נפתרת הבעיה הזו לחלוטין מלבד העובדה שהמאמן צריך לדאוג לא לשחק בשום דבר אחר באותו זמן ולפנות את השולחן שלו. כשאני מאמנת פנים מול פנים - קבוצות, אני מאמנת בחדר עבודה כמו חדר ישיבות שהוקצה עבור הפעילות הזו ע"י הארגון המזמין. אני מציבה תנאים ברורים מאוד לגבי מי נמצא בחדר, מי נכנס ויוצא ממנו אם צריך במהלך האימון, טלפונים וכד'. יחידים - משרד (יש לי). עבור יחידים איני נוסעת למקומות אחרים, הם באים אלי. כך אני יכולה להקצות חלון זמן מדוייק לאימון ולא לעמוד לרשות המתאמנים בכל מקום ובכל זמן. בטווח הארוך, מאמן צריך לשמור על עצמו. בברכה,

הכל תלוי הקשר

אני מוצאת בעיה בכל מיקום ומוצאת גם יתרון בכל מיקום. לבית קפה (שקט) - יש חסרונות רבים אבל יש יתרון עצום. (יש אנשים שדווקא האוירה הפתוחה, שקטה וזורמת בבית הקפה נותנת להם את אנרגית העבודה הנכונה, בהשוואה למשרדם לדוגמא) לאימון במשרדו של המתאמן (מנהל) - יש יתרונות אבל חסרונות לא מעטים. לאימון בביתנו (במקום המיועד לכך) - יש אולי חסרונות אבל בינתיים מצאתי רק יתרונות. השקט, היציאה מהמקום השגרתי של המתאמן, הנינוחות והמרחב - יוצרים עבורם סביבה טובה ומאפשרת (כך על פי עדותם). העובדה שלא מדובר בקליניקה סגורה ומבודדת עוררה אצל כולם תגובה חיובית מאד (שלא פעם נגעה גם להשוואה לטיפולים פסיכולוגיים ולתחושה שדווקא הסביבה הזו מאפשרת להם עבודה נכונה יותר). לגבי הטלפון - הוא אידיאלי כמכשיר תמיכה (בגבולות. כבר עברתי סיטואציות מורכבות של חוסר גבולות בטלפון). ככלי בלעדי (כמעט) לאימון - הוא יעיל מאד (!!) אבל חשוב להבין לאלו מטרות ובאיזה קונטקסט. אם המטרות מוגדרות מאד, לא רחבות מאד ובעיקר נוגעות לפאן התכנוני והביצועי - זהו כלי יעיל וזול. כמו שאמרתי: גם.. וגם.. וגם... שבוע נהדר לכולם ענת

למעלה